Dünyadan Futbol Cristiano Ronaldo'dan şaşırtan karar! Hayali geri dönmek

Cristiano Ronaldo'dan şaşırtan karar! Hayali geri dönmek

03.05.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Sürpriz bir şekilde Al Nassr'a transfer olan ancak takımı beklenen başarıyı gösteremediği için eleştirilen Cristiano Ronaldo'dan çok tartışılacak bir karar geldi.

Cristiano Ronaldodan şaşırtan karar Hayali geri dönmek

Manchester United'a Juventus'tan transfer olduktan sonra gösterdiği performans ve takım içerisinde yaşadığı sorunlar nedeniyle sık sık eleştirilerin hedefinde olan Portekiz'in ve dünya futbolunun en önemli isimlerinden biri olan Cristiano Ronaldo, sürpriz bir kararla futbol yaşantısını Al Nassr'da sürdürmeye başladı. İmzası, ülkeye gelişi ve her maçta yaşananlar tecrübeli futbolcunun manşetlere taşınmasına neden oldu. Ancak Ronaldo'dan yine çok tartışılacak bir karar geldi.

Haberin Devamı

BAŞARIYA HASRET KALDI

Ligde liderliği Al Ittihad'a kaptıran Al Nassr, Portekizli yıldızın transferinin ardından Suudi Arabistan Şampiyonlar Kupası'ndan, Süper Kupa'dan, Kral Kupası'ndan elendi.

 

ESKİ TRABZONSPORLU'DAN RONALDO'YA GÖNDERME

2011-2014 yılları arasında Süper Lig'de Trabzonspor forması giyen Adrian Mierzejewski, Cristiano Ronaldo'ya bir göndermede bulundu. Kariyerini Çin'de sürdüren tecrübeli futbolcu sosyal medya paylaşımında, "Süper Kupa'yı kaybettin. Diğer kupada finalde elendin. Derbide Al Hilal'e yenildin. Bu da % 99 şampiyon olamayacağınız anlamına geliyor. Ancak Al Raed'e karşı gol attın ve takımın 4-0 kazandı" ifadelerini kullandı.

Cristiano Ronaldodan şaşırtan karar Hayali geri dönmek

TRANSFERİN ARDINDAN MUTLU OLDUĞUNU BELİRTMİŞTİ

Haberin Devamı

Ronaldo, transferinin ilk günlerinde çok mutlu olduğunu belirtmiş ve şu ifadeleri kullanmıştı:

"Ailem bu karardan ötürü çok mutlu. Çok güzel şekilde karşılandık. Hepimiz burada olmaktan mutluyuz. Sadece futbol olarak değil, buradaki yeni neslin mentalitesini değiştirmek için bir şans olarak görüyorum bu transferi. Brezilya, Amerika, Portekiz, Avustralya ve Avrupa'dan başka kulüpler de beni transfer etmek istedi. Ben burayı tercih ettim. Bilgim ve tecrübemle buradaki insanlara katkı vermek istedim. Kadın ve erkek herkese yardım etmek istedim."

SÖZLEŞME DETAYLARI DUDAK UÇUKLATMIŞTI

İspanya'dan AS, Ronaldo'nun Al-Nassr'a transferi sonrası sözleşme detaylarına ilişkin özel haberini okuyucularıyla paylaştı. AS'ta yer alan habere göre Ronaldo, Al-Nassr ile yaptığı anlaşma gereği 7 yıl boyunca 500 milyon Euro kazanacak. Ronaldo, 2025 yılına kadar futbolcu olarak görev yapacak ve geri kalan sürede spor danışmanı olarak görev yapacak. İspanyol basınında daha önce yer alan haberlerde Suudi Arabistan ve Mısır'ın 2030 Dünya Kupası için adaylık başvurusu yapacağı ve Ronaldo'nun bu başvuruda elçi olarak görev yapacağı iddia edilmişti.

Cristiano Ronaldodan şaşırtan karar Hayali geri dönmek

RONALDO FİKİR DEĞİŞTİRDİ

Manchester United'dan olaylı bir şekilde ayrıldıktan sonra Suudi Arabistan'ın Al Nassr Kulübü'ne transfer olan Cristiano Ronaldo mutsuz.

REAL MADRID HAYALİ

Haberin Devamı

İngiltere'den The Express'in haberine göre; 2.5 yıl ve 500 milyon euro'luk bir sözleşme karşılığı Al Nassr'a giden Cristiano Ronaldo, sezon sonunda ayrılmak istiyor. Haberin detayında, Portekizli süperstarın Al Nassr'dan ayrılarak Real Madrid'e dönmeyi hayal ettiği yazıldı.

UYUM SORUNUNU ATLATAMADI

İspanyol Mundo Deportivo'daki haberde ise Cristiano Ronaldo'nun Suudi Arabistan gibi kapalı bir kültüre sahip bir ülkeye uyum sağlamakta zorluk yaşadığı, dil engeline takıldığı ve bu ülkede yaşamaktan mutsuz olduğu belirtildi.

2015 yılında 'Kariyerimi onurlu bir şekilde ve büyük bir kulüpte sonlandırmak istiyorum' diyen Cristiano Ronaldo'nun Real Madrid'de 1 sezon daha oynayarak futbolu bırakmak istediği de vurgulandı.

38 yaşındaki Portekizli süper yıldız, Suudi Arabistan Pro Lig'de oynadığı 12 maçta 12 gol atıp 2 asist yaptı.