Futbol Gillette&Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri için büyük jüri İspanya'da toplandı

Gillette&Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri için büyük jüri İspanya'da toplandı

21.12.2023 - 14:26 | Son Güncellenme:

Bu yıl 70'si düzenlenen ve sporun en iyilerini belirleyen Gillette&Milliyet Yılın Sporcusu oylamasında yarışacak adaylar, dev jürinin oyları ile belli oldu. Sporcular, en prestijli ödüller arasında gösterilen organizasyonda 2023'ün en büyüğü olabilmek için halktan destek arayacak.

Gillette&Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri için büyük jüri İspanyada toplandı

Son dokuz yıldır erkek bakımının lider markası Gillette ile yapılan iş birliği ile gerçekleştirilen Gillette&Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri'nde, bu yıl halk oylamasına sunulacak adayların belirlenmesi için Türkiye'nin en önemli spor insanları, spor müdürleri ve spor yazarları dün bu kez Barcelona'da bir araya geldi.

Haberin Devamı

Milliyet Spor Müdürü Tayfun Bayındır ile P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Tankut Turnaoğlu'nun katkılarıyla gerçekleştirilen Büyük Jüri Toplantısı'na Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Demirören, TMOK Başkanı ve IOC Asbaşkanı Uğur Erdener, Satranç Federasyonu Başkanı Gulkız Tulay, Yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akdurak, Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, eski Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, A Milli Kadın Futbol Takımımız'ın Teknik Direktörü Necla Güngör Kıragası, TSYD Başkanı Oğuz Tongsir gibi isimlerin de yer aldığı dev jüri, belirlenen ön adaylar arasından 7 kategori için seçimini yaptı.

Haberin Devamı

Önümüzdeki günlerde 7 kategoride verilecek ödüllere aday olan isimler ve takımlar Milliyet Gazetesi'nde ocak ayında halka duyurularak oylamaya açılacak. Oylama Milliyet Gazetesi ve yilinsporcusu.milliyet.com.tr üzerinden başlayacak.

Gillette&Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri için büyük jüri İspanyada toplandı

'Asıl sonucu kıymetli halkımız belirleyecek'
Jüri toplantısında her yıl olduğu gibi yine ilk sözü alan yazarımız Attila Gökçe oldu. Gökçe, "Burada buluşmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu ödül töreninin 70. yılın tarihe özel bir notla düşülecek. Çocukluğumda okuduğum gazetede, sporcular için yazı yazma şerefine eriştim. Bu benim için ayrı bir mutluluk" dedi.

Atilla Gökçe şöyle devam etti: "Eskiden erkeklerden oluşan bir liste vardı. Ardından kadın sporcularımız da bu listeye eklendi, hatta çoğunluğu kazanmak üzereler. Bundan da gurur duyuyorum. Bizim yaptığımız bir final seçimi değil, okuyucuların önüne sunduğumuz bir liste. Halkımız asıl sonucu belirleyecek."

Gillette&Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri için büyük jüri İspanyada toplandı

'Kalıcı işler yapmak önemli'
A Milli Kadın Futbol Takımımız'ın Teknik Direktörü Necla Güngör Kıragası, "Bu kadar kıymetli spor insanının içinde olmak benim için çok kıymetli" dedi. Kıragası, "Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı olduğu dönemde iki kıymekli yöneticimiz Yıldırım Demirören ve Nihat Özdemir, kadın futbolu için kapıyı açtı. Kadın Takımımız bu dönemde iyi şeyler başarmaya başladı. 6'da 6 yapıp grubumuzdan çıktık. Kalıcı işler yapmak bizim için çok önemli" diye konuştu.

Haberin Devamı

'Bu anketin eşi, benzeri yok'
TMOK Başkanı ve IOC Asbaşkanı Uğur Erdener de Barcelona'daki toplantıda kısa bir konuşma yaptı. Erdener, "Milliyet ve Gillette ailelerine bu uzun soluklu yarışmayı üstüne koyarak devam ettirme geleneği için çok teşekkür ediyorum. Bu anketin ülkemizde eşine benzerine rastlanmadı. Eminim ki bu gelenek uzun yıllar devam edecek. Emeği geçen diğer herkese de çok teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu.

Gillette&Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri için büyük jüri İspanyada toplandı

'Sporun iyileştirici gücüne inanıyoruz'
P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Tankut Turnaoğlu, "Burada sizlerle beraber olmak büyük şeref. Erkek bakımının lideri olan Gillette markamızla dokuz yıldır Milliyet ailesi ile beraberiz. Cumhuriyetimiz'in 100. yılını kutladığımız dönemde 70. kez bu ödül törenini yapmak gerçekten gurur. 7 milyon oyun kullanıldığı bir halk oylaması yürüttüğümüz için Demirören ailesine de teşekkür ediyoruz. Bu sene de Gillette Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri'nde yine seçimi halka bırakarak 'Şampiyonların Seçimi' konseptimiz ile yola çıkıyoruz" ifadelerini kullandı.
Turnaoğlu şöyle devam etti: "P&G olarak sporun iyileştirici gücüne inanıyoruz. Ülkemizin geleceğinin parlak olduğuna bu aday listesini gördükten sonra bir kez daha şahit oldum. Kadın sporcuların listede sayıca daha fazla olması bizleri ayrıca gururlandırdı."
P&G'nin spora desteklerine de değinen Turnaoğlu, "Sporun değişik branşlarında bu ateşi büyütmeye çalışıyoruz. Gillette ile A Milli Erkek Futbol Takımına desteğimizi sürdürüyoruz. Paris 2024 yolunda olimpik ve paralimpik sporcularımızı ve annelerini destekliyoruz. Bu yolda TMOK ile 2012'den itibaren beraberiz. Umut evi projesi kapsamında deprem bölgesinde bir spor okulu açılışı yaptık. Burada depremden etkilenen çocuklarımız spor eğitimi alacak. Ülkemizde spor kültürünün daha da gelişmesi için destek vermeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Haberin Devamı

Gillette&Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri için büyük jüri İspanyada toplandı

Haberin Devamı

'Liste ülkemizin ortak mutluluğunu kapsıyor'
Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Özay Şendir de toplantıda söz aldı. Şendir, "Herkese çok teşekkürler. Çocukken salonlarda seyrettiğim isimlerle burada bulunmak büyük bir mutluluk. Milliyet gelenekleriyle yaşayan bir gazete. Milliyet, amatör sporlara verdiği destekle öne çıkan bir gazete. Futbol tabii ki önde olacak ama amatör branşlara da destek vermek çok önemli. Bu liste tamamen ülkenin ortak mutluluğunu kapsayan bir liste" ifadelerini kullandı.

 

Yazarlar