Fenerbahçe Crystal Palace'tan Wilfried Zaha için resmi transfer açıklaması! Fenerbahçe peşindeydi

Crystal Palace'tan Wilfried Zaha için resmi transfer açıklaması! Fenerbahçe peşindeydi

19.05.2023 - 16:06 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig'de zirve iddiasını sürdüren Fenerbahçe'de gelecek sezonun transfer çalışmaları da şimdiden başladı. Fenerbahçe'nin Trabzonspor'u sahasında 3-1 mağlup ettiği karşılaşmayı Wilfried Zaha'nın menajeri de yerinde takip ederken sarı-lacivertlilerin Fildişili yıldız için görüşmelere başladığı kaydedilmişti. Crystal Palace'tan Wilfried Zaha için resmi transfer açıklaması geldi.

Crystal Palacetan Wilfried Zaha için resmi transfer açıklaması Fenerbahçe peşindeydi

Spor Toto Süper Lig'de Trabzonspor'u sahasında 3-1 mağlup eden Fenerbahçe zirve iddiasını sürdürdü. Sarı-lacivertlilerin Trabzonspor ile karşılaştığı mücadeleyi Wilfried Zaha'nın menajeri de yerinden takip ederken transfer görüşmelerinin başladığı iddia edilmişti.

Haberin Devamı

Wilfried Zaha transferinde sıcak gelişmeler yaşanırken Crystal Palace cephesinden resmi açıklama geldi. Palace Menajeri Roy Hodgson, Zaha'nın geleceğine dair önemli açıklamalarda bulundu. The Athletic, Fildişili yıldıza yapılan teklifin detaylarını duyurdu. İşte transferin tüm ayrıntıları...

ZAHA'NIN MENAJERİ İSTANBUL'DA

Fenerbahçe'de yönetimden yılın transfer bombası hamlesinin geldiği ortaya çıktı. Sarı-lacivertlilerin, Wilfried Zaha'nın menajeriyle temaslara geçtiği kaydedildi. Yağız Sabuncuoğlu'nun haberine göre; 30 yaşındaki oyuncunun menajeri İstanbul'a geldi ve dün gece oynanan Trabzonspor maçını tribünden takip etti.

Wilfried Zaha bu sezon Crystal Palace formasını 28 maçta giydi. Fildişi Sahili uyruklu oyuncu bu süreçte 7 gol ve 3 asist üretti. Wilfried Zaha'nın Premier Lig temsilcisiyle olan sözleşmesi sezon sonunda bitecek. 30 yaşındaki kanat oyuncusunun güncel piyasa değeri 27 milyon euro.

Haberin Devamı

Crystal Palace altyapısında yetişen Wilfried Zaha, Manchester United ve Cardiff City'de de forma giydi. 30 kez Fildişi Sahili Milli Takımı'nda oynayan tecrübeli futbolcu 5 gol atma başarısı gösterdi.

Crystal Palacetan Wilfried Zaha için resmi transfer açıklaması Fenerbahçe peşindeydi

AVRUPA'DA KALMAK İSTİYOR

Suudi Arabistan ekibi Al-Ittihad'dan yıllık 10 milyon Euro'luk aldığı teklifi kabul etmeyen Zaha'nın Avrupa'da oynayabileceği ve şampiyonluk için mücadele edeceği bir kulüpte forma giymek istediği, Fenerbahçe'nin görüşme teklifine bu nedenle sıcak baktığı kulübe yakın kaynaklar tarafından gelen haberler arasında.

DUDAK UÇUKLATAN MAAŞ TALEBİ

İngiliz basınında yer alan haberlere göre ise her iki kanatta ve forvette forma giyebilen Zaha, yıllık 6 milyon 750 bin sterlin ile Crystal Palace'ın en yüksek maaşlı oyuncusu konumunda. Haziran 2023'ten sonra bonservisini eline alacak olan Zaha'nın kendisine talip olan kulüplerden 10 milyon Euro imza parası, 5 milyon Euro yıllık maaş istediği iddia ediliyor.

Crystal Palacetan Wilfried Zaha için resmi transfer açıklaması Fenerbahçe peşindeydi

CRYSTAL PALACE CEPHESİNDEN ZAHA İÇİN RESMİ AÇIKLAMA

Fenerbahçe'nin menajeri ile İstanbul'da görüşme gerçekleştirdiği iddia edilen Wilfried Zaha için Crystal Palace'tan resmi açıklama geldi. Crystal Palace Menajeri Roy Hodgson, Zaha'nın sakatlığı ve yıldız oyuncunun geleceğine dair önemli ifadeler kullandı.

Haberin Devamı

Roy Hogdson, "Zaha'nın son maçlarda oynaması imkansız görünüyor ama asla ne olacağını bilemiyoruz. Sakatlık istediğimizden daha ciddi görünüyor. Korkarım bu sezon tekrar forma giyemeyecek ama biz umutla yaşıyoruz." diyerek yıldız oyuncunun ligin geri kalanında forma giyme ihtimalinin düşük olduğunu belirtti.

Hodgson ayrıca, "Pek çok farklı derece hamstring yaralanması var, sahip olduğu uygun bir gerginlik, iki hafta içinde düzelmezse bundan daha uzun sürecek. Uzun vadeli geleceğini hiç riske atmaz." dedi.

Crystal Palacetan Wilfried Zaha için resmi transfer açıklaması Fenerbahçe peşindeydi

Zaha'nın kulüpteki geleceğine dair açıklamalarda bulunan Hodgson, "Kulüp onunla yeni bir sözleşme için görüşmeler yaptı ve bu görüşmeler devam edecek. Sonucun ne olacağı veya ne kadar ilerleyecekleri hakkında hiçbir fikrim yok. Bir Palace hayranı olarak tek umabileceğim şey, onu gelecek sezon Crystal Palace'ta oynarken görebilmeniz." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Roy Hodgson, Crystal Palace takımının büyük bir potansiyele sahip olduğunu ve gelecek sezon bu yılı unutturabilecek bir performans sergilemek istediklerini aktardı. Tecrübeli menajer Zaha'nın da kulüpte kalarak ikonik bir oyuncu olması gerektiğini belirtti.

Zaha'nın takımda kalması için birçok nedenin olduğunu ifade eden Hodgson "İyi bir kulüp, iyi bir takım. Takım güçleniyor, takımın potansiyeli büyük ve gelecek sezon bizim bu sezon yapabildiğimizden daha iyisini yapmayı umuyoruz. Bütün bunlar kalmak istemek için çok iyi nedenler, ayrıca eğer bu kadar efsane veya ikonik bir oyuncuysanız, bu belki de devam etmek için daha fazla teşvik edici olabilir. Kalması için pek çok neden var." dedi.

Zaha'nın Crystal Palace'ta önemli izler bıraktığını ifade eden Hodgson, "Zaten büyük bir miras bıraktı. Yıllar boyunca sergilediği performanslar, sıralamalardan geçerek, ne kadar büyük bir mirasa sahip olduğuyla ilgilenmesi gerektiğini düşünmüyorum." sözlerini kullandı.

Crystal Palacetan Wilfried Zaha için resmi transfer açıklaması Fenerbahçe peşindeydi

THE ATHLETIC'TEN ZAHA İDDİASI: GELECEĞİ BELİRSİZLİĞİNİ KORUYOR

Haberin Devamı

The Athletic'te yer alan habere göre Wilfried Zaha'nın geleceği belirsizliğini koruyor. Habere göre Fildişili yıldız haftalık 200 bin sterlinlik (230 bin euro) bir sözleşme seçeneklerini değerlendiriyor. Zaha'nın gelecek sezon hangi takımda forma giyeceğinin belli olmadığı vurgulandı.

Yazarlar