Galatasaray Daum: "G.Saray’ı tebrik ederim"

Daum: "G.Saray’ı tebrik ederim"

09.02.2013 - 12:12 | Son Güncellenme:

F.Bahçe'nin eski teknik direktörü Cristoph Daum, Türk futbol gündemindeki konu başlıklarını değerlendirdi.

Daum: G.Saray’ı tebrik ederim

Deneyimli hocanın devre arasında yapılan transferler ve gündemdeki gelişmelere yönelik açıklamaları şu şekilde: Wesley Sneijder ve Didier Drogba gösteriyor ki, Türkiye dünyada ilgi çekici bir yer. Onları getirenleri tebrik ederim. Ama futbolda yıldızlardan çok, takım oyunu önemlidir. Büyük para harcamanın başarı getireceği garanti değildir.

“Sneijder’in ve Drogba’nın ligde olması ligin tamamına fayda sağlar, imajını olumlu etkiler. Parçaları birleştirince Türk futbolunun olumlu bir sinyal verdiği ve birçok futbolcununburada forma giymeyi hedeflediği sonucu çıkıyor. Bu isimleri Türkiye’ye getirdiği için Galatasaray’ı tebrik etmeliyiz” dedi.

Sarı-kırmızılıların transferlerine Fenerbahçe’nin yanıt veremediği iddialarına katılmayan Daum “Büyük bir yanlış anlama. Yıldız isimlerin daima başarılı olacağı konusunda garantiniz yoktur. Başarı iyi bir takım oyunuyla gelir. Kimin daha iyi takım olduğunu sezon sonunda göreceğiz” şeklinde konuştu.

Fenerbahçe’nin ihtiyacı olan transferleri yaptığını dile getiren Alman teknik adam “Fenerbahçe fantastik oyunculara sahip. Fenerbahçe iyi transferler yaptı. İhtiyacı olan oyuncuları aldı. Ancak sorulması gereken soru şu: Bu isimler birlikte nasıl çalışacak” sorusunu sorarak teknik direktör Aykut Kocaman’a göndermede bulundu.

”AZİZ YILDIRIM İSTİFA EDERSE ÜZÜLÜRÜM”

Haberin Devamı

Başkan Aziz Yıldırım’ın istifa etmesi durumunda çok üzüleceğini kaydederek “Fenerbahçe için yaptıkları ortada. Kendisine büyük saygı duyuyorum” dedi.

Kocaman için ise temkinli konuştu: “Her zaman bunun nedenleri hakkında konuşuluyor. Kendisini yargılayamam. Kesin konuşmak için sezon sonundaki tabloyu görmek lazım. Yargılama medya ve taraftarın işi.” “Şikede kanıtlanmış bir şey yok. Kanadalı bir gazetecinin gündeme gelmek için yazdığı kitap var!” “Fenerbahçe devre arasında doğru transferler yaptı. Ancak bu isimler bir arada nasıl çalışacak?”

”FIRSAT BULSAK 7 ATARDIK”

Daum şike skandalı için de konuştu. “Bahsi geçen Honved maçımızı izlesinler. İki tarafın futbolcuları da istekliydi. Skor 5-1'ken son dakikada pozisyonu değerlendiremedik. Fırsatını bulsak 6-7 de atardık” dedi Geçtiğimiz günlerde patlak veren şike skandalına çok sayıda karşılaşmanın yanı sıra Fenerbahçe’nin 2009-10 sezonundaMacar ekibi Honved ile Şükrü Saracoğlu Stadı’nda oynadığı ve 5-1 kazandığı Avrupa Ligi 3. ön eleme maçı da dahil edilmişti.

Söz konusu karşılaşmada Fenerbahçe kulübesinde olan Christoph Daum “Nasıl kazandığımıza bakın. Tüm takımın ne kadar mutlu, istekli olduğunu göreceksiniz. Son dakikalarda önemli bir pozisyonu kaçırdık. Eğer fırsatını bulsaydık 6 veya 7 gol atabilirdik. Şike bunun neresinde” diye konuştu.

Şike iddialarında delil yok Macar ekibinin deplasmanda olmasına karşın çok hırslı bir şekildemücadele ettiğini vurgulayan Daum “Çünkü bu tip maçlar bu futbolcuların kendilerini gösterebilmesi için önemli fırsat” dedi.

Şike olayını ‘Kanıtlanmamış bir sürü iddia olarak niteleyerek şunları söyledi: “Kanadalı bir kişinin gündeme gelmek için yazdığı bir kitap var. Pazarlama yapmak, kitleleri toplayabilmek için iyi bir yol.”

Haberin Devamı

”İLK ŞAMPİYONLUKTA KİMSE YOKTU”

Christoph Daum, takım olmanın önemi için Fenerbahçe ile 2003-04 sezonunda kazandığı şampiyonluğu örnek gösterdi.“Şampiyon olmamızı kimse beklemiyordu. Çünkü tanınmış isim getirmemiştik. Fabio Luciano’yu, Aurelio’yu kimse bilmiyordu, diğer futbolcular da bilinmiyordu. Tek bir yıldızımız vardı: Hooijdonk. İyi bir takım oyunu için çok sayıda genç Türk futbolcuyu da transfer etmiştim” diye konuştu.

O GAZETECİ KİMDİ?

Haberin Devamı

Daum’un “Kanadalı bir kişinin gündeme gelmek için yazdığı kitap”diye ifade ettiği kitabın adı ‘Şike: Organize Suçlar ve Futbol’. Bu kitabı spor yolsuzlukları uzmanı Kanadalı Declan Hill 2009 yılında yazdı. Kitapta Devler Ligi, Dünya Kupası gibi organizasyonlar dahil olmak üzere şikeye karışanların olayları anlattıklarını belirtiyor.

(BUGÜN)