UEFA Avrupa Ligi Çeyrek finalde 14 gol var!

Çeyrek finalde 14 gol var!

04.04.2013 - 23:07 | Son Güncellenme:

UEFA Avrupa Ligi çeyrek final ilk maçların 4 mücadele vardı

Çeyrek finalde 14 gol var

Fenerbahçe koşar adım yarı finale
UEFA Avrupa Ligi çeyrek finalinde Fenerbahçe sahasında Lazio'yu 2-0 mağlup etti ve yarı final yolunda büyük avantaj elde etti.
UEFA Avrupa Ligi'nde çeyrek final ilk maçında Fenerbahçe ile İtalya Serie A ekibi Lazio karşı karşıya geldi.
Karşılaşmaya Fenerbahçe oldukça etkili başladı. Ön alanda yaptığı baskıyla rakibinin hücuma çıkmasına fazla izin vermeyen sarı-lacivertliler 17. dakikada çok tehlikeli bir pozisyon yakaladı.
Lazio savunmasının uzaklaştıramadığı top Sow’un önünde kaldı. Senegalli golcünün gelişine yaptığı sert vuruş Marchetti’nin elinden sekip direkten geri geldi.
Lazio devre boyunca Candreva’nın bulunduğu sağ kanadı kullanmak isterken pozisyon üretmekte çok zorlandı.
Son 15 dakikada ise tempo oldukça düştü. İki takım da orta sahada top kaybı sayısını sınırlayamayınca ilk 45 dakika golsüz sona erdi.
İkinci yarı ise oldukça hareketli başladı. 48. dakikada Onazi ikinci sarı kartından kırmızı kart gördü. Bir dakika sonra ise Raul Meireles'in ceza sahası dışından harika plasesi direkte patladı.
Sonrasındaki 10 dakikalık bölümde Raul Meireles ceza sahası dışından iki kez kaleyi yoklarken Marchetti'yi aşamadı.
Fenerbahçe kırmızı karta rağmen bir türlü istediği baskıyı kuramasa da 78. dakikada Radu ceza sahası içinde elle oynayınca penaltı kararı geldi.
Topun başına geçen Pierre Webo topla kaleciyi ayrı köşelere yolladı ve Fenerbahçe öne geçti.
90. dakikada ise bu sefer Caner'in harika serbest vuruşunu Marchetti ancak çelebildi. Dönen topa Dirk Kuyt kale ağzından dokundu ve maçın skorunu ilan etti: 2-0.

Haberin Devamı


Chelsea Rubin'i 3-1 ile geçti
Avrupa Ligi çeyrek final ilk maçında Rubin Kazan'ı konuk eden Chelsea, Fernando Torres'in iki gol, bir asist yaptığı mücadeleyi 3-1 kazandı.
UEFA Avrupa Ligi çeyrek final ilk maçında Chelsea’nin konuğu Rubin Kazan’dı. Son 32 turunda Sparta Prag’ı son dakika golü ile geçen, çeyrek finale çıkma mücadelesinde ise Steaua Bükreş’i devirerek son sekize katılan Chelsea, karşılaşmaya iyi başladı.
16. dakikada yüzündeki koruyucu maske ile gol kovalayan Fernando Torres, iyi kontrol ettiği topu filelerle buluşturarak takımını öne geçirdi. Maviler golden sonra da üstün oynamaya devam etti. Dakikalar 33’ü gösterirken sahnede yine Torres vardı. İspanyol’un yaptığı ortayı, Rubin savunması uzaklaştıramayınca Moses topu sol üst köşeye göndererek farkı açtı.
Grup aşamalarından sonra iki İspanyol ekibi, son şampiyon Atletico Madrid ve Levante’yi, eleyen Rus temsilcisi teslim bayrağını çekmedi. İlk yarının bitimine dört dakika kala John Terry ceza alanı içinde topa elle müdahale edince hakem penaltı noktasını gösterdi. Natcho beyaz noktadan farkı bire indirdi ve ilk yarı bu skorla bitti.
İkinci 45 dakikada Torres parlamaya devam etti. İspanyol gol ü 70. dakikada, vatandaşı Juan Mata’nın ortasına harika bir kafa vuruşuyla reaksiyon gösterdi ve Chelsea rahatladı.
Karşılaşmada başka gol olmayınca Londralılar rövanşa avantajlı gitme hakkı kazandı.
Rövanş mücadelesi 11 Nisan Perşembe günü saat 17’de Rusya’da oynanacak.

Haberin Devamı


Tottenham Basel karşısında geriden geldi
Yarı final yolunda ilk maçta Basel'i ağırlayan Tottenham, 2-0 geriye düştüğü mücadelede 2-2'lik beraberliği kurtardı.
Çeyrek final ilk maçında Basel’i ağırlayan Tottenham karşılaşmaya pek de iç açıcı başlamadı. 30. dakikada sağdan gelen İsviçreliler’de Marco Streller ceza alanı içinde topu nefis kontrol ederek döndü, top Valentin Stocker’ın önüne kaldı. Bu futbolcu fileleri bulmakta zorlanmadı. Dört dakika sonra Fabian Frei, Tottenham savunmasının bakışları arasında kafayla farkı ikiye çıkarttı.
White Hart Lane bir süre sessiz kaldıktan sonra Tottenham silkindi. 40’te Parker’ın ortasında Adebayor topu tavana asarak ev sahibini umutlandırdı.
42. dakikada Scott Parker topu altıpastan yerde yatan Holtby’ye çarptırınca Londralılar beraberlikten oldu.
İkinci yarıda Tottenham oyunun hakimi olan taraftı. 58’de Sigurdsson’un ceza alanının dışından vuruşu savunmaya da çarparak kaleciyi zor durumda bıraktı ve Londralılar beraberliği sağladı.
İki takım da oyunun geri kalan bölümünde elde ettiği pozisyonları değerlendiremedi ve karşılaşma 2-2 beraberlikle sonuçlandı. Mücadelenin son dakikasında Gareth Bale ciddi bir sakatlık geçirdi.
Rövanş maçı 11 Nisan’da İsviçre’de oynanacak.

Haberin Devamı


Benfica Newcastle United'ı 3-1 yendi
UEFA Avrupa Ligi çeyrek final ilk maçında Benfica, Newcastle United'ı 3-1 yenerek yarı final için büyük avantaj elde etti.
UEFA Avrupa Ligi çeyrek final ilk maçında Bordeuax’yu eleyen Benfica ile Anzhi’yi kupada saf dışı eden Newcastle United karşı karşıya geldi.
Benfica’nın evindeki ilk maça İngiliz ekibi golle başladı. 12’de Papiss Demba Cisse takımını 1-0 öne geçirdi.
Turun favorisi olarak gösterilen Benfica’nın ise cevabı gecikmedi. 25’te Rodrigo Moreno oyuna dengeyi getirdi ve ilk yarı bu skorla sonuçlandı.
İkinci yarıda baskıları sıklaştıran Benfica, 61’de oyuna giren Lima’nın 65’te bulduğu golle Portekiz ekibini öne geçirdi. Bu golden 4 dakika sonra ise ev sahibi penaltı kazandı. Golcü Oscar Cardozo Benfica’yı rahatlatan golü ağlara gönderdi.
Kalan anlarda başka gol olmadı ve Benfica 3-1'lik sonuçla evinde avantajlı bir skor elde etti.
Rövanş karşılaşması 11 Nisan’da Newcastle United’ın evinde oynanacak.

Yazarlar