Diğer Bu nasıl mücadele

Bu nasıl mücadele

09.07.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Atletizm Federasyonu büyük bir skandalın eşiğinden döndü. Sporcuları dopingli çıkan 4 antrenör önce Avrupa Şampiyonası’nda görevlendirildi, ardından apar topar kafileden çıkarıldı. Aralarında Nevin Yanıt’ın hocası Cüneyt Yüksel de vardı

Bu nasıl mücadele

ÖZEL HABER - FUAT?ERCAN

Haberin Devamı

Spor tarihinin en şiddetli “Doping fırtınasına” yakalanan ve rekor sayıdaki sporcusunda doping saptanan Atletizm Federasyonu, aldığı önlemlerle uyguladığı yöntemler arasında şok edici çelişkiler yaşıyor.
Olimpiyat şampiyonu Aslı Çakır Alptekin ve Avrupa şampiyonu Nevin Yanıt’ın deprem etkisi yaratan doping haberlerinin ardından peş peşe patlayan ve aralarında yıldız atletlerin de yer aldığı 48 sporcuyla bir rekora ulaşan pistteki bu kriz daha da büyüyeceğe benziyor.

Federasyon Başkanı Mehmet Terzi’nin dopingle mücale konusundaki söylemleriyle eylemleri arasındaki çelişki ve büyük tezat önceki gün bir kez daha ortaya çıktı. Mersin’de yapılan Akdeniz Oyunları sırasında basın toplantısı düzenleyerek pisti bu beladan kurtarmak için sonuna kadar mücadele edeceklerini ve sporcuların antrenörlerine de ağır cezalar vereceklerini belirten Terzi, tam tersi bir uygulamaya imza attı.

Haberin Devamı

Finlandiya’da yarın başlayacak 9. Avrupa 23 Yaşaltı Atletizm Şampiyonası’nda sporcuları dopingli çıkan 4 antrenörü de görevlendiren Atletizm Federasyonu son anda olası bir skandalın önüne geçerek bu isimleri kafile listesinden çıkardı.

Telefonla bildirdi
Organizasyona bildirilen kafile listesinde cezası her an açıklanması beklenen Avrupa şampiyonu Nevin Yanıt’ın antrenörü Cüneyt Yüksel’in yanı sıra, yine dopingli sporcular arasında yer alan Tuğçe Şahutoğlu’nun hocası Muzaffer Tolon, Sümeyye Erol’un antrenörü Mehmet Kiper ve Ümit Tan’ı çalıştıran Hakan Beceren de vardı. Milli Takımlar Başantrenörü Muharrem Or, 31 kişiden oluşan kafile yola çıkmadan kısa süre önce telefonla bu isimlere ulaşarak tebligat yaptı ve listeden çıkarıldıklarını bildirdi.

Münir YARAŞ (Avrupa Atletizm Birliği Yönetim Kurulu üyesi)

‘Mizansen bir yazı’
“Doping nedeniyle ülkelerin milli takım düzeyinde cezalandırılması şimdiye kadar ne duyuldu ne de uygulandı. Ayrıca kısa süre önce IAAF Başkanı Lamine Diack, Türkiye’nin olimpiyat adaylığı ve doping patlamasıyla ilgili soruya “Bu işe bulaşanları yakalıyor ve ilan ediyorlar. Bu da mücadelede ne kadar ciddi olduklarını gösterir. Hep birlikte desteklememiz gerekir” şeklinde cevap verdi. Böyle düşünen bir başkan her türlü üyelik şartını yerine getiren ülkeye böyle bir yaptırım uygulanmasına izin vermez. Bu yazı 2020 adaylığımızı yıpratma adına mizansen gibi geliyor.

Yazarlar