Milli Takım Çekler 'Torbacı' çıktı!

Çekler 'Torbacı' çıktı!

10.10.2015 - 12:30 | Son Güncellenme:

Gruptan çıkmayı garantileyen Çekler'in hedefsiz olmadığı, EURO 2016 grup kurası için, Türkiye maçında ülke puanını artırıp üst torbadan bu kuraya girmeye çalışacakları belirtildi.

Çekler Torbacı çıktı

Onur Dinçer/Skorer Dış Haberler

Haberin Devamı

EURO 2016 elemelerinde bu gece sahasında Türkiye'ye ağırlayacak olan Çek Cumhuriyeti'nin bu maç için olan motivasyon kaynağı belli oldu. Grubu ilk iki sırada tamamlamayı garantileyerek şimdiden Fransa'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek finallere katılmaya hak kazanan Çekler'in ay-yıldızlılar karşısında isteksiz oynamayacağı ortaya çıktı.

Çek basınındaki haberlere göre ülkenin milli takımı finallere katılma hakkı elde etse de, Fransa'nın ev sahipliğindeki EURO 2016'da nasıl bir grupta yer alacağı açısından Türkiye ve son olarak yapacakları Hollanda maçları büyük önem taşıyor. Dev turnuvada görece daha kolay rakiplerle eşleşmek için, Aralık ayında yapılacak kura çekimine hangi torbadan girileceğinin çok önemli olduğuna dikkat çekildi.

Haberin Devamı

Türkiye-Hollanda'dan 4 hedefi

EURO 2016 kurasında elemeleri geçen ülkelerin dört torbaya ayrılacakları, ardından eşleştirmenin yapılacağına vurgu yapılırken, Türkiye ve Hollanda karşılaşmalarıyla Çek Cumhuriyeti'nin ülke puanını yükselterek, bir torba yukarıdan kuraya girme ve böylece daha zayıf rakiplerle eşleşme imkanı bulunduğu ifade edildi. Bu maçlardan alacakları 4 puanla bir torba yukarıdan kuraya katılmanın hesabını yapıyorlar.

UEFA Ülke Puanı güncellenecek

EURO 2016 formatına göre ev sahibi Fransa'nın dışındaki 23 ülke dört torbaya ayrılacak. Son şampiyon İspanya'yla birlikte 5 takım birinci torbaya alınacak. 2, 3 ve 4. torbalarda altışar takım yer alacak. İspanya ve Fransa dışındaki takımların seribaşı olma durumu, UEFA ülke katsayıları puanlamasına göre belirlenecek. Ve bu puanlamanın, elemeler bittikten sonraki son güncellenmiş haline bakılacak.