Futbol Burhan Eşer Mersin'de

Burhan Eşer Mersin'de

04.01.2013 - 10:54 | Son Güncellenme:

Kırmızı-lacivertli kulüp Eskişehirspor’dan Burhan Eşer’i renklerine bağladı.

Burhan Eşer Mersinde

Spor Toto Süper Lig takımlarından Mersin İdmanyurdu, Eskişehirspor’dan Burhan Eşer’i satış opsiyonlu kiralık olarak renklerine bağladı. Kulüp Başkanı Ali Kahramanlı, Mersin HiltonSA Oteli’nde düzenlenen imza töreninde yaptığı konuşmada, transfer çalışmalarının titizlikle sürdüğünü söyledi.

Son olarak renklerine bağladıkları Burhan Eşer’in Mersin’i tercih etmesinden dolayı futbolcuya ve Eskişehirspor başkanına teşekkür eden Kahramanlı, ”Burhan’ın Mersin’e çok büyük katkı yapacağını düşünüyoruz. Burhan çok fazla söz söylemeye gerek bırakmayan bir kişi. Çünkü çok karakterli, deneyimli ve akıllı bir kardeşimiz. İnşallah bu dönem bizimle birlikte Mersin’e çok şey katacak” dedi.

Transfer çalışmalarının devam edeceğini bildiren Kahramanlı, ”Mümkün olduğu kadar hata yapmayacağız. Çünkü bu dönem, bizim için çok önemli. Bundan sonra da transferlerimiz devam edecek. Aramızdan ayrılan 12 futbolcu var. İhtiyacımız olan yerlere oturup karar verip, transferlerimize devam edeceğiz” diye konuştu. Burhan Eşer’in sezon sonuna kadar Mersin İdmanyurdu’na kiralandığını, sezon sonunda sözleşmesini yenileyip, satın almayı istediklerini kaydeden Kahramanlı, ”Yine o zaman da Halil başkanın bize yardımcı olacağını biliyoruz. Bizim Halil başkanla aramızda paranın lafı konuşulmaz” dedi.

Sıralamadaki yerlerine dikkati çekerek, sıkıntılı dönemi birlikte atlatacaklarını ifade eden Kahramanlı, ”Üstümüzdeki diğer takımlarla aramızdaki puan farkı çok fazla değil. 3 tane maç aldığımızda üst sıralara yükseleceğiz. Bu gücümüz var” ifadelerini kullandı.

”Eskişehir’de sıkıntılarım vardı”

Haberin Devamı

Burhan Eşer de, Mersin’e gelmeyi kendisinin de çok istediğini söyledi. Mersin İdmanyurdu’nun takım olarak şanssız bir ilk yarı yaşadığını anlatan Eşer, şöyle devam etti: ”Başkanın bu transferde çok emeği oldu. Ben de burayı çok istedim. Çünkü benim hedeflerim var. Eskişehir’de oynamadığım sürede, düzenli forma şansı bulamadığım için birtakım sıkıntılar yaşadım. Bunun üzerine oturup, transfer tekliflerini değerlendirdik. Mersin İdmanyurdu’nun bize daha hayırlı olacağını düşündük. Buraya katkı yapmak için geldim. Hem ben hem de diğer arkadaşlarımla Mersin’i layık olduğu yere getireceğiz.” Eşer, başka kulüplerden de teklif almasına rağmen Mersin’i neden tercih ettiği yönündeki soruyu, ”Mersin’de samimi bir ortam gördüğüm için tercih ettim. Şehir olarak, taraftar olarak burayı seviyorum. Zaten Mersin’e daha önceden de sempatim vardı. Tercihim bu yüzden kolay oldu” diye yanıtladı.