Diğer DAHA NE YAPSIN!

DAHA NE YAPSIN!

30.10.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sezonu 7 şampiyonlukla kapayan Serena Williams’ın Dünya sıralamasında hâlâ 3. sırada olması tartışmaları alevlendirdi. Otoriteler WTA’nın sıralama sistemini eleştirirken, ABD’li raketin antrenörü Mouratoglou, “Bir hata varsa bulunması gerek” dedi

DAHA NE YAPSIN

ULAŞ GÜRŞAT

Bu yıl Wimbledon ve ABD Açık’ta kazandığı kupalar, 2012 Olimpiyatları’nda boynuna taktığı altın madalyayla müthiş bir yaz geçiren Serena Williams, İstanbul’da TEB-BNP Paribas WTA Championships’te de set bile vermeden şampiyonluğa ulaşarak rüya gibi bir sezonu geride bıraktı.
Dünyadaki bütün tenis otoritelerinin yılın en iyi oyuncusu olarak nitelendirdiği ABD’li raket, tüm bunları 18 ay önce ölüm döşeğinden kalkarak başardı.

Haberin Devamı

Ölümden dönmüştü
2 Mart 2011’de Avustralya Açık’tan çekilmesine neden olan hematom ve emboli rahatsızlıkları Serena Williams’ın hayatı için ciddi bir tehdit oluşturmuştu. Fakat korttaki rakiplerini yendiği gibi hastalıkları da yenmeyi başaran ünlü tenisçi, 2011’i bu mücadeleyle geçirip 2012’ye yeni bir sayfa açarak başladı. Fransa Açık’ta ilk turda, Avustralya Açık’ta ise 4. turda elenen Williams yılın ikinci yarısında kortlarda fırtına gibi esip 32 maçın 31’ini kazandı. Bu süreçte maç başına en fazla 6 oyun kaybetti ve ABD Açık Finali’nde Victoria Azarenka’yı mağlup ederek kendisini yeniden kanıtladı.

Bütün bu başarılara ve yedi şampiyonluğa rağmen ABD’li raketin WTA sıralamasında hâlâ 3. sırada olması ise tartışmaları yeniden alevlendirdi. Bu sene oynadığı 62 maçın 58’ini kazanıp sadece 4’ünü kaybeden Williams’ın neden birinci sırada olmadığı İstanbul’daki finalden sonra konuşulmaya başlandı. Williams’ın antrenörü ve erkek arkadaşı Patrick Mouratoglou da bu konuya değindi ve pazar akşamı oynanan finalden sonra “İki Grand Slam, Olimpiyatlar, Madird açık ve WTA Championships ve 3. sıradasınız. Eğer burada bir hata varsa birisinin bu hatayı bulması gerekiyor” diye konuştu.
Daha önce hiçbir Grand Slam kazanmayan Dinara Safina veya Caroline Wozniacki gibi isimlerin 1. sıraya çıkmalarıyla eleştiri toplayan WTA sıralama sistemi, seneyi 7 kupayla bitiren Serena Williams’ın 1. olamamasıyla yeniden tenis dünyasının en çok konuşacağı konuların başını çekecek gibi görünüyor.

Haberin Devamı

Uğur Erdener: Gurur verici

Türkiye Olimpiyat Komitesi Başkanı Uğur Erdener, şampiyonaya gösterilen ilginin bu kadar yoğun olmasının gurur verici olduğunu ifade etti. Erdener, “WTA’de bütün hafta boyunca atmosfer harikaydı. Her maçın her setinde taraftarlar salonu doldurdu. Yarı final biletlerinin bile günler öncesinden satılmasından sonra, bu turnuvanın neden en çok katılımın olduğu turnuvalardan birisi olmasında şaşılacak bir şey yok. Türkiye’nin ayrıca kadın sporlarında ev sahipliği yapmasında büyüyen bir itibarının olmasını görmek de ayrıca gurur verici bir şey” dedi.

Haberin Devamı

Son buluşma Tayland’da!

Dünya 1 numarası Victoria Azarenka ve İstanbul Şampiyonu Serena Williams, 2013’e birlikte girecekler. 29 Aralık’ta Tayland’ın tatil bölgelerinden Hua Hin’de düzenlenecek olan gösteri turnuvasında Williams ve Azarenka’nın karşı karşıya geleceği açıklandı. Tayland Tenis Federasyonu Başkanı Suwat Lipatapanlop, Taylandlılar’ın Serena’yı izlemek için hayatlarında ellerine sadece bu turnuvada fırsat geçeceğini söyledi ve iki tenisçinin Avustralya Açık’a bu turnuvayla hazırlanacağını belirtti.

40 milyon dolar gelir

Altı gün boyunca toplam 73.072 kişinin izlediği TEB-BNP Paribas WTA Championships son 13 yılın en çok kalabalık toplayan turnuvası oldu. Bu şampiyona aynı zamanda yayıncılık konusunda da kendisini oldukça aştı. Dünyanın en iyi 8 kadın tenisçisinin maçları dünyada 167 ülkede, 22 uluslararası kanaldan yayınlandı. Bu rakamın WTA tarihinde en yüksek rakam olduğu ifade edilirken, şampiyonanın 100 milyon dolarlık küresel bir medya değeri yarattığı ve İstanbul ekonomisine 40 milyon dolarlık bir gelir oluşturduğu ifade edildi.

Yazarlar