BursaSpor Bursaspor karalar bağladı

Bursaspor karalar bağladı

28.05.2019 - 02:30 | Son Güncellenme:

Şampiyon olarak küme düşen ilk takım olan yeşil-beyazlılarda Ali Ay Yönetimi kongre kararı aldı. Camia büyük şok yaşarken, kulüpte köklü bir yapılanma yaşanacağı, her şeyin sil baştan olacağı ifade edildi.

Bursaspor karalar bağladı

Evkur Yeni Malatyaspor’u yenmesine karşın Göztepe’nin aldığı galibiyetle küme düşen Bursaspor taraftarına büyük şok yaşattı. Yeşil-beyazlı yönetim de beklenen kararı önceki gece yarısında açıkladı.

Haberin Devamı

3.5 ay öncesinde resmi siteden duyurulan ve mayıs ayında yapılması konusunda karar alınan seçimli olağanüstü kongre tarihi, yaşanan bu gelişmelerin ardından 15-23 Haziran olarak belirlendi. Bursaspor Başkanı Ali Ay ve yönetiminin, yeni kongrede aday olmaması beklenirken, şu an için Timur Noyan adaylığını açıkladı.

Taraftarlar, gece geç saatlere kadar kulübün tesislerinin önünde tepkilerde bulunurken, Başkan Ay’ı bir kez daha hedef isim olarak gördü. Yaklaşık 500 milyon lira borcu bulunan Bursaspor’un, mevcut ödemelerini gerçekleştiremediği takdirde Türkiye Futbol Federasyonu’ndan puan silme cezası dahi alabileceği dillendiriliyor.

Süper Lig’de 2009/10 sezonunda şampiyonluğa ulaşarak adeta devrim yapan Bursaspor, 9 yıllık süreçte küme düşme noktasına geldi. Şampiyonluğunun ardından 5 sezonu da ilk 8 içerisinde tamamlayan yeşil-beyazlılar, son 4 sezonda ise düşüşe geçti. 2015/16 sezonunu 11’inci tamamlamasının ardından sonraki 2 sezonda kümede kalmayı son haftalarda aldığı galibiyetlerle başaran Bursa temsilcisine, bu kez son hafta kazanması da yeterli olmadı.

Haberin Devamı

Kiralıklar dönüyor
Sezonun sona ermesiyle birlikte kiralık oyuncuların sözleşmeleri de tamamlandı. Alınan sonuçların ardından Umut Nayir, Beşiktaş’a; Aurelien Chedjou ve Tunay Torun, Medipol Başakşehir’e; Allano Lima, GD Estoril’e; Henri Saivet, Newcastle United’a ve Diafra Sakho da Rennes’e geri dönüyor. Sözleşmesi önümüzdeki ay sona erecek Iasmin Latovlevici ve Jires Kembo da takımdan ayrılıyor.