Galatasaray Burak Elmas'tan derbi yorumu: Oyuncular farkında, beklentim...

Burak Elmas'tan derbi yorumu: Oyuncular farkında, beklentim...

08.04.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Galatasaray Başkanı Burak Elmas pazar günü oynayacakları Fenerbahçe derbisini Milliyet’e değerlendirdi, "İstediğimiz gibi bir sezon geçirmedik ama derbilerin havası farklı oluyor. Takımın Kadıköy’de iyi bir sınav vereceğini düşünüyorum" dedi.

Burak Elmastan derbi yorumu: Oyuncular farkında, beklentim...

NEVZAT DİNDAR

Haberin Devamı

Galatasaray Kulübü Başkanı Burak Elmas, Fenerbahçe derbisi öncesinde Milliyet’e özel açıklamalarda bulundu. Ülker Stadı’nda pazar günü oynanacak dev maçtan galibiyetle ayrılacaklarına inandığını aktaran Başkan Elmas, teknik ekip ve oyunculara güvendiğini dile getirdi.

Burak Elmastan derbi yorumu: Oyuncular farkında, beklentim...

‘Seçim var, ben yokum’

Burak Elmas, Dernekler Masası’nın 26 Mart’taki Mali Genel Kurul’la ilgili inceleme başlatmasını da değerlendirdi.

Galatasaray Başkanı, “İnceleme yaptılar ama herhangi bir bildirimde bulunmadılar. Ne yazdıkları ve ne için geldikleri belli değil. Kulüpte kesin olan bir şey var o da seçim olacak ve ben girmeyeceğim. Gelmemiş bir evrak üzerine yorumda bulunmak doğru değil” ifadelerini kullandı.

Burak Elmastan derbi yorumu: Oyuncular farkında, beklentim...

Sarı-kırmızılı kulübün patronu, “Ligde istediğimiz gibi bir sezon geçirmedik ama derbilerin havası farklı olur. Beşiktaş maçında bunu gösterdik. Kaybettiğimiz Trabzonspor maçında da iyi oynadık. Bu nedenle futbolcularımız ve teknik ekibimizin Kadıköy’de de iyi bir sınav vereceğini düşünüyorum. Söz konusu Galatasaray ise aksini bekler miyim?” diye konuştu.

Haberin Devamı

Sarı-kırmızılı takımın iyi durumda olduğunu belirten Burak Elmas, “Yarın da (cuma) Florya’ya gitmeyi düşünüyorum. Tek beklentim galibiyet ve oyuncular bunun farkındalar” dedi.

Burak Elmastan derbi yorumu: Oyuncular farkında, beklentim...

Galatasaray Kulübü Başkanı Burak Elmas ve sarı-kırmızılı yöneticiler pazar günü oynanacak Fenerbahçe derbisini Ülker Stadı’nda izleyecek.

‘İptal yetkisi asliye hukukta’

Galatasaray’da olağanüstü seçim kararı tüzüğün 28/1 maddesine göre alınmıştı. Dernekler Masası’nın mali kongreyi geçersiz sayması durumunda seçim kararının tüzüğün başka bir maddesine göre alınmasından dolayı süreçte değişiklik olmayacak.

Burak Elmastan derbi yorumu: Oyuncular farkında, beklentim...

‘Mahkemeye gidilebilir’

Adaylar bugün listelerini divan başkanlığına verecek. Böylece seçim sürecini divan başkanlığı yönetecek. 26 Mart’taki mali genel kurulu yöneten Metin Sinan Aslan ise Dernekler Masası’nın yaptığı incelemeyle ilgili olarak, “Kulüpte ne olduğunu bilmiyorum. Dernekler Masası’nın iptal etme hakkı yoktur. Bir tespit yapabilirler. Bu durumda da genel kurulun iptali için mahkemeye gidilebilir” dedi.

Haberin Devamı

Burak Elmastan derbi yorumu: Oyuncular farkında, beklentim...

Sarı-kırmızılı kulübün eski yöneticisi Rezan Epözdemir ise Dernekler Masası’nın incelemesiyle ilgili yaptığı açıklamada, yetkinin asliye hukuk mahkemelerinde olduğunu bildirdi. Epözdemir, “Dernekler Masası diye tabir ettiğimiz sivil toplumla ilişkiler müdürlüğünün yetkisi hukuka aykırılık varsa eksikliklerin giderilmesini talep etme ve dernek yöneticilerine idari para cezası vermektir. Müfettişlerin denetimi sonucunda ortaya çıkan kanun ve tüzüğe aykırı durumlarda uygulanabilecek yegane yaptırım budur. Genel kurul kararının iptal yetkisi asliye hukuk mahkemelerindedir” dedi.

Listeler veriliyor

Sarı-kırmızılı kulüpte başkan adayları Metin Öztürk ile Eşref Hamamcıoğlu bugün listelerini Divan Başkanlığı’na teslim edecek.

Hamamcıoğlu saat 11.00’de, Öztürk ise 14.00’te yönetim ve diğer kurullarda yer alacak ekiplerini iletecekler.

Kylian Mbappé'nin 2021-22'deki en iyi golleri