Futbol Cem Yılmaz: Negredo'nun bonservis bedeli komik

Cem Yılmaz: Negredo'nun bonservis bedeli komik

17.09.2018 - 13:07 | Son Güncellenme:

CNN Türk Spor Direktörü Cem Yılmaz, Skorer TV'de Spor Toto Süper Lig'de 5. haftada oynanan maçları değerlendirdi... Negredo'nun Beşiktaş'tan ayrılışına değinen Yılmaz, "Tuhaf bir durum var ortada. Konuşulan bonservis bedeli 1 milyon euro. Komik bir rakam. Beşiktaş bunu niye yaptı, gerçekten bilmiyorum. Hiçbir anlam veremiyorum. Yerini dolduracak oyuncu da yok" dedi.

Cem Yılmaz: Negredonun bonservis bedeli komik

CNN Türk Spor Direktörü Cem Yılmaz, Skorer TV'de Ezgi Toper'in sorularını yanıtladı...

Haberin Devamı

İşte Cem Yılmaz'ın yorumları: "Geçen hafta yayında Fenerbahçe nasıl olacak, bu kadar erken lige havlu mu atacak? demiştik. F.Bahçe transferleri çok geç yaptı. Reyes ve Frey Kayserispor maçında takımla çok az çalışarak o maça çıktı. Bu oyuncuların takımla birlikte uyumu benim için merak konusuydu. Dünkü maç F.Bahçe için gerçek anlamda sezon açılışıydı. Fenerbahçe lige 9 puan kayıpla girdi. Bunlar handikap. F.Bahçe bu yarışın içinde kalabilir mi? Tabii ki kalabilir. Herkes birbirini yenebiliyor. F.Bahçe henüz derbi maç oynamadı. Haftaya Beşiktaş maçı var. Dünkü F.Bahçe'yi ilk 4 haftaya göre daha iyi buldum. Ama F.Bahçe çok iyi takım olmuş diyemedim.

"Jailson, Josef'ten daha faydalı olur"

Benzia'yı beğendim. Mutlaka katkı yapacak. Jailson bekleneni verir mi, verir. Jailson'un Josef'ten daha faydalı olabileceğini düşünüyorum. Cocu takımı yeni yeni tanıyor. Yeni tanıdığı için bir anda bir şeye karar vermesi kolay değil. Kenarda dün oynamayan önemli oyuncular vardı. Eljif de, Barış da F.Bahçe'nin en önemli artıları. Eljif F.Bahçe'nin bu sezonki en önemli kazancı. Aatıf F.Bahçe'de nasıl oynuyor, anlayamıyorum. Aykut Kocaman'ın da vazgeçilmezlerindendi. F.Bahçe'de zamanla bir şeyler oturacak. Benzia takım arkadaşlarını yeni yeni tanıyor. Acaba Konyaspor bir gol atabilseydi, Göztepe ve Malatyaspor maçında olduğu gibi F.Bahçe yine demoralize olup maçı kaybedebilir miydi? Bu önemli bir sorun.

Haberin Devamı

"Konyaspor, F.Bahçe'nin üstüne gittiği anda golü yedi"

Rıza hoca "Biz beraberliğe üzülecektik maçı kaybettik" dedi. Futbol böyle bir şey. Konyaspor, F.Bahçe'nin üstüne gittiği anda golü yedi. F.Bahçe'nin etkili gol ayakları var. Slimani, Alper, Benzia gibi. Konyaspor "Ben F.Bahçe'yi yenerim" diye düşündü. Bu, F.Bahçe'nin lehine döndü.

"F.Bahçe'nin Dinamo Zagreb ve Trnava'ya yenilme lüksü yok"

Dinamo Zagreb maçında Alper, Eljif ve Barış gibi futbolcular oynayabilir. Cocu'nun kafasında 11 şablonunu oluşturmuş olması gerekir. F.Bahçe ilk 11'i kafada oluşmalı. Çok takımla oynayacağını düşünmüyorum. Genç oyuncuları sahaya sürebilir. Dinamo Zagreb, F.Bahçe'yi aşırı şekilde zorlayamaz. Trnava ve Zagreb'i yenilmeden geçeceğini düşünüyorum. F.Bahçe'nin iki takıma yenilme lüksü yok. F.Bahçe 21 kişilik sağlam kadro yaptı. Ekonomik koşullar, takımları daha mantıklı transferlere itti.

Haberin Devamı

"Derbi daha sakin geçer"

Derbide Kadıköy'de geçen yılın ve bir önceki yılın aşırı gergin atmosferi olmayacağını düşünüyorum. Geçen yıl gerilim filmi gibiydi. Kupa maçında iki takım da zarar gördü. Kırmızı kartlar havada uçuştu. Bu derbinin biraz daha sakin geçeceğini umuyorum. Bir tarafta daha oturmuş bir Beşiktaş var. Negredo, Birleşik Arap Emirlikleri'ne gitti. Bu bir kan kaybı yaratır.

"Ozan Kabak çok cesur ve akıllı"

Ozan Kabak'ı stoper görünce şaşırdım. 18 yaşında, daha çocuk. Rakip 4'te 4 yapmış. Ozan'la empati kurdum. G.Saray geçtiğimiz yıllarda genç oyuncuları böyle çıkardı. Mustafa Denizli, Bülent Korkmaz'ı oynatmıştı. Okan Buruk 17 yaşında forma giymişti. Manşete çıkacak olay, Ozan'ın ilk 11'e konmuş olması. Serdar Aziz daha çevik duruyor. Topla olan koordinasyonu zamanla artacaktır. Çok cesur, akıllı. Nerede duracağını çok iyi biliyor.

Haberin Devamı

"Ndiaye kaldığı yerden devam ediyor"

Ndiaye Ocak'ta bıraktığı yerden devam ediyor. Müthiş bir uyum içerisinde. Takımı iyi tanıyor. Rodrigues çok süratli ve etkili. Eren'i bazı maçlarda göremeyebiliriz. G.Saray iyi takım. Santfor önemli bir eksik, G.Saray farklı bir oyun yapısıyla ortadan kaldırabilir. G.Saray iyi bir kontratak takımı oldu. Şimdi bambaşka bir G.Saray var. G.Saray topu kaptığı anda bir anda Sinan, Rodrigues, Ndiaye fırlıyor. G.Saray'ın bu oyun yapısı her takıma tutar mı, onu bilemem.

"G.Saray, Lokomotiv'i yener"

G.Saray'ın Lokomotiv'i yeneceğini düşünüyorum. Lokomotiv geçen sezonki formundan uzak. Çok tehlikeli oyuncuları var diyemeyiz. Asla bu grupta seri başı olacak takım değil. Çok iyi bir kura. Evinde oynuyorsun. İyi bir başlangıç olacağını düşünüyorum. Sağ kanatta Linnes yerine Mariano oynayabilir. Avrupa kupaları tecrübesi daha fazla. Donk'un yerine Fernando oynayacaktır. Bu takımın en değerli kumaşlarından biri Fernando. Sağlıklı ise Maicon oynayabilir. Onyekuru da forma giyebilir. 4 değişiklik olabilir. Eren mi Sinan mı o tercih Fatih hocanındır.

Haberin Devamı

"Ljajic çok çok iyi transfer"

Pas oyununu belirli kalitede oyuncularla yapabiliyorsunuz. Talisca gidince o dişli bozuldu. Ljajic yakından biliyorum. Serie A tecrübesi olan, etkili bir oyuncu. Beşiktaş'ta acaba nasıl olacak diye düşünüyordum ki bence başarılı oldu. Doğru bir transfer. Son anda alınmış çok çok iyi transfer. Atiba'yı gözlerim arıyor. Beşiktaş'ın orta sahası, kanatları fena değil. Lens bu sene Torshavn maçlarında çok iyiydi, ama sonra tekrar kulübeye gitti.

"Negredo gittikten sonra Beşiktaş'ta bu işi kim yapacak?"

Negredo'da tuhaf bir durum var ortada. Konuşulan bonservis bedeli 1 milyon euro. Komik bir rakam. Negredo yılda 4.2 milyon euro alıyor. 1 milyon euro bonservis gelecek, 5.2 milyon euro. 2 milyon da alacaklarında vazgeçse. En fazlasını söylüyorum. Beşiktaş bugün Negredo'yu gönderip 7 milyon euroya yakın tasarruf yapacak. Negredo, her maçta canını dişine takıyor. Avrupa maçında ve Erzurumspor maçında attığı goller ortada. Mental olarak Beşiktaş'ta sıkıntısı yok. Negredo gittikten sonra Beşiktaş'ta bu işi kim yapacak? Negredo olmadan Beşiktaş'ta şampiyonluk yarışında kalır mı? Ya şampiyonluk yarışında 8-10 puan geriye düşerse... Beşiktaş bunu niye yaptı, gerçekten bilmiyorum. Hiçbir anlam veremiyorum. Yerini dolduracak oyuncu da yok. G.Saray forvetsiz derken, Beşiktaş forvetsiz kaldı.

"Larin ikinci santrfor olabilir"

Larin ikinci santrfor olabilir. Bir takımın en baba santrforu Larin olamaz."

Yazarlar