Trabzonspor Cemal Ersen'den fair-play vurgusu! 'Hamsik'in yerinde olsam hakemi uyarırdım'

Cemal Ersen'den fair-play vurgusu! 'Hamsik'in yerinde olsam hakemi uyarırdım'

09.05.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig'in 33'üncü haftasında Trabzonspor, Ankaragücü engelini 2-0'lık skorla geçti. Bordo-mavililerin galibiyetini usta kalemler değerlendirdi. Cemal Ersen, Kitsiou ve Tolunay Kafkas'ın kırmızı kart gördüğü pozisyonla ilgili görüşlerini paylaştı.

Cemal Ersenden fair-play vurgusu Hamsikin yerinde olsam hakemi uyarırdım

Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig'in 33'üncü haftasında Ankaragücü engeline takılmadı. Nenad Bjelica yönetiminde ilk kez 3 puan kazanan bordo-mavililer, maçtan 2-0'lık üstünlükle ayrıldı. Trabzonspor'un galibiyetini spor yazarları kaleme aldı.

Haberin Devamı

Milliyet Gazetesi yazarlarından Cemal Ersen, Ankaragücü'nde Kitsiou ile Tolunay Kafkas'ın kırmızı kartla cezalandırıldığı pozisyona dair çarpıcı ifadeler kullandı.

İşte Trabzonspor - Ankaragücü maçının ardından yapılan değerlendirmeler...

Haberin Devamı

UMUT'LU OLMAK, YARINLARI DÜŞÜNMEK / CEMAL ERSEN

“Kazansan da kaybetsen de...” diye başlayan bir taraftar sloganı vardır ülkemizde. Trabzonspor için bu sezon anlam ifade etmiyor maalesef. Haftalardır yüzü gülmüyordu Karadeniz ekibinin. Sıradan bir takım haline dönüşmüştü. Kazanması sürpriz, kaybetmesi normal karşılanır hale gelmişti. Ankaragücü’nü yenmesi de öyle.
Teknik direktör Bjelica’nın gençlere verdiği önemi biliyoruz. Ligin kalan bölümünde şapkadan tavşan çıkaramayacak. Ama her maçta küçük dokunuşlar yapacağı kesin. Örneğin; antremanlardaki performansından memnun kaldığı genç Arif ile başladı maça. Bjelica’nın onun gözlerine baktığına ve ışık aldığına eminim.

Haberin Devamı

Ankaragücü’ne gelince. Bulunduğu yeri hak etmediğini düşünüyorum. Pek çok takımdan iyi bir kadroya sahip. Skor ne olursa olsun futbol karakteri var. Tolunay Kafkas’ın göreve getirilmesindeki amaç ligde tutunmak ise, doğru tercih olduğu kanaatindeyim. Özü sözü birdir, lafını sakınmaz, o yüzden sevmeyeni çoktur. Dünya görüşü kadar, futbol bilgisine de saygı duyarım.
Dün akşamın kırılma anı, hakem Ekrem Özdamar’ın 10. dakikadaki ihraç kararı oldu. Ankaragüçlü Kitsiou’nun rakibinin ayağına yaptığı hamle, sarı kart olsa herkesçe kabul görürdü. Geçmişte onlarca örneği var. Lakin bu tip kartlardaki standart değil, kafa karışıklığı rahatsız ediyor beni.

Haberin Devamı

Cemal Ersenden fair-play vurgusu Hamsikin yerinde olsam hakemi uyarırdım

Hamsik’in yerinde olsam fair-play adına, o an vicdanımın sesini dinler ve hakemi uyarırdım. İçime sinmedi hocam derdim.
20 yılı aşkındır Trabzonspor’u takip ederim. Avrupa’nın her ülkesinde olduğu gibi bizde de değerlendirmeler favoriler üzerinden yapılır. Dolayısıyla objektifliği tartışılır. Açık söyleyeyim, bu maç eşit sayıda oyuncu ile tamamlansa, hikayesi farklı olurdu. Teknik direktör Tolunay Kafkas’ın atılmasına yol açan o pozisyon başkent temsilcisini etkiledi. Kenardan gelecek destek her vakit değerlidir.

Trabzonspor cephesine gelince. “Esti, yağdı, gürledi” diyebileceğim bir takım yoktu sahada. Kimse kimseyi kandırmasın ve günlük yaşamasın. Son bölümde yapılan oyuncu değişikliklerinin, yeni teknik direktörün tribünlere verdiği barış mesajı olduğunu sanıyorum. Karşılığı henüz yok. O da kendine pay biçmeye çalışıyor haklı olarak.
Trabzonspor için 90 dakika eksik oynayan rakip karşısında aldığı galibiyetle her şeyin yoluna girdiği yanılgısına kapılmak, sonraki ilk lig sınavında derin izler bırakacak hüsrana dönüşebilir. Yeni travmalara yol açabilir.

Haberin Devamı

Cemal Ersenden fair-play vurgusu Hamsikin yerinde olsam hakemi uyarırdım

Bu maçta ölçü alabileceğim tek olumlu şey vardı. O da Umut Bozok’un skora katkısı. Hem güveni yerine geldi, hem bu takımın bir parçası olduğunu gösterdi. Demek ki hamur iyi, ancak yoğuracak ustaya ihtiyaç var.
Gelelim gerçeklere; “Buradan nasıl kurtulurum” diyen kaç oyuncunun varlığını biliyorsunuz? Sezon bitiminde “Hadi eyvallah” diyerek kaç kişi vedalaşacak? Hesap nasıl ve hangi kaynak ile kapatılacak?

Bir maç kazanıldı diye, bunlar konuşulmayacak veya sorgulanmayacak mı?
Dürüstçe ve samimi söylüyorum. Trabzonspor, yılların hasretini bitiren şampiyonluğun bedelini bu denli ağır ödememeli idi.
Birileri kahraman olarak tarihe geçti ve isimleri kulüp müzesindeki, tarihteki yerlerini aldı.
Peki; bundan sonraki tufanın hesabını kimler verecek?

Cemal Ersenden fair-play vurgusu Hamsikin yerinde olsam hakemi uyarırdım

TRABZON NEFES ALDI / AKSAL YAVUZ

Bjelica, oyuncularını tanımaya, not vermeye devam ediyor; yola devam edilecekler, gönderilecekler... Duyumlarımıza göre liste bayağı kabarık; gidecekler, gelecekler… Anladığımız kadarıyla transfer aylarında en çok konuşulan kulüplerin başında Trabzonspor olacak.
Trabzonspor yönetimi de harıl harıl çalışıyor, bir yandan kaynak arayışındalar. Şu ana kadar 22 milyon dolar ödediler, haziran sonuna dek 15 milyon euro daha ödeyecekler. Diğer yandan çiçeği burnunda teknik adamın vereceği isimleri bekliyorlar. Anlayacağınız gelecek yıl kadro olarak değişmiş bir Trabzonspor izleyeceğiz.

Bjelica, hakikaten şanssız bir teknik adam, sakat oyuncusunun çok olmasının yanı sıra geldiğinden bu yana iki maçta da bir eksik oynadı takımı. Seyircisinin önünde çıktığı ilk maçında da elleri kolları bağlıydı o anlamda, kim var da kimi oynatsın!
Amma velakin dün Ankaragücü’nün maçın hemen başında eksik kalması Trabzonsporlu oyuncular için büyük bir şanstı, onu da bir kenara not düşelim. Zira bordo-mavili takımın işi öyle sanıldığı kadar kolay olmayabilirdi. Evet, başkent ekibi sahada bir eksikti ama Trabzonspor’da birkaç oyuncunun sadece bedeni sahada idi…

Cemal Ersenden fair-play vurgusu Hamsikin yerinde olsam hakemi uyarırdım

Çok şey beklenen oyuncuların üzerinde baskı olduğunu da unutmamak gerekir. Bir yılda bu denli değişimi yaşayan; şampiyonluktan buralara gelen takımdaki oyuncuların bu baskıyı hissetmesi doğaldır. Eksik oyuncularını da buna eklersek...
Maçın en güzel hareketleri, Doğucan’ın, Umut Bozok’a tereyağından kıl çeker gibi yaptığı asist ve 85’te kaleci Gökhan’ı zor durumda bıraktığı füzesiydi.
Trabzonspor bu galibiyetle derin bir nefes almış oldu. Öyle ya, kaybet kaybet de nereye kadar! Açıkçası alınan sonuçlar geçen yılın şampiyonuna yakışmıyordu.

Yazarlar