Beşiktaş Burak itirafı

Burak itirafı

18.03.2019 - 02:30 | Son Güncellenme:

Beşiktaş’a geri dönen yıldız oyuncunun 6 gol atması yüzleri güldürdü. Transferdeki yanlışlar yüzünden sezonun ilk yarısını forvetsiz geçirdiklerini itiraf eden siyah-beyazlılar, “Burak’ı keşke daha önce alsaydık” dedi.

Burak itirafı

SERDAR SARIDAĞ

Haberin Devamı

Devre arası Burak Yılmaz’ı yeniden siyah-beyazlı renklere bağlayarak, gol sorununu çözen Beşiktaş Yönetimi, bu oyuncuyu daha önce almamanın pişmanlığını yaşıyor. Önceki sezon başı gündeme geldiğinde yoğun taraftar tepkisi nedeniyle Burak’ı kadroya katamayan siyah-beyazlılar, sezon başında ise İspanyol forvet Alvaro Negredo’yu gönderemediği için Teknik Direktör Şenol Güneş’in ısrarla istediği bu transferi bitirememişti.

Burak Yılmaz’ın Süper Lig’de forma giydiği 8 maçta 6 gol atmasıyla Cenk Tosun sonrası yaşanan forvet krizini noktalayan siyah-beyazlı yönetimin, transferde çok ciddi hatalar yapıldığını kabul ettiği de öğrenildi.

Mario Gomez, Vincent Aboubakar ve Cenk Tosun gibi isimlerle iki şampiyonluk yaşayan ve Negredo ile bu futbolcuların yerine dolduramayan yönetimden bazı isimlerin, “Hem geçen sene hem de bu sezon gol atma konusunda sıkıntılarımız vardı. Geçen sene Talisca ile bu sorunu biraz çözebiliyorduk. Fakat bu sezonun ilk yarısında golcümüz yoktu. Kendi evimizde bile yenildiğimiz maçlar oldu. Şampiyon olmak istiyorsan iyi bir kaleci ve iyi bir golcü şart. Keşke Burak Yılmaz’ı daha önce transfer etmiş olsaydık” ifadelerini kullandıkları aktarıldı.

Haberin Devamı

8 maçta 1.5 sezonluk performans sergiledi
Burak Yılmaz, Beşiktaş’taki ikinci döneminde başarılı performansıyla dikkati çekiyor. 33 yaşındaki milli futbolcu, Süper Lig’in ikinci yarısında görev aldığı 8 maçta fileleri 6 kez havalandırdı.
Beşiktaş’ta ilk olarak 2006-2007 ve 2007-2008 sezonlarında olmak üzere toplam 1,5 yıl forma giyen Burak söz konusu dönemdeki performansıyla beklentileri karşılayamamıştı. Siyah-beyazlılarda 2006-2007 sezonunda 30 lig ve 7 Türkiye Kupası’nda görev yapan Burak, fileleri 6 kez havalandırmıştı.
Tecrübeli forvet, 2007-2008 sezonunda ise gözden düşmüş ve 9 Süper Lig, bir Türkiye Kupası ile 2 Avrupa kupası maçı olmak üzere 12 karşılaşmada oynayıp sadece bir gol bulabilmişti. 1,5 sezonda 7 gol atabilen Burak, Manisaspor’a transfer olmuştu. Kartal’daki ilk döneminde genellikle kanat bölgesinde görev alan ve 49 resmi maçta 7 gol atabilen tecrübeli oyuncu, ortalama 7 maçta bir fileleri havalandırdı. Burak Yılmaz, ikinci Beşiktaş döneminde ise 8 lig karşılaşmasında 6 kez gol sevinci yaşadı. Yıldız oyuncu maç başına 0.75 gol ortalaması yakaladı.