Futbol Cem Yılmaz: 'İnanılmaz bir şey! Reyes o kadar kötü ki..'

Cem Yılmaz: 'İnanılmaz bir şey! Reyes o kadar kötü ki..'

01.10.2018 - 12:58 | Son Güncellenme:

CNN TÜRK Spor Müdürü Cem Yılmaz, Spor Toto Süper Lig'de geçtiğimiz haftayı Skorer TV'de Neslihan Ablay'la birlikte değerlendirdi.

Cem Yılmaz: İnanılmaz bir şey Reyes o kadar kötü ki..

İşte Cem Yılmaz'ın açıklamaları;

Haberin Devamı

Reyes, Türkiye'ye gelmiş en kötü savunma oyuncularından biri

'7 maçta 4 mağlubiyet. Ben Cocu eşittir başarısız demiştim ben. Tekrarlıyorum. Zaten gidecek mi kalacak mı diye soru kalmadı. Artık Cocu ne zaman gidecek diye sorulması lazım. Ben Rize maçında Fenerbahçe kazanmak için hiçbir şey ortaya koyamadı. Kaybetmeseydi de Cocu'nun bugün ciddi olarak yönetim olrak gönderilmesi konuşulacaktı. Ben Cocu'nun kalacağını asla düşünmüyorum. Genel olarak bakarsa 10 maç geride kaldı. Bugün Fenerbahçe kadrosunda sakat olduğu için Skrtel yok yerinde Reyes var. Benim 25 yıllık meslek hayatımda Reyes, Türkiye'ye gelmiş en kötü savunma oyuncularından biri diyebilir. Reyes eşittir kötü, başarısız bir oyuncu. Daha doğrusu Reyes gibi bir oyuncuyu Fenerbahçe gibi kazanan bir takımda düşünemiyorum. İdare eden bir takım değil ki Fenerbahçe.

Haberin Devamı

'Frey nereden çıktı? Yakıştıramıyorum'

Böyle bir camiaya böyle bir stoperi yakıştıramıyorum. Ali Koç bütün rakamları anlattı. Büyük transferler yapamayacağız diye. Ama Fenerbahçe 11 oyuncu aldığında hangisi katkı yapar diye soracak olursak Slimani, Benzia, Jailson, Ayew olabilir. 10'da 4 kötü değil aslında. Eleştirdiğim konu şu; Jailson, Benzia transferin son günü geldi. Bu oyuncular için yorum yapmak zor. Geldikleri takımlara bakılırsa kötü oyuncu değiller. Slimani üst düzey bir transfer değildi. Leicester City'de çok parlak bir oyuncu olmadı ama katkı sağlar. Özellikle Galatasaray ve Beşiktaş'taki forvet konusuna bakarsa Slimani konusu avantajdır. Fakat yine yanındaki Frey yine Fenerbahçe'nin oyuncusu değil. O nereden çıktı? Yakıştıramıyorum. Emenike, Fernandao, Sow düşündüğün zaman Frey bu kategorinin en az 2 sıralamanın altında gelir. Katkı sağlamaz. Cocu bu oyuncuları bir araya getirmek için de çok geç kaldı. Zagreb maçında Slimani'yi oynatmadı. Gitti Beşiktaş maçında denedi. Takımın hala uyumu yok. Cocu'nun kafasında o kadar belirsiz şey var ki bir hala anlayamadık ne yapmak isteğini. Kadro kalitesini yetersiz buluyorum. Geçen seneye göre daha kötü ama çok da büyük fark yok. Janssen efektif iyi bir oyuncuydu ama sakatlık yaşadı gitti. Şuan bu 11'de yer alacak 4 yeni transfer gözüküyor. 7 transfer kadroya giremeyecek gibi gözüküyor. Fakat Eljif Elmas'ın Fenerbahçe'de forma şansı bulacağını düşünüyorum. Kendini gösterecektir. Fakat Cocu'da o cesaret yok. Oyuna müdahalesi de yok.

Haberin Devamı

'Ersun Yanal, Comolli'yle çalışmak istemez'

Fenerbahçe'ye şimdiye kadar hiçbir olumlu katkısını göremedim. Ama asıl soru şu. Cocu gidecek ama Comolli kalacak değil mi? Kalacaksa Comolli'yle çalışacak bir hoca bulabilecekler mi? Zor. Ersun Yanal, Comolli'yle çalışmak istemez. Ali Koç her şeyi plandı ama çok fazla deneme şansınız da olmuyor. Fenerbahçe ve Galatasaray sabredemiyor. Beşiktaş sabrediyor. Feda denilen dönemde 3 sene sabrettiler. Son derece mütevazı transferlerle beklediler. Ama bu 2 camia da sabır yok.

Fenerbahçe bana da devre arasına kadar sabreder diyordum ama dünkü Rize maçından sonra değişim olur diyorum. Başakşehir maçı var. Önündeki 5 maç çok zorlu. Geçtiği maçlarda yenildiği takımlar da ligde kalma mücadelesi veren takımlar. Daha Trabzon'la oynamadınız. Sadece Beşiktaş'la oynadı Fenerbahçe. Bu görüntüsüyle maç kazanması çok zor. Tranava maçını çok rahat kazanır diyorum ama içimde bir korku var artık. Takımda bir şeyler bozulduğu zaman toparlamanız çok zor. Artık toparlanamıyorlar. 10 dakikada 3 gol birden yediler dün. Nasıl bu? Kaç maçta olmuştur bu? Ondan sonra atak yapıyorsun ama sonuç yok.

Haberin Devamı

Harun değil de kalede Volkan olsa bence yine de yerdi o golleri. Başka kaleci pek bir şey değiştirmezdi. Beşiktaş maçındaki yediği golde, Babel müthiş vurdu. Zagred'teki 4 gol zaten arka arkaya geldi. Orada İsmail'in hatasından olan gol vardı. Burada Harun'u konuşup bir şey demek istemem. Harun iyi bir kaleci, katkı sağlayacaktır. Ama ortam bozuk olduğu zaman iyiler de kötü gözüküyor. Bence Ayew bir şeyler yapacak. Valbuena'yı hadi anladık artık. Valbuena cephesinde de ilginç şeyler oluyor. Dünyanın parasını alıyor adam. Negredo'yu gönderdi Beşiktaş. Verdiğim paradan kurtulayım diye. Ama oynatamadığın adama bu parayı veriyorsan asıl sıkıntı buradadır. Skrtel'i çok arıyor Fenerbahçe. O kadar kötü bir adam oynuyor ki yerinde Reyes, inanılmaz bir şey. Fenerbahçe'de oynayabilecek bir adam değil. Altyapıdan oyuncu denense bence daha iyi yapar. Nasıl Ozan'ı Fatih Terim deniyor. Fenerbahçe'de bununla uğraşsın.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'de Cocu'nun yerine en yakın aday bence Ersun Yanal. Daha önce şampiyon yaptı. Taraftar da istiyor. Ama başka kim olabilir? Kocaman artık dönmez. Keşke gitmeseydi Aykut Kocaman diyorum. Zevk vermeyen, defansif futbol oynatıyor, coşku istiyoruz diyorlardı. Bunu yapabilecek teknik adam da Ersun Yanal'dır. Ama Yanal-Comolli iş birliği oluşur mu? Bence zor. Ersun Yanal olmazsa kim olabilir? Kemal Özdeş, Kasımpaşa'dan ayrıldı ama Fenerbahçe'ye zor, çok zor. Yapamaz falan asla demiyorum ama ben kişisel görüşüm olarak ben tahmin etmiyorum. Camia da sıcak bakmaz. Yerli olarak aklıma başka isim gelmiyor. Yabancı da kim gelecek? Pereira geliyor olmuyor. Cocu, Advocaat olmuyor. Galatasaray'da Terim gittiğinde bunu yaptı. Mancini, Prandelli, Riekerink'ler de olmadı. Hele hele böyle sezon ortasında ligi tanımayan yabancı gelmesi çok çok zor. Yanal en yakın ihtimal. Comolli olayı çözülürse Trnava maçında takımın başında Ersun Yanal'ı görürsek ben şaşırmam. Başakşehir maçında da olabilir. O kadar yakın görüyorum.
Trnava takımı bu ligin de altında kalitede bir takım. Bir kaza olursa düşünemiyorum olacakları. Bence kazanır. Başakşehir gibi büyük bir maç var Pazar günü. Takımda bir değişim şart. O da Cocu'nun gitmesidir. Yanal bu takımı hemen uçurur mu? Zor. Şampiyon yaptığı takımı Kocaman hazırlamıştı. O kadroya Ersun Yanal geldi ve yapması gerekeni yapıp şampiyon oldu. Bu takım hazır değil hatta ortada bir takım yok.
Yılmaz hocaya buradan sevgilerimizi gönderelim. Tabiki gelirse bir hava katar. Büyük takım çalıştıramadı Trabzon dışında. Şu ortamda olması zor. Roberto Carlos'un Sivas deneyimi çok başarılı olmadı. Tabi Sivas-F.Bahçe farklı takımlar. Başarılı olur mu? Belli olmaz. Ama asıl sorun şu: Comolli kalacak. Gelecek teknik adama birlikte karar verilecek. Bu fatura Comolli'ye kesilemez mi? Benim aldığım bilgiler Cocu gidecek, Comolli kalacak gibi. Benim planlarım hazır demişti sayın Ali Koç. Eğer Comolli'yi gönderecek olursa bütün yapıyı bozması gerekecek o zaman. Ersun Yanal'a dönülürse sistem değişecek. Bunu istiyor mu Ali Koç? Dünya markası yapmak istiyor kulübü sayın Koç. Vizyonu çok geniş bir insan. Mutlaka bazı hatalar olsa bile bundan sonraki hamlelerle doğru noktaya gidebilir. Comolli ve sportif direktör kavramından kolay kolay vazgeçeceğini düşünmüyorum. 2 ayda bütün sistemi değiştirmez.
Kemal Özdeş çok zor ama gelse bile 2 kötü sonuçta hemen hedef olur. Ersun hocada öyle olmaz ama. Kötü sonuç olsa bile biraz beklenir.
Galatasaray cephesi
Fatih Terim kadroyu diri tutmaya çalışıyor. Şampiyonlar Ligi var. Terim'in kazanma arzusu çok yüksek. Hep başarıya odaklı. UEFA Kupası'nı kazandığı dönemde 3 kulvarı bir arada götürmüştü. Bu sezon da hedef o yönde. Fakat çok önemli bir eksik var: forvet yok. Forvet olsaydı Gomis olsaydı bu sezonun şampiyonu şimdiden belli derdim Fakat Galatasaray, Gomis'i göndererek rakipleriyle aynı şansta olayım dedi. Eşit olalım dedi. Şaka tabi ama Gomis'i göndermek hata oldu. Erzurum maçında Ömer Bayram oynadı. Milli maçta da iyi oynadı. Sezonun en iyi oyuncusu Nagatomo var. Belki ilerleyen günlerde Nagatomo önünde Ömer Bayram da olabilir. Fakat kanat konusunu çözmek gerek. Emre de sezonu kapattı deniyor ama 2 ay sonra döner diyorum, toparlar o. İyi bir hava yakalamıştı. Yazık oldu, nazar mı diyelim. O zaman Belhanda'ya iş düşecek. Elini taşın altına sokması lazım. Galatasaray golü bulup hemen farka gitmeye çalışıyor. Erzurum maçında bunu denedi ama olmadı. Rodriguez'e bakılıyor gol yollarında. Erzurum maçında performansı düşünce hücum tarafı da durdu.
Galatasaray bu maçta da hayati bir gol attı Maicon. Bir de maç başında ıslıklandı neden anlamıyorum. Çok mantıksız. Galatasaray'da geriden top çıkartan adam yok. Son 4-5 yıldır savunmadan çok çıkartan adam yok. Maicon'da da bu yok. Bu işi yapacak Fernando'dur. Fakat orada istikrarsızlık var. Donk gelince Fernando değişiyor. Oyunu bozuluyor. Ndiaye'nin olmaması çok büyük eksiklik. Aboubakar'ın Porto'da olamaması çok daha büyük bir eksiklik. Üzücü bir haber ama Galatasaray için iyi oldu. Marega var yerinde. Ama Porto o eski şaaşalı dönemlerinde değil. Geçene Beşiktaş'ın yaptığı bu sene Galatasaray'ın yapabileceğini düşünüyorum. Deplasman fobisine rağmen. Ndiaye yok ama Rodriguez, Onyekuru var. Çok hızlı çıkıyorlar hücuma. Büyük bir avantaj. Önceki maçlar böyle geçildi. Porto eğer oyunu Galatasaray sahasında oynarsa hücumda boşluklar yakalanır. Belhanda'ya iş düşecek bu maçta. Hızlı hücumlar sonuca çevrilebilir. Eren'in ufak bir sakatlığı var. Onyekuru, Rodriguez, Sinan kadroda olabilir. Feghouli de kadroda olabilir.
Beşiktaş cephesi
Beşiktaş, Kayseri maçında Negredo varken 1. santrfordu. 2 Vagner Love, 3 Larin. Pektemek kusura bakmasın sayamıyoruz. Çok severim ama oynamıyor, oynatılmıyor. 1.7 milyon euro gibi ücret alıyor. Kalsaydı 4 milyon euro alan Negredo'dan daha fazla maliyeti olacaktı. Oynamayan oyuncuya bu paralar çok fazla. Love mı, Larin mi? Sonuna kadar Love. Uluslararası tecrübesi olan, Avrupa tecrübesi olan bir adam. Golü koklayan bir adam. Son maçta da 2 tane golü son anda kaçırdı. Vagner Love bir golcü. Daha önce kaçırdığı golleri bir sonraki maçta atar. 3 büyüklerin bu sezon yaptığı en iyi transferi Ljacic'tir. Çok iyi bir futbolcu. Artık oturdu, tamamdır Ljacic. Bence Beşiktaş'ın ideali Ljacic'li formasyondur. Beşiktaş'ta 2 tane daha Medel olsa takımın sırtı yere gelmez. Nadir bir adam. Nereye koysan oynar. Neredeyse 10 numara bile oynayacak. Malmö maçında rotasyon olur.Roco savunmada olur. Lens oynar. Tolgay oynar. İleride rotasyonu inşallah yapmaz Love'ı oynatır. Love'ın oynamaya ihtiyacı var. Oynar gol atarsa Love kazanılır.