Motor Sporları Dakar Rallisi’nde Mattias Ekström toz yutturdu

Dakar Rallisi’nde Mattias Ekström toz yutturdu

15.01.2024 - 17:37 | Son Güncellenme:

Dünyanın en zorlu motor sporları mücadelesi Dakar Rallisi’nde sekizinci etap tamamlandı. Sekizinci etapta otomobil kategorisinin galibi Red Bull sporcusu Mattias Ekström oldu. Tecrübeli Fransız sürücü Stéphane Peterhansel ikinci sırada yer aldı.

Dakar Rallisi’nde Mattias Ekström toz yutturdu

46. Dakar Rallisi’nde sekizinci etap tamamlandı. Sürücülerin Al Duwadimi’den Hail kentine ilerlediği 458 kilometrelik parkurda, otomobil kategorisinde kazanan Red Bull sporcusu Mattias Ekström oldu. İsveçli sürücü bu galibiyetiyle Dakar Ralli’deki beşinci etap galibiyetini elde etti.

Haberin Devamı

Otomobil kategorisinde ikinciliğin sahibi ise bir diğer Red Bull sürücüsü Stéphane Peterhansel oldu. En fazla Dakar şampiyonluğuna sahip sürücü unvanının sahibi genel klasmanda ise on beşinci sırada yer alıyor. Otomobil kategorisinin genel klasman liderliğinde ise Red Bull sporcularının hakimiyeti devam ediyor. Genel klasmanda Carlos Sainz birinciliğini sürdürürken, kendisini sırasıyla Sebastian Loeb ve Lucas Moraes takip ediyor.

Motosiklet kategorisinde günün galibi son Dakar motosiklet şampiyonu Kevin Benavides oldu. Red Bull KTM Factory Racing sürücüsünün hemen ardından ikinci sırada ise erkek kardeşi Luciano Benavides yer aldı.

Yarışın dokuzuncu etabı 16 Ocak Salı günü Hail kentinden Alula’ya uzanan 417 kilometrelik parkurda düzenlenecek. 12 etaptan oluşan 2024 Dakar Rallisi, 19 Ocak'ta Yanbu kentinde son bulacak.

 

Yazarlar