İngiltere Premier Lig Çağlar Söyüncü hayatının şokunu yaşadı! Köklü kulüpler lige veda etti

Çağlar Söyüncü hayatının şokunu yaşadı! Köklü kulüpler lige veda etti

29.05.2023 - 09:06 | Son Güncellenme:

Premier Lig'de dün oynanan 38. hafta maçlarının ardından sezon sona erdi. Southampton'ın ardından iki köklü takım daha küme düştü. Şampiyonlar Ligi bileti alan takımlar netlik kazandı.

Çağlar Söyüncü hayatının şokunu yaşadı Köklü kulüpler lige veda etti

İngiltere Premier Lig'de 2022-2023 sezonu dün akşam oynanan 38. ve son hafta maçlarıyla sona erdi. Manchester City'nin şampiyonluğunu geçen hafta ilan ettiği ligde, küme düşen iki takım daha belli oldu.

Haberin Devamı

Leeds United son haftada konuk ettiği Tottenham'a 4-1'lik skorla boyun eğdi. Bu sonuçla 31 puanla 19. sırada kalan Leeds United lige veda etti. Londra ekibinin gollerini Harry Kane (2), Pedro Porro ve Lucas Moura atarken, ev sahibinin tek sayısı Jack Harrison'dan geldi.

Çağlar Söyüncü hayatının şokunu yaşadı Köklü kulüpler lige veda etti

EVERTON NEFES ALDI

Tarihinin en sıkıntılı döneminden geçen Everton ise Goodison Park'ta ağırladığı Bournemouth'u 1-0 mağlup ederek puanını 36'ya yükseltti ve Premier Lig'de kaldı. Liverpool temsilcisini altın değerinde galibiyete ulaştıran golü Abdoulaye Doucoure kaydetti.  

SÖYÜNCÜ'NÜN TAKIMI LEICESTER KAZANDI AMA KÜME DÜŞTÜ

Çağlar Söyüncü'nün forma giydiği Leicester City konuk ettiği West Ham United'ı 2-1 mağlup etmesine karşın lige tutunamadı. Ev sahibi takımın gollerini Barnes ve Faes kaydetti. Londra ekibinin sayısı ise Fornals'tan geldi. Leicester City, Claudio Ranieri yönetiminde 2016 yılında şampiyon olarak futbol tarihinin en unutulmaz zaferlerinden birine imza atmıştı.

Haberin Devamı

Çağlar Söyüncü hayatının şokunu yaşadı Köklü kulüpler lige veda etti

MANCHESTER UNITED 3. SIRADA BİTİRDİ

Manchester United Old Trafford'da Fulham'ı Jadon Sancho ve Bruno Fernandes'in golleriyle 2-1 yenerek 75 puanla ligi üçüncü sırada tamamladı ve Şampiyonlar Ligi biletini kaptı. Eddie Howe'un komutasındaki Newcastle United, Londra'da Chelsea ile 1-1 berabere kaldı ve sezonu dördüncü sırada bitirip Devler Ligi'ne adını yazdırdı.

LIVERPOOL, UEFA AVRUPA LİGİ'NE!

Kabus gibi bir sezon geçiren Liverpool, küme düşmesi geçtiğimiz haftalarda kesinleşen Southampton ile 4-4 berabere kaldı. Kırmızılar, İngiltere UEFA Avrupa Ligi'nde temsil edecek. Üst üste 3. şampiyonluğunu ilan eden Manchester City, prestij maçında Brentford'a deplasmanda 1-0 mağlup oldu, ligi 89 puanla noktaladı. Ev sahibi takımın golünü 85'te Ethan Pinnock kaydetti. 

Çağlar Söyüncü hayatının şokunu yaşadı Köklü kulüpler lige veda etti

ŞAMPİYON CITY'NIN İKİ FİNALİ DAHA VAR

Pep Guardiola'nın talebeleri 3 Haziran Cumartesi günü FA Cup Finali'nde ezeli rakibi Manchester United'la karşı karşıya gelecek. City, 10 Haziran Cumartesi günü ise İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'nda Inter ile Şampiyonlar Ligi Finali'nde kozlarını paylaşacak.  

Haberin Devamı