Skorer BUYURUN ŞÖLENE

BUYURUN ŞÖLENE

15.07.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

24. Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışması bugün İstanbul Boğazı’nda yapılacak.

BUYURUN ŞÖLENE

Geleneksel olarak düzenlenen organizasyonda yüzme yarışlarına 351’i yabancı sporcu olmak üzere 41 ülkeden toplam 1238 kişinin katılacağı bildirildi. Yüzmenin yanı sıra kürek ve kano yarışlarının da düzenleneceği etkinlikte kürek yarışları, Anadolu yakasında bulunan Kanlıca Vapur İskelesi’nden saat 09.20’de start alacak. 6,5 kilometrelik parkurda yapılacak yarışlar, Kuruçeşme Cemil Topuzlu Parkı önlerinde son bulacak.
Kanlıca Vapur İskelesi’nden başlayacak kano yarışları saat 09.40’da, yüzme yarışları ise saat 10.00’da start alacak. Kürek yarışlarıyla aynı parkuru takip edecek kano ve yüzme yarışları da yine Kuruçeşme Cemil Topuzlu Parkı’nda son bulacak. Yüzme yarışları, 2 saat süreyle sınırlı tutulacak. Etkinlik nedeniyle bugün 08.30 ile 11.00 saatleri arasında İstanbul Boğazı’ndan gemi geçişi yapılmayacak.

Haberin Devamı

Spitz Boğaz’da yüzdü
Boğaziçi Yüzme Yarışması bu sene önemli bir konuğu da İstanbul’a getirdi. Olimpiyat şampiyonu ABD’li eski efsane yüzücü Mark Spitz de yarışlara katılacak. 1972 Münih Yaz Olimpiyat Oyunları’nda 7 farklı yüzme dalında dünya rekoru kırarak, 7 altın madalya kazanan Spitz dün Boğaz’da gösteri amaçlı bir yüzüşe imza attı. Kuruçeşme sahilinde tekneyle denize açıldıktan sonra yaklaşık 15 dakika boğazda yüzen Spitz, ”Benim için çok eğlenceliydi. Boğazda yüzdüğüm için çok mutluyum” dedi. İstanbul’un, aday olduğu 2020 Olimpiyat Oyunları’na ev sahipliği yapma ihtimalinin yüksek olduğunu da vurgulayan Spitz, ”Diğer aday iki kent düşünüldüğünde İstanbul daha şanslı” diye konuştu.