Futbol Bünyamin Gezer: "Derbilerde objektif olabilmek kolay değil"

Bünyamin Gezer: "Derbilerde objektif olabilmek kolay değil"

30.04.2014 - 11:14 | Son Güncellenme:

Bursa'da düzenlenen "Hakem gözü ile antrenör" paneline MHK eski yönetim kurulu üyelerinden Nihat Güner, MHK eski başkanı Mustafa Çulcu, eski hakemler Bünyamin Gezer ve Muhittin Boşat, Bursaspor Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Kadir Şankaya'nın yanı sıra çok sayıda spor adamı ve antrenör katıldı.

Bünyamin Gezer: Derbilerde objektif olabilmek kolay değil

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Bursa Şubesi'nin kuruluşunun 35'inci yılında düzenlediği seminerlerin ikincisi dün akşam Büyükşehir Belediyesi'nin Ördekli Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Haberin Devamı

"Hakem gözü ile antrenör" paneline MHK eski yönetim kurulu üyelerinden Nihat Güner, MHK eski başkanı Mustafa Çulcu, eski hakemler Bünyamin Gezer ve Muhittin Boşat, Bursaspor Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Kadir Şankaya'nın yanı sıra çok sayıda spor adamı ve antrenör katıldı. İsmail Kemankaş'ın moderatörlüğünü yaptığı panelde açılış konuşmasını 2. Başkan Selami Tavukçuoğlu yaptı. Tavutçuoğlu'nun ardından konuşan eski hakemlerden Muhittin Boşat, "Hakem olmak istemiyordum. Hedefim antrenör olmaktı. Ancak gerçekleşmedi. Ben de hakem kurslarına katıldım. Yeni yasada okur yazar olmayanın bile antrenörlük diploması alması futbolu ileriye değil, geriye götürür" ifadelerini kullandı.

"BASKI HATA YAPTIRIYOR"
Televizyonda yorumculuk da yapan eski hakem Bünyamin Gezer ise, "Derbi maçlarda objektif olabilmek kolay değil. Türkiye'de maalesef Avrupa'da olmayan bir şey yaşanıyor. Ülkemizde her derbi maç öncesinde hakemler baskı altına alınmaya çalışıyor. Bu her maçta uygulanıyor. Sonuçları ise iyi olmuyor. Antrenör arkadaşlarımızın hakem kararlarına saygı göstermeleri gerekiyor. Hakemler de antrenörleri koruması gerekiyor" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

"SORUNLAR BİRLİKTE ÇÖZÜLÜR"
MHK eski başkanı Mustafa Çulcu, hakem-antrenör ilişkileri üzerine olan konuşmasını yaparken yaşadıklarından bölümler aktardı. Çulcu, "Hakemler kariyerimde Süper Lig'de ilk maçıma, Bursa'da Bursaspor ile Altay arasındaki mücadelede çıktım. Hakemliğimin yanı sıra antrenörlük diplomasına da sahibim. Sahada hatalar olabilir. İki taraf da hata yapabilir. Bunu ortak hareket edip çözmek gerekir" dedi.