Skorer David Silva'yı City kaptı...

David Silva'yı City kaptı...

30.06.2010 - 14:41 | Son Güncellenme:

İşte Avrupa'dan günün transfer haberleri...

David Silvayı City kaptı...

David Silvayı City kaptı...
İngiltere Premier Lig takımlarından Manchester City, Valencia'da oynayan David Silva ile anlaştı. Kulubün resmi internet sitesinden duyurulan haberde "Kulübümüz David Silva ile anlaşmaya varmıştır" ifadeleri kullanıldı.

Manchester City, 24 yaşında ki futbolcu ile 27 Milyon Pound bonservis bedeli karşılığında 4 yıllık anlaşmaya vardı.

Şu anda milli takımı İspanya ile beraber Güney Afrika'da bulunan oyuncu yaptığı açıklamada, "Kulübüme ve Valencia da bulunan bütün ekibe ve taraftalara çok teşekkür ederim, inanılmaz bir 6 yıl geçirdim. Benim futbolcu olmamı Valencia sağladı. Valencia benim için her zaman çok önemli olacak" dedi.

Manchester City'e transfer olduğu için çok mutlu olduğunu ifade eden İspanyol oyuncu " Premier lig Dünyanın en önemli liglerinden biri. Benim için inanılmaz bir tecrübe olacak. Umarım Manchester City formasında, bütün kupaları görebilirim" diye konuştu.

İŞTE AVRUPA'DAN GÜNÜN TRANSFER HABERLERİ...

INTER, MARIO BALOTELLI'Yİ SATMAYI DÜŞÜNMÜYOR

İtalyan devi Inter, genç forveti Mario Balotelli'yi astronomik bir teklif gelmemesi durumunda satmayı düşünmüyor.

İtalyan TV Kanalı Sky Italia, son Serie A şampiyonu Inter'in, Arsenal ve Manchester City'nin ilgilendiği Balotelli'yi astronomik teklif gelmemesi durumunda satmayacağını iddia etti. Haberde, Inter Başkanı Massimo Moratti'nin, Gana asıllı İtalyan futbolcunun takımdan ayrılmasını istemediğine dikkat çekildi.

20 yaşındaki Süper Mario lakaplı futbolcu, 2007 yılından bu yana giydiği Inter forması ile 3 Serie A, 1 İtalya Kupası, 1 İtalya Süper Kupası ve 1 de Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşadı.

MİLANO / DHA

ROY HODGSON LIVERPOOL İLE İMZALIYOR

Rafael Benitez ile yollarını ayıran Liverpool'da yeni teknik direktör Roy Hodgson oluyor.

İngiliz The Guardian Gazetesi, Liverpool'un yeni menajerinin Roy Hodgson olduğunu ve konunun bugün resmiyet kazanacağını iddia etti. Haberde, Liverpool'un, Fulham ile 1 yıllık sözleşmesi bulunan Hodgson için Londra ekibine 2,5 Milyon Pound tazminat ödeneceği ifade edildi. Rafael Benitez'in Liverpool ile yollarını ayırmasının ardından Merseyside ekibi menajerliği için Real Madrid ile yollarını ayıran Manuel Pellegrini, Marsilya'ya 18 yıl aradan sonra şampiyon yaşatan Didier Deschamps, Liverpool'un efsane isimlerinden Kenny Dalglish ve Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard'ın ismi geçmişti.

Roy Hodgson, geçtiğimiz sezon Fulham ile UEFA Avrupa Ligi'nde final oynamış ancak kupayı Atletico Madrid'e kaptırmıştı.

LONDRA / DHA

MANCHESTER CITY, TEVEZ'İN KALMASINI İSTİYOR
Manchester City, Real Madrid ile adı anılan Carlos Tevez'i bırakmamaya kararlı.

Arjantinli yıldız Angel Di Maria'yı renklerine bağlayan Real Madrid, bir başka Arjantinli futbolcu Carlos Tevez'e gözünü dikti. İngiliz The Sun Gazetesi, İspanyol ekibinin Arjantinli futbolcu için Manchester City'ye 40 Milyon Euro ödemeye hazır olduğunu iddia etti. Haberde, Real Madrid'in ısrarlı tavrına karşın İngiliz ekibinin taviz vermeyeceğinin ve Tevez'in takımda kalmasını arzuladığının altı çizildi.

LONDRA / DHA

NEWCASTLE UNITED'TA MEVLÜT ERDİNÇ SESLERİ

Premier Lig'e bir yıl aradan sonra yeniden yükselen Newcastle United, PSG'de forma giyen Türk golcü Mevlüt Erdinç'i renklerine katmak istiyor.

Fransız L'Equipe Gazetesi, Newcastle'ın Mevlüt Erdinç ile temasta olduğunu iddia etti. Haberde, İngiliz ekibinin, Türk futbolcu için PSG'e 6 Milyon Euro'luk teklif yaptığı ancak Fransız kulübünün bu teklifi kabul etmediğinin altı çizildi. Hücüm hattını güçlendirmek isteyen Newcastle'ın Mevlüt için ısrarlı olacağı ve yeni bir teklif yapmaya hazırlandığı ifade edildi.

23 yaşındaki futbolcu, geçtiğimiz sezon 9 Milyon Euro karşılığında Sochaux'dan PSG'e transfer olmuştu.

PARİS / DHA

ASHLEY COLE VE STEVEN GERRARD İSPANYA YOLCUSU

Real Madrid, İngiliz yıldızlar Ashley Cole ve Steven Gerard'ı transfer ederek transferi noktalamak istiyor.

Benfica'ya 25 Milyon Euro bonservis bedeli ödeyerek Angel Di Maria'yı transfer eden İspanyol Boğası, şimdi de Steven Gerrard ve Ashley Cole'u kadrosuna katmak istiyor. Real Madrid Sportif Direktörü Jorge Valdano, dün basına yaptığı açıklamada iki oyuncu daha transfer ederek, transfer sezonunu kapatmak istediklerini açıklamıştı.

İngiliz Daily Mail gazetesine göre bu iki oyuncu, Chelsea'nin defans oyuncusu Ashley Cole ve Liverpool'un efsane kaptanı Steven Gerrard'dan başkası değil. Haberde bu iki oyuncu için Real Madrid'in 50 Milyon Pound'u gözden çıkardığı iddia edildi.

DHA / LONDRA

JOE COLE'A ÇİZME'DEN TEKLİF

Chelsea'den ayrıldıktan sonra kulüp arayışına başlayan İngiliz orta saha oyuncusu Joe Cole'a AC Milan talip oldu. İngiliz The Sun Gazetesi'nin haberine göre AC Milan, 29 yaşında ki oyuncuya yıllık 3 Milyon Pound vermeye hazır. Haberde ayrıca İngiltere Milli Takım Teknik Direktörü Fabio Capello'nun bu oyuncuyu Milan'a önerdiği de ifade ediliyor.

Joe Cole , İtalya'da oynamaya sıcak baksa da yıllık 3 Milyon Pound'u az buluyor. Tottenham ve Arsenal'inde transfer listesinde bulunan Cole'un tercihini hangi takım daha çok para ödemeyi kabul ederse, ondan yana yapacağı belirtiliyor.

DHA / LONDRA

LIVERPOOL, TEKNİK DİREKTÖR HODGSON İLE ANLAŞMAK ÜZERE
İngiltere Premier Lig takımlarından Liverpool’un, Fulham Teknik Direktörü Roy Hodgson ile anlaşmak üzere olduğu iddia edildi.
İngiltere basınında, teknik direktör Rafael Benitez’i Serie A takımı İnter’e kaptıran Liverpool’un, Roy Hodgson ile anlaşmak üzere olduğuna ilişkin haberler yer aldı.
Fulham’ı geride kalan sezon UEFA Avrupa Ligi finaline taşıyan 62 yaşındaki Hodgson, 34 yıllık teknik direktörlük kariyeri boyunca Halmstad, Bristol City, Örebro, Malmö, Neuchatel Xamax, İsviçre Milli Takımı, İnter,
Blackburn Rovers, Grasshopper, Kopenhag, Udinese, Birleşik Arap Emirlikleri Milli Takımı, Viking ve Finlandiya Milli Takımı’nı çalıştırdı.

8

Yazarlar