1.Lig Büyük Altay, sürklase etti

Büyük Altay, sürklase etti

05.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Geçtiğimiz hafta İzmir derbisinde çıkan tribün olayları nedeniyle yarıda kalan ve 6 maçlık seyircisiz oynama cezası alan Altay, travmayı Dyorex Boluspor önünde atlattı. Birçok ilki yaşayan siyah beyazlılarda kaleyi devralan Mustafa Çalışkan profesyonelliğe adım attı, golü vefat eden babasına armağan etti. Teknik Direktör Sinan Kaloğlu, "Yaşananların duygusal bir kırılganlığa sebep olabileceği düşünülüyordu. Biz yılmadan savaştık" dedi

Büyük Altay, sürklase etti

Spor Toto 1. Lig'de geçen hafta deplasmanda oynadığı Göztepe derbisinde çıkan tribün olayları nedeniyle tatil edilen, taraftarının çıkardığı olaylar yüzünden 6 maçlık tarihi seyircisiz oynama cezası alan Altay, evinde Dyorex Boluspor'u boş tribünler önünde 5-1'le geçti ve sükse yaptı. Ligde en son 10 Ekim'de iç sahada Çaykur Rizespor'a 2-0 kaybeden siyah beyazlıların 7 maçtır bileği bükülmüyor. İzmir temsilcisi, Boluspor önünde aldığı zaferle derbiden sonra travmayı bir nebze de olsa atlatırken birçok ilki de beraberinde yaşadı. Geçen haftaki olaylarda Göztepeli bir taraftarın korner bayrağı direğiyle saldırısı nedeniyle başından yaralanan kaleci Ozan'ın yanı sıra diğer file bekçisi Eren'in de sakatlığı nedeniyle forma giyemediği müsabakada Mustafa Çalışkan eldivenleri devraldı. 2004 doğumlu genç file bekçisi, ilk kez profesyonel bir müsabakada görevlendirildi. Siyah beyazlıların ilk golünü atan Salih Sarıkaya, ikincisini kaydeden Eren Erdoğan ve maçın sonucunu belirleyen deneyimli ismi Zeki Yıldırım, bu sezon Altay forması altında ilk kez fileleri sarstı. Ayrıca Altay, bir maçta 5 golü en son yine 1. Lig'de mücadele ettiği 7 Mart 2021 tarihinde Tuzlaspor'u 5-0 yendiği maçta attı.

'ÇIKIŞIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ'

Altaylı futbolcular, derbide korner bayrağı direğiyle saldırıya uğrayıp başından yaralanan kaleci Ozan'ı unutmadı. Attıkları gollerden sonra Ozan'ın formasını kadrajlara gösteren siyah beyazlılar, alkış topladı. Stadın ışıklı tabelalarında da bir ayrıntı dikkat çekti. Öncelikle Ozan'a geçmiş olsun mesajı yayınlanırken, tribünden atılan işaret fişeğiyle yüzünden yaralanan Göztepe taraftarı Mehmet Çakır'a da, "Yüreğimiz sizinle" yazısıyla destek verdi. Altay'da Teknik Direktör Sinan Kaloğlu, "Öncelikle oyuncularımızı tebrik ediyorum. Geçen haftaki olayları şiddetle kınıyorum. Futbolun içinde bunları istemiyoruz. Maalesef münferit olaylarla iki güzide kulüp zarar gördü. Yaşananlar, takımımızın son haftalardaki performansının duygusal bir kırılganlığa sebep olabileceği yönündeydi. Bu tip olayları lütfen takımımıza çıkarmasınlar. Çünkü sezon başından beri zor şartlarda mücadele ediyoruz. Çocuklar ruhlarını ortaya koyuyorlar. Hiç kimsenin beklemediği başarıyı yakalıyoruz. Umarım çıkışımız devam eder. Ligin en az gol yiyen takımına karşı 5 gol atmak inanılmaz bir olay. Galibiyeti camiamıza ve Ozan kardeşimize armağan ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı



'SÖZÜMÜ TUTTUM'

Altay U19 takımında bu yıl 4 kez kaleyi koruyan Mustafa, maç sonrası gözyaşlarına hakim olamadı. Boluspor maçında eldivenleri giyen 18 yaşındaki Mustafa Çalışkan, takım arkadaşlarını da ağlattı. Müsabakanın özellikle ilk yarısında yaptığı kurtarışlarla kalesinde devleşen genç eldiveni takım arkadaşları tebrik etti. Altay Teknik Direktörü Sinan Kaloğlu, oyuncularını sahanın ortasında toplarken bu sırada gözyaşlarını tutamayan Mustafa'yı alnından öpmesi dikkat çekti. Mustafa, 90 dakikanın ardından yaptığı açıklamada, "İlk profesyonel maçımı babama armağan edeceğime dair söz vermiştim. İki sene önce babamı kaybettim. Bu benim ilk maçım. Babama armağan olsun" ifadelerini kullandı. Öte yandan Altay, ligin en az gol yiyen ekibi Boluspor'a karşı patlama yaşadı. 16. hafta öncesi kalesinden yalnızca 8 kez top çıkaran rakibine karşı 5 gol birden bulan İzmir ekibi, göz doldurdu.

Haberin Devamı

Yazarlar