BursaSpor Bursaspor bu sezon deplasmanları seviyor

Bursaspor bu sezon deplasmanları seviyor

14.12.2013 - 12:33 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig'de bu sezon bir türlü istediği sonuçları alamayan ve geride kalan 14 haftada sadece 5 galibiyeti bulunan Bursaspor, bunların 4'ünü deplasmanlarda, birini ise sahasında elde etti.

Bursaspor bu sezon deplasmanları seviyor

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, Bursaspor, 14 haftada içeride ve dışarıda 7'şer karşılaşma oynadı.

Haberin Devamı

Alman Teknik Direktör Christoph Daum yönetimindeki yeşil-beyazılılar, sahasında beklenen sonuçları alamadı ve taraftarını sevindiremedi. Spor Toto Süper Lig tarihinde bir kez şampiyonluk sevinci yaşadığı Bursa Atatürk Stadı'nda oynadığı 7 müsabakada sadece bir galibiyeti bulunan Yeşil Timsah, buna karşı sahadan iki kez yenik ayrıldı, 4 maçı da beraberlikle sonuçlandı.

Bursaspor, Atatürk Stadı'nda ilk ve tek galibiyetini 8. haftadaki Kayserispor maçında aldı. 2. haftada Galatasaray ile 1-1 berabere kalan, 4. haftada Beşiktaş'a 3-0 mağlup olan yeşil-beyazlılar, 6. haftada Akhisar Belediyespor maçını 0-0 tamamlayarak bu dönemde iç saha galibiyetine hasret kaldı. Bursa temsilcisi, 8. haftada konuk ettiği Kayserispor'u maçın uzatma dakikalarında Pablo Martin Batalla ve Enes Ünal'ın golleriyle mağlup ederek iç saha galibiyeti özlemine son verdi.

Haberin Devamı

Yeşil-beyazlılar, bu galibiyetin ardından sahasında oynadığı 3 maçta da 3 puanı bir arada göremedi. Atatürk Stadı'nda 10. haftada Fenerbahçe'ye 3-2 mağlup olan Bursaspor, 12. haftada Kasımpaşa ile 1-1, 14. haftada ise Gençlerbirliği ile 0-0 berabere kalarak sahasında galibiyet özlemini 3 haftaya çıkardı.

Deplasmanlarda ya yenildi ya da kazandı

Bursaspor, deplasmandaki 7 maçının 4'ünde galip geldi, 3'ünden yenik ayrıldı.

İlk hafta Eskişehir deplasmanına giden yeşil-beyazlılar, eski teknik direktörleri Ertuğrul Sağlam'ın yeni ekibi karşısında 2-0 mağlup oldu.

Sezonun ilk galibiyetini 3. haftada Antalya deplasmanında Medical Park Antalyaspor'u, Pinto ve Murat Yıldırım'ın golleriyle 2-1 mağlup ederek elde eden Bursaspor, 5. haftada Çaykur Rizespor karşısında deplasmanda 2-1 yenildi. 7. haftada Kardemir Karabükspor, 9. haftada ise Torku Konyaspor karşısında 1-0'lık galibiyetler alan yeşil-beyazlılar, 11. haftada Sivas deplasmanından 2-1'lik yenilgiyle döndü.

Yeşil Timsah, 13. haftada Elazığspor'u Taiwo ve Belluschi'nin golleriyle 2-1 yenerek 4'üncü dış saha galibiyetine ulaştı.