Skorer ‘Cesaret vermek istedim’

‘Cesaret vermek istedim’

25.05.2009 - 00:30 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe tarihindeki ilk kadın başkan adayı olan Funda Sibel Pala, proje üretecek gençlerin ortaya çıkması için yarıştığını belirtti, “Bir gün, bir Cumhuriyet kadınını, kulübün başında görmekten mutlu olurum” dedi

‘Cesaret vermek istedim’

Fenerbahçe kongresindeki adaylığına cumartesi günü karar veren ve bu konuda bir kadın olarak kulüp tarihine geçen Funda Sibel Pala, MİLLİYET kanalıyla ilginç mesajlar verdi.
Trakya Üniversitesi Tıbbi Biyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi olan Pala, kongre üyesi olmayan taraftarların sesini duyurmak için böyle bir harekete kalkıştığını açıkladı ,”Yarı deli kabul edilebilirim” dedi. Pala, seçilmek gibi hayali olmadığını da belirtti ve şöyle devam etti:
“Böyle bir hedefim olsa, daha önce hazırlanır, seçime öyle girerdim.  Bazı gruplara, derneklere göre hareket etmeyen adayların cesaretlenmeye ihtiyaçları vardır diye düşündüm. Daha fazla proje üretecek genç adaylar ortaya çıksın istedim. Bu nedenle böyle bir çılgınlık yaptım. Oyları bölmek için güdümlendirilmiş değilim. Bir dahaki kongrede yol açılsın diye böyle bir şey yaptım. Aldığım oylardan da (66) anlaşıldığımı anladım”.

Haberin Devamı

‘Çok yoruldum’
Öğretim üyesi, utangaç bir yapısı olduğunu ve kameralardan hoşlanmadığını da ekledi ve şunları vurguladı:
“Bir gün, bir Cumhuriyet kadınını Fenerbahçe’nin başında görmekten çok mutlu olurum. Aziz Yıldırım’ın pozitif tepkisi ile karşılaştım, amacımın anlaşılması beni mutlu etti.  Özellikle de kadınlardan pozitif tepkiler aldım. 2 bin 500 kadın üyemiz var, umarım onları harekete geçirmişimdir”.
Pala, üç yıl sonra kendisinin nerede olacağını bilemediğine de değindi, “Bir sonraki hareketin organize şekilde birilerinden gelmesini bekliyorum. Kendimi başkan olarak görmüyorum. 1.5 günde hiçbir kampanya yapmadığım halde, çok yoruldum, bu nedenle başkanı tebrik ediyorum, takdir ediyorum. Yıldırım bir kez daha kazandığı için de gurur duyuyorum” dedi.