Dünya Kupası Bu maçlar kaçmaz

Bu maçlar kaçmaz

04.07.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Son 16 turunda Nijerya’yı geçen Fransa ile Cezayir karşısında ölüp ölüp dirilen Almanya, günün ilk maçında Rio de Janeiro’daki ünlü Maracana Stadı’nda TSİ 19.00’da karşı karşıya gelecek. Ev sahibi Brezilya ise Fortaleza’da turnuvanın flaş ekiplerinden Kolombiya önünde yarı final bileti kovalayacak.

Bu maçlar kaçmaz

Dünya Kupası’nda heyecan bugün kaldığı yerden devam edecek. Son 16 maçlarının ardından verilen iki günlük aranın ardından, çeyrek finallerle sürecek turnuvada önce Brezilya ile Kolombiya ardından da Fransa ve Almanya kozlarını paylaşmak üzere sahaya çıkacak. Günün ilk maçı Fransa ile Almanya arasında oynanacak. İki eski Dünya şampiyonunu karşı karşıya getirecek olan mücadele Rio de Janeiro’daki ünlü Maracana Stadı’nda, Arjantinli hakem Nestor Pitana’nın yönetiminde TSİ 19.00’da başlayacak.

Haberin Devamı

En golcü 2. takım

İsviçre, Ekvador ve Honduras ile bulunduğu E Grubu’nu ilk sırada tamamlayan Fransa, buradaki maçlarında iki galibiyet bir beraberlik aldı. İkinci turda Nijerya’yı 2-0 yenerek çeyrek finale yükseldi. Dört maçta toplam 10 gol kaydeden Horozlar, Hollanda ve Kolombiya’nın ardından turnuvadaki en golcü ikinci takım oldu.

Almanya da tıpkı rakibi gibi ilk turu lider tamamladı. Portekiz, Gana ve ABD’nin bulunduğu G Grubu’nda yine Fransa gibi iki galibiyet ve bir beraberlik aldı. Ancak Panzerler ikinci turda oldukça zorlandı. Favori gösterildiği maçta Cezayir karşısında ölüp ölüp dirilen Almanya, 90 dakikası 0-0 sona eren karşılaşmanın uzatma bölümünde attığı iki golle Afrika temsilcisini 2-1 mağlup ederek çeyrek finale çıkmayı başardı.

Günün ikinci buluşması ev sahibi Brezilya ile Kolombiya arasında gerçekleşecek. İki Güney Amerika temsilcisini karşı karşıya getirecek mücadele Fortaleza’daki Castelao Stadı’nda oynanacak ve İspanyol hakem Carlos Velasco Carballo düdük çalacak. Zorlu maç TSİ 23.00’te başlayacak. Seyircisinin desteğiyle daha rahat ilk turlar geçirmesi beklenen Brezilya, otoriteleri ilk maçlarında şaşırttı. Meksika, Hırvatistan ve Kamerun’un önünde A Grubu’nu iki galibiyet bir beraberlikle zirvede tamamlayan Sambacılar, buna karşın futboluyla tatmin etmedi. İkinci turda ise Şili karşısında ölüp ölüp dirildiler. Penaltılara giden maçta ancak rakiplerini 3-2 ile geçtiler.

Disiplinli oynuyor

Haberin Devamı

Kolombiya ise şu ana dek turnuvadaki en parlak performanslardan bir tanesini sergiledi. C Grubu’nu Yunanistan, Japonya ve Fildişi Sahili’nin önünde ilk sırada bitiren Kahveciler, ikinci turda baştan sona üstün oynadıkları maçta Uruguay’ı 2-0 yendi. Dört maçta attığı 11 golle turnuvanın en skorer ikinci takımı olan Kolombiya, hücum gücünün yanında mücadeleci ve disiplinli yapısı ile de dikkat çekti.

Yazarlar