Fenerbahçe CAS süreci bitti

CAS süreci bitti

23.08.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe, Uluslararası Spor Tahkim mahemesi’ndeki süreci tamamladı. Olaylarda başrolü üstlendiği iddia edilen İbrahim Akın da yarım saat CAS hakemlerinin sorularını yanıtladı ve çıktı. Kulüp avutakı Abdullah Kaya ise “Karar 28 Ağustos’ta” dedi

CAS süreci bitti

UEFA tarafından verilen iki yıl Avrupa kupalarından men cezasını Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi’ne (CAS) taşıyan Fenerbahçe’nin buradaki savunması dün tamamladı.
Önceki gün dinlenmesi yarım kalan kulübün mali işlerden sorumlu idarecisi Tamer Yelkovan, dün sabah kaldığı yerden devam etti. Ardından kaleci antrenörü Murat Öztürk ve menajer Yusuf Turanlı, duruşmaya girdi. Ayrıca Mehmet Şen de ifade vererek CAS hakemlerini aydınlattı. CAS’taki duruşmaya daha sonra ise İbrahim Akın da katıldı. Olayların başkahramanı olarak gösterilen Akın’a, İBB maçına yönelik sorular yöneltildi. İbrahim, yaklaşık yarım saat UEFA avukatlarının sorularını yanıtlayıp, hakemlere de beyanlar verdikten sonra CAS binasından ayrıldı.
Duruşmada öğleden sonraki bölümde ise Fenerbahçe Kulübü Yöneticisi Abdullah Kiğılı, eski yönetici Murat Özaydınlı, Sivasspor Teknik Direktörü Mecnun Odyakmaz ve kaleci Korcan Çelikay’ı dinledi. Savunmanın ardından Fenerbahçe Kulübü Avukatı Abdullah Kaya, yargılamaya ilişkin kararın 28 Ağustos’ta açıklanacağını bildirdi.
Bu şekilde bir yargılama sürecinde mühim olanın kendi delillerini öne sürebilmeleri olduğuna işaret eden Kaya, UEFA’nın hiç tanık getirmediğini ancak UEFA avukatlarının Fenerbahçe’nin tanıklarına yapılan çapraz sorguya geldiğini söyledi.
Heyetteki yöneticilerin yüzlerinin asık olarak toplantılardan ayrıldığının ve dün durumun farklı olduğunun belirtilmesi üzerine Kaya, “O UEFA’nın kendi organları. Burada bağımsız bir mahkemedeyiz. İki gün duruşmalarda bulunduk. Tabii, mahkemenin vereceği karardır” dedi.

Yazarlar