Skorer DAĞ?ASLANI

DAĞ?ASLANI

07.07.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Avrupa Dağ Koşusu Şampiyonası’nda 4.kez altın madalyaya ulaşan milli atlet Ahmet Aslan 5. şampiyonluğun sözünü veriyor ve karşılığında sadece atamasının yapılmasını istiyor

DAĞASLANI

O omuzlarındaki “4 yıldızlı” Avrupa şampiyonluğuna rağmen Türk sporunun adı sanı pek duyulmayan isimsiz kahramanlarından biri...
Dağ, tepe koşuyor, sessiz sedasız çıktığı yolculuktan “dördüncü” kez Avrupa’nın “en büyüğü” unvanıyla dönüyor.
Ahmet Aslan, Bulgaristan’da yapılan Avrupa Dağ Koşusu Şampiyonası’nda bir rekora imza atarak üst üste 4. kez Avrupa şampiyonu olmanın mutluluğunu yaşıyor.
Kısıtlı imkânlara ve kendisini rakiplerinden çok daha fazla zorlayan “hayat şartlarına” rağmen gözünü 2011’de Türkiye’de yapılacak 10. Avrupa Dağ Koşusu’nda 5. şampiyonluğa diken Aslan, azmin ve iradenin en güzel örneğini sergiliyor.
Aydın BESYO mezunu olmasına rağmen öğretmen olabilmek için kadro bekleyen Ahmet Aslan, giymekten büyük mutluluk duyduğu ay-yıldızlı forma ile sporculuk yaşantısını sürdürebilmek için devletten ilgi ve destek bekliyor.

Haberin Devamı

Zirve avcısı
Mücadele etmenin kendisi için bir yaşam biçimi olduğunu söylüyor milli atlet. Hayatın her döneminde zor şartlarla karşılaştığını, ancak yılmadan yoluna devam ettiğini belirtiyor, “Daha çıkacak çok zirvem var” diyor.
Dağ Koşusu’nun olimpik branşlar arasında yer almaması nedeniyle milli sporculara tanınan imkânların hiçbirinden yararlanamayan rekortmen atletin tek sıkıntısı ve beklentisi artık canına tak eden “işsizliğinin” sona ermesi. 4 kez elde ettiği ve en az 120 ülke atletinin katıldığı Avrupa Şampiyonalarında ambargo koyduğu şampiyonluğu daha uzun yıllar rakiplerine kaptırmamaya kararlı.
Naz, niyaz, kapris nedir bilmiyor...İsteklerini peş peşe sıralamıyor...
Sadece, “Bir sponsorum olsun, bir de öğretmen atamam yapılsın, yolum açılsın” diyor..