Galatasaray Canlı yayında Fernando Muslera gelişmesini duyurdu: Artık son senesi!

Canlı yayında Fernando Muslera gelişmesini duyurdu: Artık son senesi!

25.09.2023 - 15:21 | Son Güncellenme:

Trendyol Süper Lig'in 6. haftasında RAMS Başakşehir'i deplasmanda 2-1 mağlup ederek galibiyet serisini sürdüren Galatasaray'da İstanbulspor maçının hazırlıkları sürüyor. Sarı-kırmızılılardaki son gelişmeleri Milliyet muhabiri Nevzat Dindar değerlendirdi

Trendyol Süper Lig'in 6. haftasında deplasmanda RAMS Başakşehir'i deplasmanda 2-1 mağlup eden Galatasaray zirve takibini sürdürdü. Sarı-kırmızılılar yarın 3. haftanın erteleme maçında İstanbulspor ile karşı karşıya gelecek.

Haberin Devamı

Milliyet'in Galatasaray muhabiri Nevzat Dindar, sarı-kırmızılılardaki son gelişmeleri Skorer TV'de değerlendirdi. Nergis Aşkın'ın sorularını yanıtlayan Nevzat Dindar, Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk'un İstanbulspor maçında sürpriz bir kadro tercih edebileceğini aktardı.

Nevzat Dindar'ın değerlendirmeleri şu şekilde:

"DAVINSON SANCHEZ, NELSSON'UN ÖNÜNDE"

"Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda Sanchez izledik. Bu kadar fiziksel olarak güçlü olduğunu tahmin etmiyordum. Bu ligin üzerinde. Stoper dediğin böyle olur gördüğünde korkarsın. Davinson Sanchez'i yakından veya uzaktan gördüğünüzde çekinirsiniz. Becao'da da onu görüyoreum. Bu tarz adamlarla baş başa kalmayın arıza çıkarırlar. Davinson Sanchez bir stoper olarak maça damgasını vurdu. Bir lider tarafını da gördüm. Nelsson'un o karakteri yoktu. Bir maç oynamadı diye abartmaya gerek yok ama Davinson'un ayağı iyi. Rakip takımlar Nelsson'un ayağı iyi olmadığı için oynamasına izin veriyorlardı. Davinson Sanchez'in tekniği Nelsson'a göre çok çok iyi. Galatasaray bir hücum takımı ve hücum savunmadan başlar. Davinson Sanchez'de ayak tekniği ve oyunu geriden kurma yeteneği çok iyi. Şiddet ve agresiflik açısından da oyun sınırları içerisinde gayet iyi."

Haberin Devamı

Canlı yayında Fernando Muslera gelişmesini duyurdu: Artık son senesi

"GALATASARAY KEŞKE NELSSON'U PAZARLAYABİLSEYDİ"

"Nelsson da çok özel bir oyuncu. Benim gördüğüm Davinson Sanchez, Nelsson'un önünde ama Galatasaray'ın kadrosunu ekonomik kullanması gerekiyor. Nelsson'un yeni bir çocuğu dünyaya geldi. Kulüp de açıkladı maç kadrosunda da bu yüzden olmamıştı. Nelsson'dan kolay kolay vazgeçemezsin. Başka bir formül bulunabilir. Belki üçlü savunmaya dönülebilir. Belki Nelsson-Sanchez ikilisine dönülebilir. Sanchez hem teknik hem fiziksel olarak Nelsson'un önünde. Nelsson'un sadece fiziksel avantajı var. Nelsson'u değersizleştirmemek lazım. Galatasaray keşke Nelsson'u pazarlayabilseydi. Davinson keşke daha önce takıma katılsaydı."

Canlı yayında Fernando Muslera gelişmesini duyurdu: Artık son senesi

"ABDÜLKERİM SOL BEKTE TERCİH EDİLEBİLİR"

"Kazımcan'ın iç yan bağlarında esnemede meydana geldi. Bu sakatlığın en kötü 1.5 - 2 ay sürmesi bekleniyor. Abdülkerim'i bazen sol bekte değerlendirebilirsiniz. Abdülkerim esas pozisyonu itibariyle bir stoper. Bir stoperi sol beke evirirseniz onun hücum özelliklerinden ziyade defansif özelliklerinden yararlanmanız gerekir. Neticede bir denemeydi ve güzel bir denemeydi. Abdülkerim'in sol bekte oynama ihtimali beni mutlu etti. Abdülkerim sol bekte oynaması gerekiyorsa çıkar oynar. Bir stoperin bek oynaması zor ama daha defansif bir anlayışla oynanacak maçlarda Abdülkerim sol bekte oynayabilir. Stoperlerin beke evrilmesinde problem olmuyor. Tosic sol bek oynuyordu stoperde de iyi performans sergilemişti. Abdülkerim'in kariyerinde sol bek oynamışlığı var. Nelsson bekte hayatta oynayamaz. Semih Kaya bir dönem sağ bekte oynamıştı. Bu tür denemeler bazen oluyor. Abdülkerim sol ayaklı olduğu için daha ideal bir tercih."

Haberin Devamı

Canlı yayında Fernando Muslera gelişmesini duyurdu: Artık son senesi

"FRED'İ GÖRÜNCE İÇİN BURUK OLDU"

"Zaha, Tete, Ziyech ve Icardi dörtlüsü hayal ettirmeyecek bir dörtlü değil. Her şey olabilir. Bayern deplasmanında bile bu dörtlüden ilginç şeyler bekliyorum. Mauro Icardi biraz daha fiziksel olarak hazır hale gelecek. Ziyech'in ölüsü bile iş yapıyor. Bana hayal ettiren bir dörtlü var. Galatasaray taraftarı da aynı şeyi düşünüyordur. Galatasaray, Türkiye'nin üstünde bir takım kurdu. Bu sene Galatasaray'ın aldığı oyuncuları gördük gelecek sezon kimleri alabileceğini düşünün. Başakşehir maçında Galatasaraylı futbolcular resmen dayak yedi. Maçın başında verilmeyen penaltı ve kırmızı kart var. Kadir Sağlam'ın yönetimi felaketti. Bu bahsettiğimiz dörtlü Avrupa'nın en üst düzey oyuncularından oluşuyor. Eski makine düzenin işleyen bir Bayern yok. Tuchel ile yeniden oturmaya başlayan Bayern var ama Hans Flick dönemindeki Bayern'den iyi değil bu takım. Zaha, Tete, Ziyech ve Icardi bu maçların oyuncusu. Galatasaray'ın en büyük kaybı Fred... Ben Fred'e bayıldım. Fenerbahçe, Galatasaray'a bu anlamda bir teşekkür borçlu. Fred'i Fenerbahçe'nin gündemine getiren kulüp Galatasaray oldu. Fred'i görünce açıkçası bir buruk oluyor insanın içi. Dünkü forma yapış yapıştu üzerinde. Galatasaray forması üzerinde daha şık dururdu."

Haberin Devamı

Canlı yayında Fernando Muslera gelişmesini duyurdu: Artık son senesi

Haberin Devamı

"GALATASARAY, PUMA İLE ANLAŞMAK ÜZERE"

"Galatasaray, forma tedarikçisi olarak Puma ile anlaşmak üzere. Benim bilgim de bu yönde. Yönetim içinde bazı alternatifler de düşünülüyor. Çubuklu forma da yakın zamanda satışa sunulacak. Fred, keşke Galatasaray'da forma giyseydi. Fark yaratan orta saha hattı olurdu. Fred'i izleyince insan Galatasaray adına biraz hüzünleniyor. Szymanski de olabilirdi ama Galatasaray, Tete'yi aldı. Galatasaray'ın Tete transferi çok doğru. Galatasaray'ın Fred'i bitirmeme sebebi limit problemi olması. Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'ne girdiği için Davinson Sanchez ile Ndombele'yi kadrosuna kattı."

GALATASARAY'DAKİ İSTİFANIN PERDE ARKASI

"Geçen hafta sonuna doğru Galatasaray'da bir istifa yaşandı. Levent Yaz'ın istifasını gördük. Galatasaray'da istifa metnini görünce Erden Timur'un hedef konduğunu gözlemledim. Galatasaray'ın yöneticisi Erden Timur'dan neden rahatsız olur? Fenerbahçeli yöneticinin ağzıyla mektup kaleme alıyorsanız Fenerbahçeli misiniz? Kulüp içerisinde birileri Erden Timur'dan rahatsız oluyor. Birilerinin derdi Galatasaray mı? Erden Timur, Galatasaray'ın gelirlerini artırdı. Bu mu problem oldu? Erden Timur başarılıysa başarılı demek gerekir. Başarısızsa başarısız deriz."

Canlı yayında Fernando Muslera gelişmesini duyurdu: Artık son senesi

"GÜNAY GÜVENÇ, İSTANBULSPOR MAÇINDA OYNAYABİLİR"

"Muslera'da abartılacak bir durum yok. Bugün kötü bir dönem geçiriyor olabilir ama bazen üst üste gelir. Bunda yapabilecek bir şey yok. Muslera'nın bütün yaptıklarını unutamayız. Bu linç kültüründe hemen vazgeçme oluştu. Çocuk psikolojisine bürünmeye gerek yok. Hatalı goller yedi ama o psikolojiden çıkmak gerekiyor. Yeni bir şey isteme huyundan vazgeçmek lazım. Muslera'nın iyi bir dönem geçirmediği düşüncesindeyim. Yeni kontrat konusunda son karar Muslera'nın ama ayrılık çok çık bir şekilde olacak. Muslera parayı sever ama kaybettiği para Arda Turan ve Emre Belözoğlu'nun yirmide biri. Günay Güvenç kupa maçlarında olacak. Ben olsam Günay'la başlarım. Muslera'nın buna üzüleceğini düşünmüyorum."

Canlı yayında Fernando Muslera gelişmesini duyurdu: Artık son senesi

"MUSLERA'NIN SON SENESİ"

"Muslera'nın vereceği bir karar. 37 yaşına geldi. Galatasaray'ın sembol ismi ama bir yerde insanlar 'Tamam' demesini bilmeli. Muslera sanırım artık bu sene son kez Galatasaray'da oynayacak. Çok ekstra şeyler görmeliyiz ki Muslera devam etsin."

Canlı yayında Fernando Muslera gelişmesini duyurdu: Artık son senesi