Skorer "Bunlar yıldız ise onlar ne ?"

"Bunlar yıldız ise onlar ne ?"

05.04.2011 - 12:28 | Son Güncellenme:

Üzülmez, Beşiktaş, G.Saray, Türk futbolu ve geleceği hakkında açıklamalarda bulu- nurken, ilginç benzetmeler yaptı

Bunlar yıldız ise onlar ne

Beşiktaş'ta sözleşmesi fesh edilen İbrahim Üzülmez, Beşiktaş, Galatasaray, Türk futbolu ve geleceği hakkında açıklamalarda bulunurken, ilginç benzetmeler yaptı..

Haberin Devamı

TRT 1 kanalın ekranlara gelen 1'e 1 Futbol'un bu haftaki konuğu Beşiktaş'ta sözleşmesi fesh edilen İbrahim Üzülmez'di.

İşte Ersin Düzen, Sergen Yalçın ve İbrahim Üzülmez'in konuşmalarından derlemeler.
Sergen Yalçın: Galatasaray maçını nasıl yorumlayacağız ne diyeceğiz ki yani. Galatasaray Antalya'yı nasıl yensin. Bu takımın şimdi önüne Ronaldo’yu bir tarafa Messi'yi bir tarafa koysan ne olacak ki 3 tane atsa 4 tane yiyecek. Öyle bir görüntü var Galatasaray'da. Futbol ekip işi ekibin iyi olması lazım. Bugün vasatın üzerinde olmayan birçok oyuncu Galatasaray takımında. Galatasaray takımının istikrar yakalaması mümkün mü?. Mümkün değil! Bu takımdan seneye de bir şey olmaz. Ondan sonraki senede birşey olmaz böyle giderse. Sen Hagi'ye transfer yaptırdın Zapata'yı aldırdın. Kale'de kim oynuyor Ufuk oynuyor. Bana sorarsanız Galatasaray'da Milan Baros harici hiçbir yabancının olmaması lazım şu anda takımda. Hepsini gönderirim.Mersin İdman Yurdu kulübü açıklama yapmadı mı? Biz Stancu'yu 300bin euro'ya almadık demedi mi adam bize önerdiler falan. Galatasaray 5 milyon euro'ya aldı.

Haberin Devamı

"BUNLAR YILDIZ İSE MESSI'Sİ , RONALDO'SU, INIESTA'SI, ÖZIL'I NEDIR!"

İbrahim Üzülmez: Yabancı konusunda da kafam takılıyor benim. Yani 2 tane oyuncuyu locada maç izlettirmenin ben çok lüks olduğunu düşünüyorum. Üstelik camiaların bu kadar borç içerisinde olduğu bir dönemde. Ya bu yabancı sayısını 6 yapın ya da 10 yapın. Yani 6+2+2+2 ne olduğunu anlamıyorsun. O kadar büyük paralar veriyorsunuz oyunculara bakıyorsunuz locada maç izliyorlar. Bu oyuncuların sahanın içerisinde olması gerekiyor, ya da bu oyunculara bir şekilde federasyonun el atması lazım. Türkiye gelen oyunculara çok büyük paralar verildiğini düşünüyorum ben. Bu problemlerin çözülmesi için başkanların iyi bir muhalefete ihtiyaçları var. Hata yapılırsa yönetimler eleştiri alabilmeli alsınlar. 5 milyon euro'yu Stancu gibi oyunculara veriyorsunuz Galatasaray'ın hali ortada. Ben inanmıyorum işte yöneticinin aldığı oyuncuyu bir odaya alıp ta beklentisini camianın beklentisini, takımın beklentisini anlattıklarına hiç inanmıyorum. Yabancı oyuncuları öyle bir karşılıyoruz ki, önüne gelen oyuncular yıldız diye lanse ediliyor bu ülkede, biz eğer yıldızsak bunun Messi'si Cristiano Ronaldo'su,Iniesta'sı, Mesut Özil'i nedir yani onu da anlamadım. Bizim gazetelerimizde de böyle şeyler var, bizim oyuncularımızda bunları gördüğü zaman hemen havaya giriyor tabi. Türkiye 'de eğer yıldız diye tabir ettiğimiz diye oyuncu varsa öbür oyuncular (messi vs) uzay oyuncusu.

Haberin Devamı

Ersin Düzen: Senin Ankaragücü maçından sonra yaşadığın olayı bir yabancı oyuncu yaşasaydı, Beşiktaş yönetimi aynı tavrı gösterir miydi?

Sergen Yalçın: Quaresma kavga etseydi mesela?

"QUARESMA KAVGA ETSEYDİ BEŞİKTAŞ YÖNETİMİ AYNI ONA GÖSTERMEZDİ"

İbrahim Üzülmez: Kesinlikle gösterilmezdi. Ben bu camiayı çok seviyorum ölene kadar da Beşiktaşlı olacağım ama Beşiktaş takımının içerisinde geriye dönüp baktığımızda da bazı disiplinsiz olaylar oldu ama gecenin sabahında bu kadar acele karar alınmasını da çok anlamış değilim. Yönetimin Gecenin sabahına karar almasını yadırgadım açıkçası. Yani beklenebilirdi niye bu kadar acele edildi karar alındı. Sonuca biz 30 yaşında oyuncu değiliz 25 yaşında oyuncu değiliz. 36 37 yaşında bir oyuncuyuz. Başkan'da bir değişim içerisinde olduğunu söyledi herhalde o değişimde benle başladı. Geriye dönüp de saygı duymaktan başka yapacak bir şeyimiz yok.Ama şunu söyleyeyim Üzgünüm bu şekilde gündeme geldiğim için üzgünüm. Öyle bir dönemde kadro dışı bırakıldım öyle bir dönemde sözleşmem fes edildi ki 1 sene daha futbol oynamak istiyordum ben.

Haberin Devamı

Sergen Yalçın: Ben buna diyordum ki yeter artık futbolu bırak diyordum. Yeter ya yapıştın oraya bırakmıyorsun diyordum. İbo diyor ki "güçlüyüm, iyi oynuyorum, 1 sene daha oynarsam çok iyi olur benim için" diyordu.

İbrahim Üzülmez: Evet

"LAZIO MAÇININ ARDINDAN SOYUNMA ODASINDA LUCESCU'YA SALDIRDILAR"

Sergen Yalçın: Ben dedim ki "oğlum sen böyle oynarsan 5 sene daha oynarsın yani, bu güçlülükle" İbrahim'in çok profesyonel bir hayatı var bizim gibi değil. Antrenmanına gider, oradan evine gider, aile hayatı düzgün. Her antrenmana güçlü gelir hep diridir. Çoğu oyuncu haftanın 3 antrenmanına baygın gelir. Antrenmanı zor bitirir çoğu oyuncu. Tayfur gibi İbrahim gibi oyuncular hep güçlüdür antrenmanlarda. İbrahim'in yaşadığı olaylarla ilgili bir örnek verim geçmişten. Biz İtalya’da Lazio ile oynarken, İbrahim’de oynuyordu o maçta.

Haberin Devamı

İbrahim Üzülmez: Vardım o maçta

Sergen Yalçın: soyunma odasında Lucescu'ya saldırdılar maçtan sonra. Duşların orda. Sinan ağabey filan biz filan atladık ne yapıyorsunuz size diye, hocaya saldırdılar biz senin yüzünden berabere kaldık, şampiyonlar liginden gruptan çıkacağız yoksa. Araya girdik biz ne yapıyorsunuz diye çocukları uçurttuk. Şimdi hiç gündeme gelmedi mesela. Eğer isterseler bu olayı kapatırlar. E bunlar kadro dışı kaldılar beraber sezon başı , işte göndericeğiz falan filan edeceğiz derken, e tekrar takıma döndüler. Demek ki istediğiniz zaman bazı şeyleri halledebiliyormuşsunuz. Ben onun bilmediği bir şey söyleyeyim ona kadro dışı kalmasıyla ilgili ben bunu çok iyi biliyorum, burada teknik direktör ve 3 4 tane yabancı oyuncunun çok büyük katkısı var İbrahim Üzülmez'in kadro dışı kalmasında. Çünkü yönetimin ve başkanın bu konuyla ilgili 3 4 tane yabancı oyuncuyla görüştüğünü biliyorum.

Ersin Düzen: Disiplin konusundaki uyarıların mı yanlış anlaşılıyor İbrahim Toroman konusunda?

İbrahim Üzülmez: Takımın en genç oyuncusu neyse benim için yabancı oyuncusu da aynıdır, hiçbir oyuncuyu takım kaptanı olarak orda ayırt edemem. Eğer orda bir disiplin varsa, kamp kıyafetlerinde herkes aynı giyecekse herkes aynı giyecektir. Bu ibrahim Üzülmez içinde geçerlidir Quaresma içinde geçerlidir, Guti içinde geçerlidir. Onların hiç kimsenin önüne geçmesine ben izin vermem. Bu konuda kendimi biraz daha tutabilirdim, yapamadım işte yapamadım.

Sergen Yalçın: Politik davranamıyor, öyle bir şey ki böyle tez canlı bir olay olduğu zaman hemen tepki gösteriyor. Bende öyleyim. 11 sene Beşiktaş kulübüne hizmet etmiş, böylemi ayrılmalıydı.

Ersin Düzen: Sözleşmenin fes edileceği konusundan ilk nasıl haberin oldu, kim telefon açtı?

İbrahim Üzülmez: “O olayın ertesi günü kulübe çağırdılar, idman yapmıştık zaten, Serdar ağabeyle Cengiz ağabeyle, başkanımla konuştum bir şekilde karar alınmış, konuşmamızda karar alındığını anladım, ben kendilerinden sezon sonuna kadar oynamayı istedim, 11 yıl mücadele ediyorsunuz bu takımın kaptanlığını yapıyorsunuz, bu şekilde Beşiktaş'tan ayrılmak çok doğru değil, tabi ki yanlışlarım vardı, kabul ediyorum ama onlar da bekleyebilirdi biraz daha. Ben onun üzüntüsünü yaşıyorum.”

"BÖYLE BİR OLAYLA İLGİLİ HERHANGİ BİR YABANCI GÖNDERİMEZDİ"

Ersin Düzen: Biz böyle karar aldık mı dediler yoksa Schuster gitmeni istiyor mu dediler?

İbrahim Üzülmez: Schuster diye bana kimse bir şey söylemedi, Bu konuyu ben çok fazla araştırmadım olaydan sonra üzüntülüydüm, İstanbul’da da bulunmadım. Böyle bir olayla ilgili herhangi bir yabancı gündeme gelse hiçbiri gönderilmez bu ülkede ben inanmıyorum. Oynamayan bir yabancı gönderilmez.

Sergen Yalçın: şimdi ilk kez anlatacağım bir olay var, sen de orda odadaydın, kupayı aldığımız Fener maçını hatırlıyorsun İzmir'deki o hafta neler olduğunu biliyorsun. Paralar ödenmiyor, herkes isyanda. Biz dedik ki "ne yapacağız" paralar ödenmiyor, kaç aydır paralar ödenmiyor yani, dedik ki antrenmana çıkmayalım. İşte Tigana geldi dedi ki: "Çıkmayın, paranız ödenmiyorsa niye antrenmana çıkıyorsunuz, ben sizin arkanızdayım sonuna kadar" dedi. Dedik tamam bizde karar aldık antrenmana çıkmıyoruz dedik biz paralar ödenmiyorsa, başkan geldi , biz 4 5 kişi başkanın odasına gittik. Tümer, ben, İbo, Toraman, Tayfur vardı. Ben tabi kaptan olarak ben dedim ki "paralar niye ödenmiyor?"biz sezon bitmiş kupa oynayacağız moral olsun takıma bir şey ödeyin en azından. "ya işte ödeyecektik de şöyleydi falandı filandı". Nitekim iki gün sonra paralar ödendi biz antrenmana çıktık. İbrahim’e Bak dedim bu olayın faturası bana çıkacak sonunda bana da çıkacak biliyorum

İbrahim Üzülmez: Evet

"İBRAHİM'İN SÖZLEŞMESİNİ SCHUSTER'İN İSTİFA ETTİĞİ GÜN FESH ETTİLER."

Sergen Yalçın: Ama dedim ki hiç önemli değil ben zaten göze almışım bunu o toplantıya giderken, ben takım kaptanıyım ben en önde olmam lazım orda, ben dedim orda şu anda olması gereken bu sonra paralar ödendi 2 gün sonra, sezon bitti bana jübile teklif ettiler işte. Bu kadar basit bir iş yani futbol. Bu kadar emek verirsin, kupalar kazandırırsın, şampiyonluklar kazandırırsın, gün geldiği zaman derler ki "hadi kardeşim senin mukaveleni fesih ediyoruz, hadi güle güle" derler adam. Hem de kulübün içerisinde Beşiktaş'tan olmayan birisi gelir orda senin biletini keser bu kadar nankör futbol. Neymiş kavga etmişler. Antrenmanlarda bir sürü kavga oldu ne oldu hiçbiri basına yansıdı mı Hem de ünlü oyuncular kavga etti, önemli oyuncular, antrenmanda tekme tokat birbirine giren kaçta oyuncu var benim bildiğim, hiçbiri basına yansımadı ne oldu. Antrenmandan sonra oturursun konuşursun sorun hallolur.

İbrahim Üzülmez: Öyle bir zamanda sözleşmek fesih edildi ki, şubat ' da hani başka bir yere gidip oynama şansınız yok. Şu anda Süper Ligde her takımda oynayabilecek inancı taşıyorum. En azından kadro dışı bırakılsaydım antrenmanlara devam etseydim.

Sergen Yalçın: Schuster'in istifa ettiği gün İbo ile telefonla konuşuyoruz dedim ki "hemen yarın yönetime git, Tayfur'da hoca oldu, git dedim affını iste, sen ne yaptın ki herkes kavga eder, sen azından sezon sonuna kadar bu formayı taşıyıp sezon sonu jübileni yaparsın" dedim. Schuster'in istifa ettiği gün mukavelesini fesih ettiler. Çünkü böyle bir talep gelebileceğini bildikleri için o gün mukavelesini fesih ettiler.

Ersin Düzen: Soyunma odasında yaşanan olay hiçbirşekilde affedilmeyecek, göz ardı edilmeyecek bir olay mıydı?

İbrahim Üzülmez: Anlık olmuş bir olaydır, bu tip olaylar anlık olur zaten. Kişisel bir mevzu değildi, daha öncesinde bir şey yoktu anlık oldu. Şu anda da bir sürü arkadaşımla görüşüyorum ben. Beni arayan oyuncular var. Gidiyorum tesislere oturuyorum oyuncu arkadaşlarımla çay içiyorum, muhabbet ediyoruz. İbrahim'le hiç görüşmedim o olaydan sonra. Her oyuncu her oyuncuyu sevmek zorunda değil ki. Bu olay doğru bir olay değil, bunu kabul edebilecek kadar da erdemli bir insanım. Yaptığın hatanın karşılığını ödüyorsun diyenlerde vardı ama yapacakta çokta fazla bir şey yok keşke beklenilseydi.

"QUARESMA GİTSE NECİP'E YUMRUK ATSA HİÇBİRŞEY OLMAZDI."

Sergen Yalçın: Farz edelim Quaresma devre arasında gitti Necip'e yumruk attı ne olur? Söyleyin bana ne olur?

İbrahim Üzülmez: Hiçbir şey olmaz.

Sergen Yalçın: Hiçbir şey olmaz. Bu iş bu kadar basit yani. Yapmak istiyorlardı kestiler biletini bundan ibaret olay.

Sergen Yalçın: Antrenman yapıyorsundur sen?

Ersin Düzen: Oynamak istiyor musunuz?

İbrahim Üzülmez: Oynamak istiyorum yani, tekliflerde geliyor, yurtdışından teklifler geliyor. Sezon bittikten sonra sağlıklı bir şekilde karar vereceğim.

Sergen Yalçın: Mantıklı yani, sende katar matar oradan bir şeyler kap yani. Buraya geliyorlarmış yatmaya sende oraya git bari. Ama sen orda da oynarsın orda da sıkarsın.

Ersin Düzen: Beşiktaş'ın bu duruma gelmesinin sebepleri sizce nedir, Ligde'ki bu durumunu nelere bağlıyorsunuz?

İbrahim Üzülmez: Beşiktaş şu anda Super Lig'in en iyi kadrosuna sahip takımlarından birisidir. Çok yetenekli oyuncular var, bireysel oyunu ön planda tutan oyuncular var, kaliteli oyuncular var, var ama saha içerisinde takım olabilmek çok önemli. Beşiktaş'ın şu an ki kadrosu eğer rakip kadar mücadele etse rakip kadar istese ben Süper Lig'de her takımı yenebilecek bir kadroya sahip olduğunu düşünüyorum.Yabancı oyunculardan Simao biraz daha iyi, benim de çok beğendiğim bir oyuncu, karakter olarakta çok düzgün bir oyuncu.Şimdi öyle bir ilgi gösteriyoruz ki bu oyunculara genel olarak camialarımız, taraftarlarımız, biz bu oyuncuları alıyoruz hava alanında binlerce kişiyle karşılıyoruz, geliyoruz binlerce kişiyle imza töreni düzenliyoruz, bir maç oynuyorlar gazeteler, televizyonlar, taraftarlar, bu yanında yönetimler, o kadar büyük ilgi gösteriyoruz ki bu oyuncu birden bire ben nereye geldim diyor. "Ben ne kadar önemli bir oyuncuyum" diyor. Ama bakıyorsunuz avrupa'da hiçbir başarımız yok. Türkiye farklı bir futbol ülkesi, Schuster Türkiye'yi avrupa gibi gördü. Türkiyede oyuncuları motive etmeniz lazım ilk 11'i kurmak yetmiyor.

İbrahim Üzülmez: Sergen'e attırdığım çok gol var. Londra'daki Chealse maçında sergene ilk golü ben attırdım. Sahayı turladı. Tur attı sahada sevinçten. 3-2 biten Valencia maçı öncesi antremanlarda takılıyorduk birbirimize, hangimizin daha yakışıklığı olduğunu anlatıyorduk birbirmize. Derken onu kendi aramızda karar verdik, Lucescu'nun odasına gidicez, Lucescu karar vericek buna. Lucescu'ya dedik hocam biz böyle bir tartışma içerisindeyiz, biz bunun kararını veremiyoruz siz ne diyorsunuz. Ikimizde böyle bir baktı "ya dedi ikinizde kötüsünüz, bunun dedi kararını sabah veriyim mi "dedi.boynu büyük bir şekilde çıktık ikimizde odasından.

(Ajansspor)

Yazarlar