Beşiktaş Cenk mi Yasin mi?

Cenk mi Yasin mi?

25.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Galatasaray-Beşiktaş derbisi golcülerin de rekabetine sahip olacak. Cenk Tosun, 16 golle açık ara krallıkta öne çıkarken, Cim-Bom’da ise 9 gollü Yasin Öztekin en skorer isim olarak göze çarpıyor.

Cenk mi Yasin mi

Bu sezonki şampiyonu belirleme açısından büyük önem taşıyacak Galatasaray-Beşiktaş mücadelesi, golcülerin rekabetine de sahip olacak.

Haberin Devamı

Liderlik koltuğunda oturan Beşiktaş, ligdeki 21 maçta 43 golle en fazla fileleri havalandıran takım olurken, Galatasaray ise 40 golle ikinci sırada bulunuyor. Siyah-beyazlılarda Cenk Tosun, Anderson Talisca ve Vincent Aboubakar, bu sezon takımlarının ligde attığı gollerin yarısına yakınını kaydetti. Cim-Bom’da ise gollerin yarısından fazlasını Yasin Öztekin, Eren Derdiyok, Lukas Podolski ve Armindo Bruma attı.

Yüzde 70’i dördünden

Beşiktaş’ın golcüsü Cenk Tosun, 16 kez fileleri havalandırarak gol krallığı yarışında açık ara önde bulunuyor. Cenk, Kartal’ın oynadığı son 8 lig maçında 9 kez gol sevinci yaşarken, yarın yine takımının en büyük hücum gücü olacak. Sakatlığı nedeniyle uzun süre sahalardan uzak kalan Talisca, buna rağmen 6 golle Beşiktaş’ın en golcü ikinci oyuncusu oldu. Sarı-kırmızılıların attığı 40 golün yüzde 70’ini Yasin Öztekin, Eren Derdiyok, Bruma ve Lukas Podolski filelere gönderdi. Zaman zaman disiplinsiz davranışları nedeniyle kadro dışı kalan Yasin, takımı adına şu ana dek 9 gol kaydetti. Eren, ligde 8 kez fileleri havalandırdı. Galatasaray’ın golcüsü, bu gollerin birini ligin ilk yarısında Beşiktaş’a karşı attı.

Yazarlar