Dünyadan Futbol Cristiano Ronaldo rekorunu geliştirdi! Portekiz, Bosna Hersek'i farklı geçti

Cristiano Ronaldo rekorunu geliştirdi! Portekiz, Bosna Hersek'i farklı geçti

16.10.2023 - 23:57 | Son Güncellenme:

EURO 2024 Elemeleri J Grubu'nda Portekiz, deplasmanda Bosna Hersek'i 5-0'lık skorla yendi. Mücadeleye damga vuran isim 38 yaşındaki dünyaca ünlü yıldız Cristiano Ronaldo oldu.

Cristiano Ronaldo rekorunu geliştirdi Portekiz, Bosna Herseki farklı geçti

EURO 2024 Elemeleri J Grubu'nda Portekiz deplasmanda Bosna Hersek ile karşı karşıya geldi. Bilino Polje Stadyumu'nda oynanan maçı deplasman ekibi Portekiz farklı bir şekilde 5-0'lık skorla kazandı.

Haberin Devamı

Mücadelenin başından sonuna kadar hakim bir oyun ortaya koyan Portekiz ilk yarıda bulduğu 5 golle maçı bitirmesini bildi. Dünyaca ünlü yıldız futbolcu Cristiano Ronaldo önderliğinde Portekiz, ilk yarıda tam anlamıyla fırtına gibi esti.

GOLLER İLK YARIDA GELDİ

Portekiz'e galibiyeti getiren golleri 5. dakikada penaltıdan ve 20. dakikada Ronaldo, 25'te Bruno Fernandes, 32'de Cancelo ile 41'de Joao Felix kaydetti.

Maçı 5-0 kazanan Portekiz grupta oynadığı 8 maçın tamamını kazanırken, puanını 24’e yükseltti. Rakip filelere 32 gol sığdıran Portekiz, 7 maçta ise kalesini gole kapadı.

MAÇTA TANIDIK İSİMLER

Maçın orta hakemliğini Halil Umut Meler üstlenirken, bu sezon Fenerbahçe formasıyla sezona harika bir başlangıç yapan Edin Dzeko maçta 90 dakikada forma giydi. Beşiktaş orta sahasında görev yapan Amir Hadziahmetovic ise maçın 2. yarısında oyuna dahil oldu.

Haberin Devamı

RONALDO REKOR TAZELEDİ

Tüm zamanların milli takımlarda en golcü futbolcusu olan Cristiano Ronaldo, EUR0 2024 Elemeleri’nde de başarılı performansını sürdürdü. 7 maçta 9 gol kaydeden Ronaldo, Portekiz Milli Takımı ile 127. golüne imza attı.

Deneyimli oyuncu, 2023 yılında kulüp ve milli takımda toplam 40 gole ulaştı.

Yazarlar