BursaSpor Bursasporlu Taiwo'nun evine el konuldu!

Bursasporlu Taiwo'nun evine el konuldu!

24.01.2014 - 13:11 | Son Güncellenme:

Bursasporlu Taye Taiwo'nun Fransa'nın Marsilya şehrindeki evinin vergi borcu yüzünden 405 bin Euro'ya satıldığı bildirildi.

Bursasporlu Taiwonun evine el konuldu

2008, 2009 ve 2011'de gelir ve emlak vergisini ödem

Haberin Devamı

2008, 2009 ve 2011'de gelir ve emlak vergisini ödemeyen Bursasporlu Taiwo'nun 1 milyon Euro'luk borcu nedeniyle Fransa'daki evine el konuldu. Fransa basınının haberlerine göre, vergi dairesi tarafından Taiwo'nun Marsilya'daki evine 200 bin Euro satış başlangıç bedeli konuldu, yapılan ihalede ismi gizli tutulan bir kişi evi 405 bin Euro'ya satın aldı.

Konuyla ilgili DHA'ya konuşan Taye Taiwo, o dönemde bankada kendisine çift hesap açtığını, bir hesaba kulüpten alacaklarının yattığını, diğer hesapta ise birikim yaptığını söyledi. Bu süreçte vergi tahsilatının otomatik olarak yapıldığını söyleyen Taiwo, "Vergi tahsilatı hesabımdan otomatik olarak alınıyordu. İkinci hesabı açtığımda banka müdürü otomatik ödemeyi bana bilgi vermeden durdurmuş. Ödenmeyen borç 1 milyon Euro olmuş. Ardından bana gelip vergi borcumun olduğu söylendi. Ben de düzenli ödendiğini, bankadan otomatik olarak tahsil edildiğini söyledim. Bankanın otomatik ödemeyi durdurduğunu öğrendim ve bu borcu ödemezsem evime el koyacaklarını söylediler. Haberim yoktu. İstemeyerek olsa da kabul etmek zorunda kaldım. Fransız vatandaşlığı alabilmem için pasaport almam gerekiyordu ve bunun için de başka bir seçeneğim yoktu" dedi.

Haberin Devamı

Ayrıca Taiwo, Fransa'da yabancı futbolcuların bankalar tarafından bu şekilde mağdur edildiklerini sözlerine ekledi.

Yazarlar