Dünyadan Futbol Can Uzun durdurulamıyor! Almanya'da gündem oldu: Üst düzey yetenek

Can Uzun durdurulamıyor! Almanya'da gündem oldu: Üst düzey yetenek

10.03.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Geçtiğimiz günlerde milli takım tercihini Türkiye'den yana kullanan Can Uzun, Nürnberg formasıyla parlamaya devam ediyor. Genç yıldızın performansı Alman basınında geniş yankı buldu.

Can Uzun durdurulamıyor Almanyada gündem oldu: Üst düzey yetenek

Milli takım tercihini Türkiye'den yana kullanan Can Uzun, Nürnberg formasıyla parlamaya devam ediyor. Genç yıldız Nürnberg'in Magdeburg'u 1-0 mağlup ettiği karşılaşmada yine sahne aldı ve takımına 3 puanı getiren isim oldu. Alman basını, Can Uzun'a geniş yer ayırdı.

Haberin Devamı

CAN ATTI NÜRNBERG KAZANDI

Almanya Bundesliga 2'nin 25. haftasında Christian Fiel'in ekibi Nürnberg deplasmanda Christian Titz'in ekibi Magdeburg ile karşılaştı.

MDCC Arena'da oynanan mücadeleyi konuk ekip Nürnberg 1-0 kazanırken galibiyet golünü 80. dakikada Can Uzun kaydetti.

18 yaşındaki yıldız oyuncu, bu sezon çıktığı 25. resmi maçta 16. golüne ulaşmış oldu.

Bu sonuçla birlikte Nürnberg 36 puana ulaşırken, Magdeburg 31 puanda kalmış oldu. Ligin bir sonraki maç haftasında Nürnberg evinde St. Pauli'yi konuk ederken, Magdeburg deplasmanda Karlsruher ile karşılaşacak.

Can Uzun durdurulamıyor Almanyada gündem oldu: Üst düzey yetenek

ALMANLAR ÖVGÜ YAĞDIRDI: ÜST DÜZEY YETENEK

Can Uzun'un Nürnberg formasıyla gösterdiği performans Alman basınında da geniş yankı buldu. Nürnberg'in Magdeburg'u 1-0 mağlup ettiği karşılaşma sonrası Sport1 "Üst düzey yetenek Can Uzun" başlığını kullandı.

Haberin Devamı

Haberde "Üst düzey yeteneklere sahip olan Can Uzun, FC Nürnberg'i 2. Bundesliga'da üst üste ikinci galibiyetine taşıdı. 18 yaşındaki oyuncu, FC Magdeburg karşısında alınan 1-0'lık galibiyette sezonun 13. golüyle fark yarattı ve Nürnberg'in küme düşme hattının beş puan gerisinde sekizinci sırada yer alarak sessizce yükselme hayalleri kurmasını sağladı." denildi.

Can Uzun durdurulamıyor Almanyada gündem oldu: Üst düzey yetenek

Almanya'dan Kicker Dergisi "Maçın kazananı yine Can Uzun" başlığını kullandı. Haberin detayında "FC Nürnberg, Magdeburg deplasmanında aldığı galibiyetle en azından geçici olarak sekizinci sıraya yükseldi. Karar bir kez daha, hafta başında milli takım geleceğini belirlerken DFB'yi geri çeviren Can Uzun tarafından verildi." ifadeleri kullanıldı.

Bild "Can Uzun, Nürnberg'i neşelendiriyor" başlığını okuyucularına servis etti. Haberde "Magdeburg sahasında Nürnberg'e kaybederken gol yine Can Uzun'dan geldi." denildi.

Almanya'nın önde gelen haber portalı Welt, "Can Uzun, Magdeburg'da oyunu tersine çevirdi" başlığını kullandı. Haberin detayında "FC Nürnberg 2024 yılında deplasmandaki galibiyet alamama serisine son verdi. Nürnberg,  FC Magdeburg'u 1-0 yenerek küme düşme hattından kesin olarak uzaklaştı. 26.680 seyirci önünde oynanan karşılaşmada Can Uzun 81. dakikada konuk takım adına galibiyet golünü attı." ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı

Haberin detayında Can Uzun'un Avrupa'nın önde gelen kulüpleri tarafından takip edildiği bilgisine yer verildi.

Can Uzun durdurulamıyor Almanyada gündem oldu: Üst düzey yetenek

MİLLİ TAKIM TERCİHİNİ TÜRKİYE'DEN YANA KULLANDI

Nürnberg formasıyla bu sezon 24 karşılaşmada forma giyen Can Uzun toplamda 16 gol atıp 3 asist yaptı. Milli takım tercihini Türkiye'den yana kullanan genç yıldızın A Milli Takım Teknik Direktörü Montella tarafından hazırlık maçları kadrosuna dahil edilmesi bekelniyor.

Can Uzun milli takım tercihini şu sözlerle duyurmuştu:

"Kalbimin sesini dinledim. Böyle bir karar, kulüp değiştirmek gibi bir kariyer kararı değil, gönül kararıdır. Milli takımı hissetmeniz gerekiyor ve burada kalbim ve içgüdülerim Türkiye'nin benim için doğru seçim olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz aylarda ailemle ve en yakın arkadaşlarımla bu konuyu çok konuştum ve onların fikirlerini dinledim. Sonuçta yürekten gelen çok kişisel bir karar verdim. Bu benim kararım ve bana çok iyi ve kesinlikle doğru geliyor. Söylediğim gibi, bu yürekten verilen bir karardı ve hangi milli takımın şampiyonluğu kazanma şansımı artıracağı ya da daha iyi reklam anlaşmaları elde edebileceği konusunda herhangi bir taktiksel değerlendirme yapmadım. Kendi ülkenizde bir futbol efsanesi olmaktan daha büyük bir şey yoktur. Her şeyimi vereceğim ve Türkiye adına gururla oynayacağım. Harika şeyler başarmak için her şeyimi vereceğim."

Haberin Devamı

Can Uzun durdurulamıyor Almanyada gündem oldu: Üst düzey yetenek