İngiltere Premier Lig Çağlar Söyüncü'nün isteği yerine geldi! 10 milyon pound tazminat

Çağlar Söyüncü'nün isteği yerine geldi! 10 milyon pound tazminat

02.04.2023 - 20:12 | Son Güncellenme:

İngiliz ekibiyle sözleşmesinin son senesine giren ve kulübün kontrat yenileme talebine olumlu yanıt vermeyen milli futbolcumuzun yüzü güldü. Yaşanılan sorunlar nedeniyle sezon başından bu yana pek şans bulamayan Çağlar Söyüncü'nün istediği oldu, Leicester City'de yer yerinden oynadı. İşte detaylar...

Çağlar Söyüncünün isteği yerine geldi 10 milyon pound tazminat

Altınordu altyapısından yetiştikten sonra 2016'da 7.9 milyon Euro bedelle Alman ekibi Freiburg'a transfer olan Çağlar Söyüncü, Avrupa'da tutunmayı başardı. İki sezonluk Almanya macerası sonrasında milli futbolcumuz 2018'de dünya futbolunun en kaliteli ligi olarak kabul edilen İngiltere Premier Lig'in yolunu tuttu. 2015-2016'da Ada futbolunda tarih yazan, peri masalı gibi bir şampiyonluk yaşayan Leicester City 21.1 milyon Euro bedelle genç stoperi renklerine bağladı.

Haberin Devamı

AVRUPA DEVLERİYLE İSMİ ANILDI

Çağlar Söyüncü'nün, Mavi-Beyazlılar'daki 4 yıllık macerası oldukça başarılı geçti. Leicester'ın as isimlerinden biri oldu, A Milli Takım'ın vazgeçilmezi haline geldi ve her transfer döneminde Avrupa devleriyle ismi anıldı. Ancak başarılı oyuncu bir sonraki adımı atamadı. Bu sezon da sözleşmesinin son yılına giren 26 yaşındaki futbolcu ile İngiliz ekibi kontrat yenilemek istedi.

Çağlar Söyüncünün isteği yerine geldi 10 milyon pound tazminat

'TÜM İYİ ŞEYLER SABIRDAN SONRA GELİR'

Fakat kariyerinde bir üst seviyeye çıkmayı hedefleyen milli oyuncumuz bu talebe olumlu yanıt vermedi. Durum böyle olunca da kulüple arasındaki ipler gerildi. Teknik direktör Brendan Rodgers'ın gözünden düştü, adeta kulüp Çağlar'ı cezalandırmak için bu sezon neredeyse hiç oynatmadı! Sezon başında bu durumun farkında olan ancak kulübü transferi için zorluk çıkartınca mecburi olarak takımda kalan deneyimli savunmacı sosyal medya hesabından Mevlana'nın, 'Tüm iyi şeyler sabırdan sonra gelir' cümlesini paylaşarak hem kulübe hem de teknik ekibe göndermede bulunmuştu.

Haberin Devamı

28 MAÇIN 17'SİNİ KAYBETTİLER

Sezon boyunca Leicester City'de ise işler yolunda gitmedi. Premier Lig'de bu sezon 28 maça çıkan ve 7 galibiyet, 4 beraberlik ve 17 mağlubiyet yaşayan Mavi-Beyazlı ekip son olarak dün Crystal Palace'a 2-1 kaybetmişti. Fatura da uzun bir süredir takımdan ayrılması gündemde olan teknik direktör Brendan Rodgers'a kesildi.

Çağlar Söyüncünün isteği yerine geldi 10 milyon pound tazminat

10 MİLYON POUND TAZMİNAT

Leicester bugün İrlandalı hocayla yolların ayrıldığını resmen açıkladı. 1983'ten sonra en kötü sezon başlangıcına imzasını atan ve küme düşme riskiyle karşı karşıya kalan Mavi-Beyazlılar'ın, tecrübeli teknik adama 10 milyon Pound civarında tazminat ödemesi bekleniyor.