Dünyadan Futbol Chelsea Manchester City maçı saat kaçta hangi kanalda?

Chelsea Manchester City maçı saat kaçta hangi kanalda?

31.01.2015 - 09:54 | Son Güncellenme:

İngiltere Premier Lig'inde 23.haftadaki maçta iki iddialı takım olan Chelsea ve M.City karşıkarşıya geliyor adeta yıldızlar savaşı olacak mücadelesi için nefesler tututldu. Peki Chelsea Manchester City maçı saat kaçta hangi kanalda? Ayrıntılar haberimizde...

Chelsea Manchester City maçı saat kaçta hangi kanalda

İngiltere Premier Lig Heyecanı dolu dizgin devam ediyor. Chelsea Manchester City maçı ne zaman saat kaçta ve hangi kanalda yayınlanacak? Futbol Coşkusunun biran bile düşmediği kıran kırana maçların oynandığı Ligin 23. Hafta Maçında Chelsea sahasında ve seyircisinin önünde Manchester City ile 3 puan savaşı verecek.

Haberin Devamı

Chelsea - Manchester City

Premier Lig'in 23. haftasının en önemli maçında Chelsea ile Manchester City karşı karşıya gelecek.
31 Ocak Cumartesi TSİ 19:30’da iki takım Londra’da karşı karşıya gelecek. Ligin belki de kaderini belirleyecek maçta Mark Clattenburg düdük çalacak. Yaklaşık 2.5 yıl sonra bir Chelsea derbisinde görevlendirilen Clattenburg’un, en son 2012 yılında yönettiği olaylı Chelsea – Manchester United maçında Obi Mikel’e karşı ırkçı ithamlarda bulunduğu iddia edilmişti. O maçtan sonra açılan soruşturmanın ardından ise delil yetersizliği gerekçe gösterilmiş ve soruşturma kapanmıştı.

İngiltere Premier Lig 23. Hafta

Maç: Chelsea - Manchester City

Tarih: 31 Ocak 2015

Saat: 19.30

Haberin Devamı

Stat: Stamford Bridge

Hakem: Mark Clattenburg

Eksikler
Ev sahibi ekipte sakatlar bu maça yetiştirilmeye çalışıyor. Bu isimler Filipe Luis, Fabregas, Ivanovic, Obi Mikel ve Schürrle. Hepsinin durumu maç saatinde belli olacak. Bunun dışında hafta içi kupadaki Liverpool maçında önce Emre Can’ın sonrada Skrtel’in ayağına basan ve maçı kırmızı kart görmeden tamamlayan Diego Costa’ya beklenen ceza geldi. Brezilyalı yıldız bu maçta kadroda olmayacak .

Manchester City’de ise Samir Nasri sakatlığı nedeniyle forma giyemeyecek. Bony ve Yaya Toure’nin de Afrika Uluslar Kupası’nda ki maceraları devam ediyor, dolayısıyla onlar da yok. Mangala’nın durumu ise maç saatinde belli olacak.

Form Durumları
Manchester City’nin 5 puan önünde liderlik koltuğunda oturan Chelsea bu sezon evinde oynadığı 10 maçta puan dahi kaybetmedi. White Hart Lane’de ki Tottenham mağlubiyetinin ardından oynadığı 2 maçı da kazandı. Son 7 maçında ise olası 21 puandan 17’sini almayı başardı.

Manchester City’de ise durumlar pek de iç acıcı değil. 8 maçlık galibiyet serisinin ardından, Burnley’le Etihad’da berabere kalan City o maçın ardından oynadığı 3 maçta sadece 4 puan toplayabildi. İki takım arasında bu sezon oynanan ilk maç 1-1 bitmişti. 70. Dakikada Schürrle’nin golüyle öne geçen Chelsea 85. dakikada eski dost Lampard’ın golüne engel olamamış ve maç beraberlikle sona ermişti. Bu maça dair ilginç bir olay ise Uganda’da yaşanmıştı. Chelsea taraftarı olan Ugandalı Fahad Musana, Lampard’ın beraberlik golünün ardından kalp krizi geçirmiş ve hayatını kaybetmişti. Chelsea
Bu sezon evinde oynadığı 10 maçın tamamını kazanan Chelsea’de gözler Diego Costa’ya verilecek cezadaydı. Beklenen ceza geldi ve Chelsea bu maça ligin gol kralından yoksun çıkacak. Yokluğunu muhtemelen Drogba ile doldurmayı deneyeceklerdir. Evinde 11’de 11 yapmak isteyen Chelsea, geçen senenin aksine hücumda da oldukça etkili bir performans sergiliyor. Bunda Fabregas ve Costa’nın katkısı çok büyük. Bu maçta ise Costa yok, Fabregas’ın durumu ise şüpheli. Eğer Fabregas’da bu maçta oynamazsa yerine oynayacak isim ya Obi Mikel ya da Ramires olacaktır. İkisininde hücum yeteneklerinin Fabregas düzeyinde olmadığı ortada. Bu durumda biraz daha kontrollü bir futbola başvurabilirler. Geçen hafta Arsenal’in oynadığı futbolu onlarda bu hafta deneyebilir. Hazard ve Willian gibi kontra atak oyununa yatkın isimlere sahip Chelsea’nin geçen sene Anfield’da 2-0 kazandığı Liverpool maçı hala akıllarda. Fabregas’ın olması durumunda ise muhtemelen bu sezonki futbolunu oynayacaktır Chelsea.

İLGİLİ: PREMIER LİG PUAN DURUMUManchester City
Pellegrini geldi geleli hücum performansıyla takdir toplayan ve pozisyona girmekte zorlanmayan Manchester City, son maçında ise bunun aksi bir görüntü çizdi ve sezon başından beri eleştirilen Arsenal savunması karşısında pozisyona girmekte zorlandı. Chelsea’de buna benzer bir futbol anlayışıyla sahaya çıkarsa City’nin işi pozisyon bulma konusunda geçen maçtakinden bile daha zor olabilir. Savunmada Arsenal’e oranla çok daha iyi bir takım olan Chelsea karşısında işe yarayan yegane taktik savunma arasına atılan ara toplar.
Bu ara toplarıda zaten Manchester City’nin ana hücum opsiyonlarından biri ve bu konuda son derece başarılılar. Tabi ki son Arsenal maçını saymazsak. 14 golle gol krallığında Costa’yı takip eden Agüero Arsenal maçında yapmadığını yapıp savunma arkasına koşular yapmalı. Hatta Navas ve Milner’da zaman zaman bu koşuları yaparak içeri kat etmeli. Chelsea karşısında galibiyet alan Tottenham’ın taktiğini hatırlayalım. Orta sahada hiç oyalanmayıp hızlı bir şekilde topu 3. bölgeye taşıdılar. Burada da Chadli ve Kane’nin savunma arkasına yaptığı koşulara atılan paslar maçta belirleyici olmuştu. Bilhassa Navas’tan Chadli’ninkine benzer bir desteğin gelmesi City adına önemli. Sezon

İstatistikleri ve Puan Tablosu
İki takımın benzer istatistiklere sahip olduğunu görüyoruz. Dikkat çeken fark ise daha çok gol şansı yaratan Manchester City’nin daha az gol bulması. Bu detay da lideri belirliyor.