Dünyadan Futbol Çin işi operasyon!

Çin işi operasyon!

24.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Futbolda dengeleri değiştirdiler, şimdi ise yeşil sahalarda mutasyona girişiyorlar.

Çin işi operasyon

Çin U-20 Milli Takımı Almanya dördüncü liginde mücadele edecek. Federasyonlar arasındaki anlaşmayla Uzakdoğu ülkesi buradaki 20. takım olacak, diğer ekiplere 15 biner euro dağıtacak.

Haberin Devamı

Yıldız futbolcuların son yıllardaki en önemli duraklarından biri haline gelen Çin, yeni yılda futbolda yeni bir devrime hazırlanıyor. Çin Futbol Federasyonu ile Almanya Futbol Federasyonu arasında imzalanan protokol uyarınca, Uzakdoğu ülkesinin U20 Milli Takımı, bundan böyle Almanya dördüncü liginde mücadele edecek. Ligdeki takımlarla teker teker görüşüldüğü ve bu kulüplerin böyle bir değişimi kabul ettikleri bildirildi.

Hali hazırda 19 takımdan oluşan lig, Çin ekibinin de dahil olmasıyla birlikte 20 takımlı hale gelecek. Ligdeki tüm takımlar sezon boyunca Çin U20 Milli Takımı’yla ikişer maç yapacaklar. Ancak bu maçlar nötr kabul edilecek ve puan tablosuna yansımayacak. Çin Futbol Federasyonu, bu katılımın karşığılında ligdeki tüm takımlara sezonluk 15 biner euro para ödeyecek.

Haberin Devamı

Dünya futbolunun yeni çekim merkezlerinden biri haline gelen Uzakdoğu ülkesinin bu girişiminde iki temel amacı bulunduğu belirtiliyor. Bunlardan bir tanesi Tokyo 2020 Olimpiyatları’na hazırlanan futbol takımını diri tutmak. Bilindiği gibi olimpik futbol belli bir yaş kategorisinin altında oynanıyor ve bugünkü U-20 takımı Çinlilerin üç yıl sonraki takımının omurgasını oluşturacak. İkinci neden ise Alman futbolunun Asya pazarına girmesini çabuklaştırmak olarak gösteriliyor.

Buz hokeyinde benzeri yapıldı

Çin Halk Cumhuriyeti benzer bir uygulamayı buz hokeyinde de yapmıştı. Ülkenin Kunlun Red Star takımı, Kanada Kadınlar Hokey Ligi ile anlaşma yaparak bu lige dahil olmuş ve Boston, Calgary, Toronto, Brampton, Montreal’in ardından buradaki altıncı takım olmuştu. Uzakdoğu ülkesinin 2022 Kış Olimpiyatları’na daha iyi hazırlanmak amacıyla, buradan milli takıma gelecek oyuncuları geliştirmek istediği belirtiliyor.