Finlandiya Danimarka - Finlandiya: 0-1

Danimarka - Finlandiya: 0-1

12.06.2021 - 18:10 | Son Güncellenme:

Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) B Grubu'ndaki ilk maçta Danimarka ile Finlandiya karşılaştı. Mücadelenin ilk yarısının son dakikalarında Eriksen fenalaştı. Danimarkalı isimden gelen iyi haber sonrası maça devam kararı alındı. Müsabakayı Finlandiya 1-0 kazandı. Danimarka'da Hojbjerg penaltı atışından yararlanamadı.

Danimarka - Finlandiya: 0-1

Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) B Grubu'ndaki ilk maçta Danimarka ile Finlandiya karşılaştı. Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da oynanan mücadelenin ilk yarısının son dakikalarında Eriksen fenalaştı. Mücadele askıya alınırken Hastanede Christian Eriksen'in bilincinin açık olduğu belirtildi. UEFA, iki takımdan gelen talebin ardından karşılaşmanın kalan bölümünün  oynanacağını duyurdu. Kalan yerden devam eden maçı Finlandiya 1-0 kazandı.

Haberin Devamı

Mücadelede tek golü 60. dakikada Pohjanpalo attı. Danimarka'da Hojbjerg 73. dakikada penaltı atışından yararlanamadı.

ABARTILI GOL SEVİNCİ YAŞANMADI
Öte yandan Finlandiya futbolcuları, Danimarka Milli Takımı'nı sahada alkışlarla karşıladı. Finlandiya, Milli Takım tarihinde ilk kez büyük bir turnuvada gol attı. Ancak futbolcular, detaylı kontroller için hastanede olan Eriksen için abartılı bir gol sevinci yaşamadı.

İYİ HABER GELDİ

Maçta fenalaşan Danimarkalı oyuncu Christian Eriksen'in bilincinin açık olduğu belirtildi. UEFA'dan yapılan açıklamada Eriksen'in, hastaneye götürüldüğü ve durumunun stabil olduğu bilgisi verildi. Kısa süre sonra Twitter hesabından paylaşımda bulunan Danimarka Futbol Federasyonu da 29 yaşındaki futbolcunun bilincinin açık olduğunu ifade etti.

Haberin Devamı

DANİMARKA - FİNLANDİYA: 0-1

 GOL: 60' Pohjanpalo (Finlandiya)

Kaçan penaltı: 73' Hojbjerg (Danimarka)

 

İLK 11'LER
Danimarka: Schmeichel, Kjaer, Maehle, Christensen, Delaney, Eriksen, Wass, Older Wind, Höjbjerg, Braithwaite, Poulsen

Finlandiya: Hradecky, Arajuuri, O'Shaughnessy, Toivio, Uronen, Raitala, Kamara, Lod, Sparv, Pukki, Pohjanpalo

Chelsea'nin 2020-21 Şampiyonlar Ligi Sezonunun Hikayesi