İspanya La Liga ‘CHELSEA’YE HAZIR DEĞİLDİM’

‘CHELSEA’YE HAZIR DEĞİLDİM’

30.05.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Neymar, İngiliz ekibinin yaptığı teklif döneminde Santos’ta kalmayı tercih ettiğini söyledi, “Zamanlama doğru değildi” dedi. Golcü, Pele ve Garrincha ile yapılan kıyaslamayı onur kabul etti, “Aslında kimse onlarla mukayese edilemez” diye konuştu

‘CHELSEA’YE HAZIR DEĞİLDİM’

ÖZEL RÖPORTAJ - ASLI PELİT

Haberin Devamı

(Röportajın görüntülü hali SKORER TV'de)

Daha 20 yaşına basmadan dünyanın en iyileri arasında adı geçiyordu. Aynı futbolun kralı Pele gibi Santos takımını şampiyonluktan şampiyonluğa taşıdı. İki senedir, “Gidecek mi, nereye gidecek, gitmiyor, kaldı” derken, sonunda Neymar’ı yolcu ediyor Brezilyalılar... Gerek yeteneği, gerekse renkli karakteri ile tanıdığınız Neymar, futbolun prensi Messi’nin yanına Barcelona’ya doğru yola çıkmadan önce Aslı Pelit’in sorularını yanıtladı.

*Tahmin edersin ki her yerde olduğu gibi Türkiye’de birçok hayranın var. Ve onlar seni yakından tanımak istiyorlar.
Çok teşekkür ederim. Türk hayranlarıma, buradan selamlar ve kucak dolusu sevgiler gönderiyorum.
* Nasıl başladı futbol maceran?
İlk kez Sao Vicente’de, Tumiaru isimli bir okulda futbol oynamaya başladım. O zamanlar 6 yaşındaydım.
* Her zaman böyle şakacı mıydın? Biraz önce seni antremanda seyrettim. Arkadaşının başından aşağıya Gaterode (enerji içeceği) boşalttın. Herkesi güldürüyordun.
Evet, her zaman böyleydim. Oyun oynamayı çok severdim. Bazen başımı derde de soktuğum oldu. Sahada da aynıyım, mutluyum ve özellikle de en çok sevdiğim işi yapıyor olmak, futbol oynamak, beni daha da mutlu ediyor.
* Bundan önce birçok teklif aldın. Neden onları değerlendirmedin?
Chelsea’nin teklifi geldiğinde Santos’da kalmayı tercih ettim, o anda daha gitmeye hazır değildim. Zamanlama doğru değildi. Kontratı devam ettirdik. Ama bir gün Avrupa’da oynayacağımı biliyordum.

Haberin Devamı

NEYMAR: ROBİNHO BENİM İDOLÜM


* Bu arada tebrikler, baba oldun. Baba olmak mı zor, gol atmak mı?
(Gülerek) Sen de çok şakacısın. Güzel! Bir taraftan baba olduğum için kaldım. Oğlum doğduktan sonra biraz da ona yakın olmak istedım. Benim için çok değerli. Baba olmak da çok güzel bir duygu.
* Zor olmuyor mu bebekle yaşamak? Uykusuz gecelerden sonra antremana gelince yorgun oluyorsundur.
(Yine gülerek) Bebekle yaşamıyorum. Oğlum annesi ile yaşıyor. Anlayacağınız annesi uykusuz kalıyor, ben iyiyim.
* Seni Brezilya futbolunun iki idolü ile de karşılaştırıyorlar. Pele ile karşılaştırılıyorsun sıkça... Ama bir de oyun stilini Garrincha’ya benzetiyorlar. Ne diyorsun?
Bu iki inanılmaz futbolcu ile karşılaştırılmak büyük bir onur. Kimse onlarla mukayese edilemez aslında. İkisinin de stilleri farklı. Pele daha çok kale önünde oynardı, hızlıydı; Garrincha ise daha hareketliydi ve o da hızlıydı. Benim oyunum ikisine de benziyor. Hem hız olarak, hem de topa hakimiyetim açısından... Yine de o ikiliye yetişmem için çok çalışmam gerekli.
* Pele’nin 1000 gol rekorunu kıracak mısın? Şimdiden 100 küsur golün var.
1000 gol çok zor. Sadece gerçek “craques” o kadar gol atabilir.
*Dünya Kupası’na çok az kaldı. Nasıl hissediyorsun? Brezilya bu kez kupayı kaldıracak mı?
Allah izin verirse... Benim en büyük hayalim bu... Brezilya için bir gol atmak ve Dünya Kupası’nı kazanmak.
* Seni 2010 Dünya Kupası kadrosuna almamışlardı ve eğer yanılmıyorsam 14 bin kişi Brezilya Futbol Federasyonu’na mektup yazmıştı seni kadroya almaları için...
Halkın istemesi beni hem sevindirmiş, hem de gururlandırmıştı. Ama teknik direktörümüz aramızdan en iyi 23 kişiyi seçmişti. Ben de aynı fikirdeydim onunla... O yüzden çok üzülmedim, rahattım. Bütün Brezilyalılar gibi takımımı desteklemeyi seçtim.
* 2014’de en zor rakip kim sence? İspanya mı? Almanya mı? Onlar yıllardır beraber oynuyorlar. Brezilya yetişebilecek mi o seviyede oynamaya?
Evet, onlar bize göre daha oturmuş takımlar. Bizim takım hâlâ oluşma aşamasında... Yeni oyuncular var, bazılarımız için bu ilk Dünya Kupası olacak ve ilk maç bence o yüzden çok önemli... Takım oturacak ve Allah isterse tüm maçları alacağız.
* Küçükken hangi futbolculara hayrandın? Kime bakıp bir gün onun gibi oynamayı hayal ederdin?
Robinho benim idolüm. Küçüklüğümden beri ona hayranım. Aynı şehirden olmamızın etkisi de var. Ben de onun başladığı yerde başladım, onu seyrederek büyüdüm. Benim için yeri ayrıdır.
* Onunla tanıştığında ne yaptın, ne dedin? Mesela buraya gelirken seninle tanışacağım için çok heyecanlıydım. Üstelik bu benim işim. İnsan hayran olduğu birisi ile tanışınca o anı hiç unutamıyor, öyle değil mi?
(Gülerek) Evet doğru... Robinho’yu bir maç sonrası tanıdım, salonda beraber oynadık. Maçtan sonra yanımıza geldi ve çekingen bir şekilde bizimle fotoğraf çektirmek istedi. Ama kısa sürede açıldı ve konuşmaya başladık. Daha sonra bir kere de kulübe (Santos’a) geldi. Bugün arkadaşız ve neredeyse hep beraberiz.
* Bu saçlarınla neden bu kadar oynuyorsun? Neredeyse her maçta farklı çılgın bir modelle görüyoruz seni.
Değişik olmak için değil... Bakıyorum, canım o gün öyle yapmak istiyor. Sonra herkes beğeniyor, hatta aynısını yapıyorlar.

Haberin Devamı

Başarının yolu okuldan geçiyor

Haberin Devamı

Gelecek nesiller hayallerine inansınlar, kavuşmak için çalışsınlar, okula gitmeyi de unutmasınlar. Bence başarının yolu okuldan geçiyor. Eğitimli bir insanın yolunu kapatmak daha zordur. Eğer bir insan çok çalışırsa istediği yere gelir. Bir de, anne babalarının sözünü dinlesinler.

Haberin Devamı

‘Zor bir karardı’

Barcelona’yı seçen Neymar, “Benim için zor bir karardı, bu kararı ailem ile beraber verdik. Bana çok yardımcı oldular. Çok mutluyum ama bir yandan da 4 yılımı geçirdiğim Santos’tan ayrılacağım için de üzgünüm” dedi. Nike’ın Hypervenom ayakkabılarının tanıtımında konuşan 21 yaşındaki golcü, “Midemde kelebekler uçuşuyor. Hayalim gerçek oldu. Messi ve diğer müthiş oyuncularla beraber Barcelona da oynamak en büyük arzumdu” ifadesini kullandı.

‘CHELSEA’YE HAZIR DEĞİLDİM’

Yazarlar