Galatasaray Çalımbay'dan Terim yorumu

Çalımbay'dan Terim yorumu

25.09.2013 - 11:31 | Son Güncellenme:

Galatasaray'ın hafta sonundaki rakibi Çaykur Rizespor'un Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Galatasaray'ın yollarını ayırdığı teknik direktör Fatih Terim'le ilgili konuştu.

Çalımbaydan Terim yorumu

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Galatasaray maçında golü düşünerek oynarsak sıkınıtı olacağını düşünmüyorum" dedi.

Haberin Devamı

Çalımbay, Mehmet Cengiz Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, sezona başlarken hedeflerinin ligi iyi yerde bitirmek olduğunu belirterek, "Sahamızda oynadığımız maçları iyi bitirmeliydik. Çok iyi işler yaptık. Maçlardan önce konuştuklarımızın çoğunu sahaya yansıttık" dedi.

Galatasaray maçının kendileri için çok zor olacağını ifade eden Çalımbay, "Rakibi gözümüzüde büyütmeden puan veya puanlarla dönmek hedefindeyiz. Çok iyi bir ekip. Türkiye'yi Şamiyonlar Ligi'nde temsil eden ekip. Türk Telekom Arena bambaşka, seyircisi ile bütünleşince çok daha zor. Tek korkum arkadaşlarımın ürkek oynamaları. Galatasaray maçında golü düşünerek oynarsak sıkınıtı olacağını düşünmüyorum" diye konuştu.

Haberin Devamı

Fatih Terim'in durumunun Galatasaray'ın kendi içindeki sorun olduğu için gelişmeleri bilmediğini kaydeden Çalımbay, şöyle devam etti: "Dışarıdan takip ediyoruz. Böyle bir karar birdenbire verilmemiştir, daha önceden konuşulmuştur. Fatih Hoca Galatasaray'a çok şeyler vermiş bir isim. Ayrılmasında mutlaka başka sebepler vardır, hayırlısı olsun. Fatih Hoca Galatasaray'dan iyi şeyler vererek ayrılıyor, en kutsal yere gidiyor. Onu çok önemli maçlar bekliyor. İnşallah çok çok başarılı olur."

Türkiye'nin en pahalı takımı ile oynayacaklarını vurgulayan Çalımbay, şunları kaydetti: "Galatasaray'da 18 dışındaki oyunculardan kadro kursanız şampiyonluğa oynar. Bizim bu maçta yapacağımız işler çok önemli. Galatasaray'da kim oynamazsa oynamasın eksikliği hissedilmez. Melo bir eksiklik değil. Galatasaray'ın Juventus maçı var. Belki de bizim maça çok farklı bir kadro ile çıkabilir. Çünkü Juventus maçı çok zor. Kaybettikleri taktirde şansları azalabilir. Bizim maç da çok zor olacak. Galatasaray maçında oynamayı, kazanmayı düşünmezsek işimiz çok zor olur. Bizi üzen gelişmeler de var. Eren Albayrak belki de bir ay yok. Kıvanç Karakaş sakat, Sercan Kaya'nın oynayıp oynamayacağı belli değil. Kweuke tam hazır değil. Bu eksiklikler işlerimizi çok zorlaştıracak."

"Beşiktaş kulübü çok mağdur olacak"

Haberin Devamı

Beşiktaş-Galatasaray maçında yaşananların üzüntü verici olduğunu belirten Çalımbay, şöyle devam etti: "Sahaya girilmesi yanlış. Futbolda hakem, futbolcu hataları oluyor. Bunun çözümü sahaya girmek değil. Burada en çok Beşiktaş kulübü zarar görecek. Beşiktaş kulübü çok mağdur olacak. Ligde konumu çok iyiydi. Olaylara bakılınca iyi olaylar değil. Türkiye'de olsa, içimizde olsa halledilebilirdi. Dış basında yazılanlar iyi değil. Olimpiyatlarda, şampiyonalarda karşımıza çıkacak. Bu inşallah ders olur, son olur. Bundan iyi dersler çıkarılacağını düşünüyorum. Orada bin taraftar yok, 75 bin kişi vardı ve mağdur oldular."

Yazarlar