Basaksehir Bu şehrin havası farklı

Bu şehrin havası farklı

18.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Medipol Başakşehir, son haftalarda çıkışa geçen Trabzonspor'a şans tanımadı, zirveyi bırakmadı: 1-0

Bu şehrin havası farklı

CELAL UMUT EREN - MAÇIN ÖYKÜSÜ

Haberin Devamı

İlk dakikadan itibaren oyunun kontrolünü ele alan ev sahibi net pozisyonlar bulmasına rağmen kaleci Onur’u aşamadı. Bordo-mavili ekip bir türlü istediği ritmi yakalayamazken, Başakşehir ikinci yarıda Visca’nın nefis aşırtma golü ile üç puana ulaştı.

Spor Toto Süper Lig 15. haftasında Trabzonspor, Medipol Başakşehir deplasmanında 1-0 kaybetti.

İstiklal mücadelesi, ‘Milli sınırları içinde vatan bölünmez bir bütündür; parçalanamaz’ kararıyla Anadolu’da Sivas Kongresi ile başlamıştı. Tam 97 yıl sonra İstanbul Başakşehir’den, Anadolu’ya Kayseri’ye aynı slogan gitti; “Şehitler ölmez, vatan bölünmez.”

Kayseri’deki hain saldırının acısıyla sahaya çıkan iki takımın mücadelesinde Medipol Başakşehir’in klasikleşen 4-2-3-1’i ya da Trabzonspor’un Bero’nun dönüşüyle 4-3-3 anlayışı sadece taktiksel formasyonlardı.

Haberin Devamı

Kar yağışının bile gideremediği matemin havasında başlayan maçta ilk heyecan; 14. dakikada Edin Visca’nın kafasını köşeden çıkaran kaleci Onur ile geldi.

17’de Visca bu kez sağ taraftan getirdi, Onur yine geçit vermedi. 20’de de M.Batdal’ın derin pasında soldan hareketlenen Cengiz, pozisyonu bitiremedi.

Oyunun hakimi ev sahibinde, 25’te korner sonrası oluşan karambolde M.Batdal sert vurdu, Onur golü önledi. İlk yarıda tutuk kalan Trabzonspor, henüz 46’da Bero’nun getirdiği topta Okay ile denedi.

Sağ taraftan gelmeye başlayan Medipol Başakşehir, 63’te aradığı golü buldu. Emre’nin 30 metrelik uzun pasına Edin Visca ayağının dışıyla enfes vurdu: 1-0.

Visca golü kadar güzel asker selamı ile tribünlerin içini ısıttı. 88’e kadar adeta uyuyan Trabzonspor, genç Abdülkadir’in indirdiği kafayla pozisyona girdi, M.Ekici’nin şutu direkten döndü.

Bu şehrin havası farklı

Yazarlar