Dünya Kupası Cristiano Ronaldo, Portekiz'i karıştırdı! Bavullarını topladı, ayrılık tehdidi

Cristiano Ronaldo, Portekiz'i karıştırdı! Bavullarını topladı, ayrılık tehdidi

08.12.2022 - 14:02 | Son Güncellenme:

2022 Katar Dünya Kupası'nda Portekiz, İsviçre'yi 6-1 gibi bir skorla mağlup etse bile müsabakaya yedek başlayan Ronaldo gündem oldu. Mücadele sonrasında Portekiz basınından gelen iddiaya göre Ronaldo'nun kampta kriz çıkardığı ve ayrılmakla tehdit ettiği belirtildi.

Cristiano Ronaldo, Portekizi karıştırdı Bavullarını topladı, ayrılık tehdidi

2022 Dünya Kupası'nda Portekiz ile İsviçre çeyrek finale çıkmak için kozlarını paylaştı. Portekiz, rakibini farklı mağlup ederken maçın en çok konuşulan ismi yedek bırakılan Ronaldo oldu. Portekizli ismin kampta kriz çıkardığı ve ayrılmakla tehdit ettiği iddia edildi.

Haberin Devamı

"BENİ ÇIKARMAK İÇİN ACELE EDİYORSUN"
Portekiz basınında Ronaldo ve teknik direktör Santos arasındaki anlaşmazlığın Kore maçında patlak verdiği öne sürüldü. İkili arasındaki ilk anlaşmazlığın Güney Kore maçında yaşandığı kaydedilen haberde, "Maç 1-1 iken, Fernando Santos hamle yapmaya karar verdi. Cristiano Ronaldo'yu kenara alan Santos'a 'Beni çıkarmak için acele ediyorsun' dedi" ifadeleri kullanıldı.

Santos, İsviçre maçı öncesi düzenlenen basın toplantısında, "Cristiano'nun değiştirilirken görüntülerini gördüm ve tepkisini hiç beğenmedim. Ancak bu sorunları aramızda çözeceğiz ve İsviçre maçını düşüneceğiz" demişti.

RONALDO YEDEK KULÜBESİNDE
Cristiano Ronaldo, Portekiz formasıyla EURO 2008'deki İsviçre maçından bu yana ilk kez majör turnuvalarda bir maça yedek kulübesinde başladı. Portekiz, o maçta İsviçre'ye 2-0 mağlup olmuştu. Portekiz basınında yer alan haberde, Portekiz Teknik Direktörü Fernando Santos'un Ronaldo'yu savunma kurgusuna uymadığı için yedek bıraktığı öne sürüldü. Ronaldo'nun özellikle savunma çizgisini bozduğunun altı çizildi.

Haberin Devamı

Cristiano Ronaldo, Portekizi karıştırdı Bavullarını topladı, ayrılık tehdidi

TRİBÜNLER COŞTU
Maça yedek kulübesinde başlayan Ronaldo, 73. dakikada oyuna dahil olurken tribünler adeta coştu. Tribünler yıldız futbolcuya büyük destek verirken Pepe oyundan çıkmamasına rağmen kaptanlık pazubandını Ronaldo'ya verdi.

"DÜNYANIN EN İYİSİNİ 90 DAKİKA İZLEYEMEMEK ÜZÜCÜ"
Yıldız futbolcunun sevgilisi Georgina Rodriguez, Ronaldo için sosyal medyadan paylaşımda bulundu. Maçın ardından basın mensuplarının Ronaldo’nun fotoğrafını çektiği anların görüntüsünü de paylaşan Rodriguez, "Tebrikler Portekiz.11 futbolcu milli marşı söylerken tüm gözler senin (Ronaldo) üzerindeydi. Dünyanın en iyi futbolcusunu 90 dakika izleme keyfini yaşayamamak üzücü.’

"Taraftarlar seni çağırmayı ve adını haykırmayı bırakmadılar. Umarım yakın dostun Fernando ile el ele verip bizi bir gece daha mutlu edersiniz."

Cristiano Ronaldo, Portekizi karıştırdı Bavullarını topladı, ayrılık tehdidi

KAMPTAN AYRILMAKLA TEHDİT ETTİ
Ronaldo mücadele sonrası bavullarını toplayıp Dünya Kupası'nı terk etme kararı aldı. Ronaldo, Santos'a kararından duyduğu mennuniyetsizliği iletti ve kamptan ayrılmakla tehdit etti. Dünya kamuoyu önündeki popülerliğini düşünen Ronaldo, alacağı kararla Portekiz Milli Takımı üzerinde negatif bir etki yaratmamayı seçti.

Haberin Devamı

FEDERASYON YALANLADI
Portekiz Futbol Federasyonu, iddiaları yalanlasa da oyuncunun tepkisi devam etti.

İDMANA KATILMADI
Ancak 37 yaşındaki yıldız, antrenmana katılmayarak spor salonunda çalışmayı seçti. Ronaldo'nun bu kararı Portekiz kampını şaşırttı.

RONALDO'DAN PAYLAŞIM
İddiaların ardından Portekizli futbolcu Cristiano Ronaldo paylaşımda bulundu. Dünya yıldızı paylaşımında şu ifadeleri kullandı: "Dış güçler tarafından kırılmayacak kadar birleşmiş bir grup. Herhangi bir düşman tarafından korkutulmayacak kadar cesur bir ulus. Sözün gerçek anlamıyla, hayali için sonuna kadar mücadele edecek takım! Bize bu yolda inanın! Haydi Portekiz!"

İLK MAÇTA GÖZYAŞLARINI TUTAMAMIŞTI
Portekiz Milli Takımı ile 194 maçta 118 kez fileleri havalandıran Ronaldo, Katar’daki ilk maçı öncesi milli marş okunurken gözyaşlarını tutamamıştı. Sözleşmesinin bitimine 6 ay kala efsane olduğu kulübe veda etmek zorunda kalan Ronaldo, müzesindeki tek eksiği olan Dünya Kupası'nı almak istiyor.

Haberin Devamı

Portekiz, 2022 Dünya Kupası çeyrek finalinde 10 Aralık'ta Fas ile karşı karşıya gelecek. Santos ve öğrencileri turu geçtiği takdirde yarı finalde, Fransa-İngiltere maçının galibiyle karşılaşacak.