Diğer Büyük fenomen Mo Farah

Büyük fenomen Mo Farah

22.08.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

2016 Olimpiyatları’nda rekorların sonu gelmedi. Büyük Britanya adına yarışan atlet Mo Farah, 5 ve 10 bin metrede aldığı şampiyonluklarla Londra’dan sonra Rio’da da parladı.

Büyük fenomen Mo Farah

2016 Rio’da Olimpiyat Stadı’nda yapılan atletizm müsabakalarında, 5 bin metre erkeklerde Mo Farah rüzgârı esti. Büyük Britanya adına yarışan Farah, 10 bin metrenin ardından 5 bin metrede de üst üste ikinci olimpiyat şampiyonluğuna ulaştı. Farah, Fin sporcu Lasse Viren’in ardından bu mesafelerde tarihte üst üste iki kez olimpiyat şampiyonluğu yaşayan ikinci sporcu oldu.

Haberin Devamı

En son 1972-1976 arası bu başarılar Viren tarafından elde edilmişti. Farah, 2012 Londra’dan sonra 2016 Rio’da da iki altın madalyasıyla, double-double yapmayı başararak tarihe geçti.

Altın serisi

Mo Farah, dünya şampiyonaları ve olimpiyatlarda adeta fırtına gibi esiyor. 33 yaşındaki atlet, katıldığı son 9 büyük müsabakanın tamamında altın madalya kazandı.

Büyük Britanya’nın sporcusu, 4 kez olimpiyatlarda ve 5 kez de dünya şampiyonalarında şampiyonluklara ulaştı. Mo Farah, Büyük Britanya tarihinin en başarılı atleti olarak adını tarihe yazdırdı.