NBA Cavaliers, Warriors'u yenerek seride durumu 2-1 yaptı

Cavaliers, Warriors'u yenerek seride durumu 2-1 yaptı

09.06.2016 - 07:48 | Son Güncellenme:

NBA play-off final serisinde Cleveland Cavaliers 2-0 geride olduğu serinin 3. maçında sahasında Golden State Warrios'u 120-90 yenerek seride durumu 2-1 yaptı.

Cavaliers, Warriorsu yenerek seride durumu 2-1 yaptı

NBA play-off final serisinin 3. maçında Cleveland Cavaliers, Golden State’i konuk etti. İlk iki maçta rakibi karşısında farklı mağlup olan, Cavaliers son şampiyon Warriors'u sahadasında 30 sayı farkla yenerek yeniden şampiyonluk için ben de varım dedi.

Haberin Devamı

Kevin Love'ın yokluğunda Richard Jefferson'u ilk beşte başlatan Cleveland Cavaliers ilk dakikalardan itibaren enerjisi ve kararlılığı ile arayı açıp daha ilk çeyrekte farkı 20 sayıya kadar çıkardı. Önceki maçta 10 sayıda kalan Kyrie Irving ilk çeyrekte 16 sayıyı buldu, LeBron James sadece sahada değil, molada da konuşmaya devam etti. İlk iki maçta 2 üçlük isabeti bulan J.R. Smith 5 üçlükle aranın açılmasında rol oynadı, Tristan Thompson ise savunma ve ribaund katkılarının yanı sıra hücumda da etkili oldu. LeBron James , Kyrie Irving ve J.R. Smith üçlüsü, Golden State'e yakın sayı üretti: 82. Cleveland'ın adam değişerek yaptığı savunmada ters gibi gözüken eşleşmelerde yenilmemesi Golden State Warriors'un hücumda tıkanmasına neden oldu.
Serinin ilk iki maçında Stephen Curry - Klay Thompson ortalamalarının altında kalmış ancak Golden State Warriors onların boşluğunu Shaun Livingston, Draymond Green gibi isimlerle doldurmuş, buna iyi savunma da eklenince şampiyon sorun yaşamadan farklı galibiyetler almıştı. Curry -Thompson ikilisi bu maça da ağırlıklarını koyamadı (4/16 üçlük), toplam 29 sayı attı (İkisinin sezon ortalamaları 50.4). Önceki maçın kahramanı Draymond Green sadece 6 sayı atabilirken ribaundlarda ezilen (32-52) Golden State Warriors, savunmada düşük vitesle oynayıp hızlı hücum sayıları da bulamayınca kimsenin beklemediği kadar farklı mağlup oldu.
LeBron James 32 sayı, 11 ribaund, 6 asist, 2 blok, Kyrie Irving 30 sayı (3/7 üçlük), 8 asist, 4 ribaund, J.R. Smith 20 sayı (5/10 üçlük), 4 ribaund, 3 top çalma, Tristan Thompson 14 sayı, 7'si hücum 13 ribaundla oynadı.
Golden State Warriors'ta ilk yarıyı 2 sayı ile tamamlayan, ilk üçlük isabetini üçüncü periyodda bulan Stephen Curry 19 sayı (3/9 üçlük), 1 ribaund, 3 asist, 6 top kaybı, Klay Thompson 10 sayı (1/7 üçlük), Draymond Green 6 sayı (0/4 üçlük), 7 ribaund, 7 asistle mücadele etti. Harrison Barnes 18 sayı, 8 ribaund, 3 asistle ayakta kalan tek isim oldu. (Basketfaul)

Yazarlar