Euro2016 Çinlilerin gözü Terim'de

Çinlilerin gözü Terim'de

28.02.2016 - 16:06 | Son Güncellenme:

Beijing Guoan, Burak Yılmaz'ın EURO 2016 kadrosuna çağrılmasından büyük korku duyuyor. Bu durumda yıldız forvet, sezonun en önemli maçlarında formadan uzak kalacak.

Çinlilerin gözü Terimde

Onur Dinçer - Skorer Dış Haberler

Haberin Devamı

Burak Yılmaz'ı kadrosuna katan Çin ekibi Beijing Guoan'da, oyuncunun transferi sıkıntı yarattı. Dubai'de hazırlık kampında sakatlık geçiren ve ligin ilk maçlarında oynayıp oynamayacağı belli olmayan golcü oyuncu ile ilgili daha büyük bir şüphe bulunduğu ortaya çıktı.

Çin basınında yer alan haberlere göre takımın teknik direktörü Alberto Zaccheroni, Türk futbolcunun yazın gerçekleştirilecek, EURO 2016'ya çağırılıp çağrılmayacağını merakla bekliyor. Fatih Terim'in Türkiye kadrosuna alması durumunda yaklaşık bir ay boyunca Burak'tan yararlanamayacak olan İtalyan teknik adamın, bu durumdan çok çekindiği bildirildi.

En az 4 maç kaçıracak

Fransa'nın ev sahipliğinde 10 Haziran'da başlayacak dev turnuva, Çin Süper Ligi takvimiyle çakışıyor. 4 Mart'ta başlayacak yeni sezonda Mayıs-Haziran-Temmuz döneminde maçlar kesintisiz devam ediyor. EURO2016 kadrosuna alınması durumunda, hazırlık kampına da katılacak Burak Yılmaz, ligde en az 4 maçı kaçıracak, Türkiye'nin üst turlara çıkması durumunda bu sayı daha da artacak.

Haberin Devamı

Şampiyonluk virajı dönülecek

Üstelik bu süreçte Guoan ekibi, Guangzhou Evergrande ve Shanghai Shenhua gibi şampiyonluk için çekişeceği takımlarla da kritik maçlara çıkacak. Bu yüzden transferin son gününe kadar bir başka forvet arayışlarını sürdüren ancak Santos'un gol kralı Oliveira'yı kadrosuna katmayı beceremeyen Çin ekibinin, Burak'ın yokluğunda forvette büyük kısırlık yaşanacağını düşündüğü iletildi.

Yazarlar