BursaSpor Bursaspor'da 3 sezon sonra transfer yok!

Bursaspor'da 3 sezon sonra transfer yok!

01.02.2019 - 12:45 | Son Güncellenme:

Bu sezon ara transfer dönemini boş geçen ve yalnızca mevcut sözleşmeli oyuncusu Kubilay Kanatsızkuş'u kiralıktan geri çağıran Bursaspor, 3 sezon sonra ilk kez ara dönemde dış transfer gerçekleştirmedi.

Bursasporda 3 sezon sonra transfer yok

Sezon başında kadrosuna dış transferde 12 oyuncuyu dahil eden Bursaspor, devre arası transfer dönemini ise yasaktan ötürü boş geçti. Bu süreç zarfında çok konuşulan transfer tahtasının açılıp açılmayacağı tartışmaları böylelikle son bulurken, yeşil beyazlılar 3 sezonluk aranın ardından ilk kez ara transfer döneminde kadrosuna dış transfer takviyesi yapmadı. Son olarak 2014/15 sezonunun başında 6 oyuncuyu bünyesine dahil eden yeşil beyazlılar, o dönem de devre arası transferi gerçekleştirmemişti.

Haberin Devamı

YALNIZCA BATALLA MUTLU ETTİ

Söz konusu dönemden bu yana geçen 3 sezon içerisinde ise Bursaspor, ara transfer dönemlerinde toplam 11 oyuncuyu transfer etti. Bu isimlerden yalnızca Abdullahi Shehu, A Takımın kadrosunda yer alarak bu sezon lig maçlarında boy gösterdi. Onur Atasayar ise yalnızca bir kez kupa maçında görev alırken, geçen sezon transfer edilen Alper Ademoğlu ise çalışmalarını U21 Takımı ile sürdürüyor. Bu 11 transfer için kasasından toplamda 3 milyon 260 bin Euro çıkan yeşil beyazlılar, kadroya yeniden dahil edilen Pablo Martin Batalla dışındaki oyuncularından ise katkı alamadı.

HAYAL KIRIKLIĞI YARATTILAR

Geçen sezonun ara transfer döneminde takıma katılan isimlerden John Bostock, sezon sonunda Fransanın Toulouse ekibine transfer olurken, Gheorghe Grozav ve Moussa Sowla performanstan memnun kalınmayarak yollar ayrıldı. 2016/17 sezonu ara transfer döneminde ise takıma katılan Bogdan Stancu ve Boban Joviç takımdan ayrılırken, 2015/16 sezonunda da Deniz Yılmaz ve Jem Karacanın performansları hayal kırıklığı yaratmıştı.

Haberin Devamı

KUBİLAY DÖNDÜ

Dış transferde, ara transfer döneminde aradığını pek bulamayan ve kendi bünyesinden yetiştirdiği oyuncuları kadrosuna katan Bursaspor, bu sezon ise ara transfer döneminin son günlerine doğru altyapısından yetişen Kubilay Kanatsızkuşu, kiraladığı MKE Ankaragücünden çağırarak takıma dahil etmişti.