ING Basketbol Süper Ligi Çok konuşulacak Ergin Ataman çıkışı: Haksızlık! Kendisine hayranım, onunla gurur duyuyorum

Çok konuşulacak Ergin Ataman çıkışı: Haksızlık! Kendisine hayranım, onunla gurur duyuyorum

21.04.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Anadolu Efes'i üst üste THY Euroleague şampiyonluğuna taşıyıp basketbol tarihinde bir ilke imza atan Başantrenör Ergin Ataman, bu sezon Avrupa arenasına erken havlu attı. Bu nedenle eleştirilere hedef olan başarılı antrenöre Milliyet Gazetesi yazarı Osman Şenher'den destek geldi. Şenher bu haftaki köşesinde Ergin Ataman'ın yanı sıra Galatasaray milli yıldızı Kerem Aktürkoğlu ile ilgili flaş bir iddiada bulundu.

Çok konuşulacak Ergin Ataman çıkışı: Haksızlık Kendisine hayranım, onunla gurur duyuyorum

Spor Toto Süper Lig'de Konyaspor yenilgisiyle büyük hayal kırıklığı yaşayan Galatasaray sırasıyla Adana Demirspor, Yukatel Kayserispor ve Corendon Alanyaspor'u mağlup ederek şampiyonluk yolunda zirvedeki yerini sağlamlaştırdı.

Haberin Devamı

Sarı-kırmızılılarda diğer yandan transfer çalışmaları da tüm hızıyla sürüyor. Galatasaray'da yeni sezonda transfer edilecek isimler kadar takımdan ayrılacak oyuncular da büyük önem taşırken Milliyet yazarı Osman Şenher, Kerem Aktürkoğlu için flaş bir iddiada bulundu.

Osman Şenher'in yazısı şu şekilde:

Futbolumuzdaki kargaşadan benim gibi o kadar çok kişi bıktı ki; anlatamam. En ufak güzel bir şey gördüğümüz zaman etkileniyoruz, mutlu oluyoruz. Icardi ile Mertens’in maçlardaki gülüşleri, öz güvenleri, lider tavırları, takıma o kadar pozitif olarak etki yapıyor ki, bunu anlatamam.

Galatasaray-Kayserispor karşılaşmasında Kerem’in frikik golünden önce yaşananlara bakın. Topu Kerem alıyor, ceza sahası dışındaki faul noktasına koyuyor. O sırada yanına Icardi geliyor, ‘Sen bu topu kaleye kadar gönderemezsin’ diyor. Icardi 3 metre kenara çekiliyor, Mertens geliyor. Kerem’e, ‘Sen hangi ayağınla vuracağını bile bilmiyorsun. Gülerek neden topun başına geçtin?’ diyor. O da kenara çekiliyor. O sırada Oliveira geliyor. Icardi ve Mertens’e ‘Benim ona öğrettiğim gibi vuracak, biraz sabırlı olun’ diyor. Hakem düdüğünü çalıyor. Kerem topu 90’dan filelere gönderiyor. O sırada Mertens iki elini kafasına götürüp kahkaha atarak ‘Sen ne yaptın!’ diye bağırıyor. Icardi ile beraber koşarak Kerem’i kucaklıyorlar.

Haberin Devamı

Çok konuşulacak Ergin Ataman çıkışı: Haksızlık Kendisine hayranım, onunla gurur duyuyorum

"AVRUPA'DA BİRÇOK TAKIMIN TAKİBİNDE"

Bu sadece o güzelliklerden bir kare. Kerem’in futbol stiline bakın... Sezon başındakiyle bugünkü görüntüsünü yan yana getirin yüzde yüz farklı. Kerem maç içinde Icardi ile ikiz gibi. Devamlı bir gözü Arjantinli santrforda, diğer gözü ise Mertens’in üzerinde. Bu iki büyük yıldızdan o kadar olumlu şeyler öğreniyor ki, her hafta futbolunun üzerine pozitif anlamda bir şeyler koyuyor ve Avrupa’da birçok takımın takibinde. Galatasaray satar mı satmaz mı bilmiyorum ama transfer sezonunun yıldızlarından biri olacak.

Son 3-4 haftadır aşağı yukarı ligdeki bütün maçları seyredip acaba başka takımlarda maç içerisinde gülen, keyif alan takım arkadaşlarına pozitif enerji veren futbolcu var mı diye dikkatle izliyorum. İnanın bir tane görmedim. Mertens ile Icardi başka seviyedeler. Takım arkadaşlarına da o kadar olumlu enerji veriyorlar ki, bunu zaten saha içinde görüyoruz. Teknik direktörlerinin elini rahatlatıyorlar.

Haberin Devamı

Çok konuşulacak Ergin Ataman çıkışı: Haksızlık Kendisine hayranım, onunla gurur duyuyorum

"OKAN BURUK'LA OLAN DİYALOGLARIN KATKISI BÜYÜK"

Tabii Mertens ile Icardi’nin bu başarısında hocaları Okan Buruk’la olan diyaloglarının da katkısı çok büyük. Hatırlayın sezon başı bu futbolcular transfer edilirken, Icardi için ‘Problemli, PSG’de oynayamıyor. Galatasaray çok büyük kazık yedi’ diyorlardı. Mertens için ise ‘Yaşı 35, işi bitmiş’ görüşünde olanlar çoktu. Bugün aynı insanlar iki yıldıza övgü yağdırıyor.
Okan hoca, Icardi’ye niye bu kadar çok izin veriyor diye defalarca eleştirildi. Ama işte o futbolcu hocasına hayran. Her maç yüzde yüzünü veriyor. Ve maçtan sonra dikkat edin hocasına sarılıp kutluyor. Şu an Galatasaray bu iki futbolcu ve teknik adamın iyi diyalogları sayesinde başka bir konumda.

Ben bir şeyi merak ediyorum; yayıncı kuruluş keşke bir açıklama yapsa, her takımı kaç kişi izliyor. Bunu bilsek ne güzel olur değil mi? Böyle bir açıklama yapmayacağından eminim ama herhalde tüm futbol severler, Icardi-Mertens-Kerem-Rashica forvet hattını seyretmek için televizyonlarının başına mutlaka geçiyorlardır. Dilerim gelecek sezon bu forvet hattı bozulmaz. Bu kaliteli futbolcuları seyretmeye devam ederiz.

Haberin Devamı

Çok konuşulacak Ergin Ataman çıkışı: Haksızlık Kendisine hayranım, onunla gurur duyuyorum

ATAMAN'A HAKSIZLIK

Bu sezon, Anadolu Efes’in dinlenme senesiydi. Kolay değil iki sezon üst üste Avrupa şampiyonu oldular. Türkiye’de kazanmadıkları kupa kalmadı. Bu tür büyük başarılardan sonra hangi takım olursa olsun oyuncuların hırsı, motivasyonu kayboluyor.

Ben normal karşılıyorum. Bunu fırsat bilip Ergin Ataman’ı eleştirmek hiç kimseye yakışmaz. Eleştirenler şunu unutmasınlar; Ataman geçen sezon Avrupa’nın en iyi antrenörü seçildi. Birçok Avrupa ekibinden transfer teklifi aldı ve almaya da devam ediyor. Ergin Ataman ülkemiz için çok büyük bir değerdir. Ben kendisine hayranım ve onunla gurur duyuyorum, duymaya da devam edeceğim.

Haberin Devamı

Çok konuşulacak Ergin Ataman çıkışı: Haksızlık Kendisine hayranım, onunla gurur duyuyorum