Dünyadan Futbol Cristiano Ronaldo, Suudi Arabistan'a damgasını vuruyor! En iyisi seçildi

Cristiano Ronaldo, Suudi Arabistan'a damgasını vuruyor! En iyisi seçildi

28.02.2023 - 20:45 | Son Güncellenme:

Manchester United'dan ayrılmasının ardından Al Nassr'a transfer olan Cristiano Ronaldo, Suudi Arabistan Pro Lig’ine adeta damgasını vuruyor.

Cristiano Ronaldo, Suudi Arabistana damgasını vuruyor En iyisi seçildi

Futbol kariyerine Suudi Arabistan'da devam eden Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo, Suudi Arabistan Pro Ligi’ne damgasını vurmaya devam ediyor.

Haberin Devamı

TARİHİ SÖZLEŞME

Premier Lig ekibi Manchester United'dan ayrıldıktan sonra yeni adresi büyük merak konusu olan Cristiano Ronaldo, tarihî bir sözleşme ile Suudi Arabistan'ın yolunu tutmuştu. Cristiano Ronaldo, Suudi Arabistan ekiplerinden Al Nassr ile 2.5 yıl karşılığında toplamda 500 milyon Euro bedele sahip olan sözleşme imzalamıştı.

'VİZYONU İLHAM VERİCİ

Cristiano Ronaldo'nun Al Nassr'a imzası dünya futbol gündemine damga vururken Portekizli süperstar, kararında etkili olan faktörleri dile getirmişti. İmzanın duyurulması sonrası açıklamalarda bulunan 37 yaşındaki futbolcu, "Farklı bir ülkede yeni bir lig macerasını dört gözle bekliyorum. Al Nassr'ın vizyonu ilham verici. Yeni takımıma katılmak ve takımın daha fazla başarıya ulaşmasına yardımcı olmak adına heyecan duyuyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Haberin Devamı

Cristiano Ronaldo, Suudi Arabistana damgasını vuruyor En iyisi seçildi

AL NASSR'DA ALEV ALDI

Manchester United ayrılığı sonrası Al Nassr'a transfer olan Cristiano Ronaldo, gösterdiği performans ile dikkat çekti. Suudi Arabistan temsilcisi ile 6 maça çıkan süperstar, söz konusu maçlarda 8 kez rakip fileleri sarsarken bunun yanında takım arkadaşlarına 2 kez asist yaptı.

ŞUBAT AYININ EN İYİSİ

Portekizli futbolcu bu süre zarfında Arabistan Ligi'nde Al Fateh takımına 1, Al Wahda'ya 4, Damak’a da 3 gol attı. 38 yaşındaki yıldız Al Taawon müsabakasında da 2 asiste imza atarak şubat ayının en iyi futbolcusu olmayı başardı.