Fenerbahçe Büyük hayal kırıklığı!

Büyük hayal kırıklığı!

06.04.2019 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başkan Ali koç'un tarihi proje olarak lanse ettiği 'Fener ol' kampanyasına taraftar beklenen ilgiyi göstermedi.

Büyük hayal kırıklığı

Perşembe gecesi 19.07’de başlayan kampanyada büyük bağışlar dışında kalan taraftarın SMS, havale başta olmak üzere gönderdiği miktar 5 milyon lirayı aşamadı. 31 Mayıs’a kadar UEFA ile yapılan anlaşma gereği yaklaşık 410 milyon lira bulması gereken sarı-lacivertli kulüp taraftardan beklediği desteği alamayınca, geriye kalan 405 milyonun nasıl toparlanacağı merak konusu oldu

Haberin Devamı

Fenerbahçe, tarihinin en önemli kampanyalarından biri olan ‘Fener Ol’ projesine resmen başladı.

Sarı-lacivertli takım, UEFA ile yapılan Finansal Fair Play anlaşması görüşmeleri kapsamında aradaki 65 milyon euroluk farkı, 31 Mayıs 2019 tarihine kadar kapamayı hedefliyordu.

Ancak sarı-lacivertli kulübün hesapları daha ilk günden şaşmış gibi görünüyor. Perşembe gecesi 19.07’de başlayan kampanyada büyük bağışlar dışında kalan taraftarın SMS, havale başta olmak üzere gönderdiği miktar 5 milyon lirada kaldı.

31 Mayıs’a kadar UEFA ile yapılan anlaşma gereği yaklaşık 410 milyon lira bulması gereken Fenerbahçe Kulübü taraftardan beklediği desteği alamayınca, geriye kalan 405 milyonun nasıl toparlanacağı merak konusu oldu. Camianın önde gelen iş adamları ile eski yöneticilerin de katkıları eklense bile aradaki farkın çok büyük olması ilk günden herkesi kara kara düşündürmeye başladı.Kampanyada tam olarak 65 milyon euro toplanmasa bile bu miktara yaklaşılması ve daha da önemli katılımcı sayısı da bir o kadar büyük önem taşıyordu.

Haberin Devamı

Taraftar endişeli

Bu sayede Finansal Fair Play görüşmelerinde toplanan rakamın yanısıra katılımcı sayısının da UEFA’nın kararında etkili olması düşünülüyordu. Ancak bu konuda da tahminler tutmadı. Taraftarların özellikle bu sezonki transfer politikası yüzünden toplanacak paraların yine boşa harcanmasından çekindiği ve bu yüzden projeye temkinli yaklaştığı belirtildi.

Özellikle Sportif Direktör Comolli’nin Islam Slimani, Benzia, Frey, Reyes, Jailson ve Andre Ayew gibi tartışmalı tercihleri gelecek adına kafalarda soru işareti yarattığı için sarı-lacivertli camia çok fazla elini cebine atmadı.