Skorer ‘Bu bir hukuk ihlalidir’

‘Bu bir hukuk ihlalidir’

25.08.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sırf Fenerbahçe düşmanlığı yapmak adına Türk futbolunu adeta delik deşik edenler, tarih önünde bu yaptıklarının hesabını mutlaka vereceklerdir Gün; kendilerinden istenen belgeleri dahi teslim edemeyen ancak yurtdışına jurnalcilik yapan kulüplerin, kafa karıştıran demeçlerini dinleme zamanı değildir Federasyonun son kararının ardından kulübümüz yarın (bugün) yapılacak Spor Toto Süper Lig fikstür çekimine temsilci yollamayacaktır

‘Bu bir hukuk ihlalidir’

Fenerbahçe Kulübü, Şampiyonlar Ligi'nden men edilme kararına sert tepki verdi. Sarı-lacivertli yönetim birbirinden ağır iki açıklama yaptı. İnternet sitesine koyulan ilk metinde şu görüşler yer aldı;
"Türkiye Futbol Federasyonu 15 Ağustos Pazartesi gerçekleştirdiği toplantısının ardından, "Federasyonumuz bu aşamada, karar verilmesi için gerekli delillerin tamamına erişilmeden ve savunma hakkının hukuka uygun bir biçimde kullanımına imkan tanınmadan, vicdani kanaate varılmasının mümkün olmadığı görülmüştür. Bu aşamada bir hüküm verilmesinin doğru, adil ve hakkaniyete uygun olmayacağı kamuoyu takdirlerine sunulur" şeklinde bir irade beyanında bulunmuştur.
Federasyon’un, akla ve hakka dayanan bu kararına rağmen, UEFA tarafından yapılan söz konusu girişim nedeniyle geri adım atmış olması kabul edilemez. TFF tarafından atılmış bu adım apaçık bir hukuk ihlalidir ve TFF’nin bizzat kendi kararını hiçe sayması anlamına gelmektedir. Kulübümüzün maddi manevi tüm yasal haklarını ulusal ve uluslar arası tüm kurumlar nezdinde takipçisi olacağız."
Yönetim ardından "Yönetememek" başlığıyla ikinci bir açıklama daha yayımladı. Federasyonu hedef alan bildiride şu görüşlere yer verildi;
"Yaptığı her açıklamada, bir önceki ile çelişen ve tutarlılık sergileyemeyen TFF yönetimi ülkemizi temsil etme noktasında da vahim hatalar yapmaktadır. Sürecin en başında TFF’nin alacağı kararı bekleyeceği ve saygı duyacağını belirten UEFA, bugün ülkemize bir müfettiş göndererek, savcı ile görüşerek, haksız ve hukuksuz taleplerde bulunma hakkını kendisinde görebilmektedir. UEFA, iddianamesi dahi yazılmamış bir dava ile ilgili sadece bir savcı ile görüşerek ve sadece basında yer alan haberlere bakarak karar verdiği bugüne dek görülmemiştir. Ne böyle bir hakkı ne de bu şekilde bir mevzuatı vardır. UEFA ve TFF de bilmektedir ki; takımımızın Şampiyonlar Ligi’ne katılmasını engelleyecek net hiçbir karar bulunmamaktadır.
Sırf Fenerbahçe düşmanlığı yapmak adına Türk futbolunu adeta delik deşik edenlerin futbolumuza ve kulüplerimize ceza vermek adına adeta fırsat kollayan kurumların önüne atmaya çalışanlar, tarih önünde bu yaptıklarının hesabını mutlaka vereceklerdir.
Gün; yurtdışına çıkış yasağı varken kendi takımının maçına dahi gidemeyen başkanların, kendisini pür-i pak gösterme çabalarını izleme; kendilerinden istenen belgeleri dahi teslim edemeyen ancak her fırsatta yurtdışına jurnalcilik yapan kulüplerin, kafa karıştıran demeçlerini dinleme zamanı değil, başımızı ellerimizin arasına alıp Türk futbolunun geleceğini düşünme günüdür. Gün; hep birlikte Türk futbolunu daha iyi bir noktaya taşıma ve uluslararası alanda haklarımızı koruma adına, adımlar atmak günüdür.
Bu düşüncede olmayan ve günü kurtarmaya çalışanlar, yarın batacak futbol gemisinde ilk boğulanlardan olacaklarını unutmamalıdırlar.
Federasyonun son kararının ardından kulübümüz yarın (bugün) yapılacak Spor Toto Süper Lig fikstür çekimine temsilci yollamayacaktır.

Yazarlar