Skorer Bundesliga'da Deniz Yılmaz fırtınası

Bundesliga'da Deniz Yılmaz fırtınası

20.01.2012 - 12:41 | Son Güncellenme:

.

Bundesligada Deniz Yılmaz fırtınası

Almanya'nın rekortmen şampiyonu Bayern Münih'te alt yapıda yetişip Türkiye'nin genç milli takımlar formasını defalarca giyen Deniz Yılmaz, "Sezonun ikinci yarısında Deniz Yılmaz fırtınası esecek" dedi.

Haberin Devamı

Sezon başında Bayern Münih'ten transfer olduğu Bundesliga ekibi Mainz'da bir türlü forma şansı bulamayan Deniz Yılmaz, hazırlık döneminde gösterdiği başarılarıyla antrenör Tuchel'in gözüne girmeyi başardı. Özellikle son hazırlık maçında attığı bir golün yanı sıra dört golün de asistini yapan Deniz Yılmaz, "Artık kendimi gösterme zamanım geldi. Bundesliga'da kendimi kanıtlayıp ay-yıldızlı milli formayı taşıyacağım" dedi.

1 MAÇTA KANITLADI

Mainz Bruchweg Stadı'nda Almanya 2. Lig ekibi Bochum karşısında hastalığı nedeniyle forma giyemeyen Adam Szalai'nin yerine sahaya ilk 11'de çıkan Deniz Yılmaz dört golü hazırladı, bir golü de kendisi kaydetti. Mainz 05, sahadan 5-0 galip ayrılırken, Türk genci Deniz Yılmaz futboluyla beğeni toplayıp. Deniz'i sezonun ilk yarısı sonuda gönderilecekler listesine koyan Mainz yönetimi, futbolcuyu artık göndermeme kararı aldı.

Haberin Devamı

65 DAKİKADA BİR GOL VE 4 ASİST

Bayern Münih'in alt yapısında yetişen, aynı zamanda Türkiye genç milli takımılarının formasını giyen Deniz, 7. dakika da verilen şansı iyi kullanıp ilk golü attı. 30. dakikada Thomas Müller'in yerine Klinsmann tarafından oyuna alındı. Deniz, 46 ve 49. dakikalarda takımın 4. ve 5'inci golünü kaydettti. Deniz, 22. dakikada Soto, 33. ve 37. dakikalarda Choupo-Moting ve 64. dakikada Ujah'ın attığı golleri hazırlayan isim de oldu. 65. dakikada yerini yine genç bir Türk futbolcu Yunus Mallı'ya bırakan Deniz alkışlarla sahadan çıktı.

ANTRENÖR TUCHEL BEĞENDİ

Deniz'i iyi bir golcü ve kendileri için çok faydalı olacağı için transfer ettiğini belirten antrenör Peter Tuchel, "Deniz bu maçta kendisini kanıtlayıp artık Bundesliga'da oynayacağını gösterdi. Mallorca'daki kış kampına sakatlığı nedeniyle götürmedim. Ama o kendisine iyi bakmış ve hazır bir durumda. Deniz şansını iyi kullandı. Zaten genç ve çok yetenekli bir futbolcu. 22 Ocak Pazar günü Leverkusen maçında sahadaki yerini alacak" dedi.