Skorer Dedikodu, etek boyu

Dedikodu, etek boyu

28.03.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Dedikodu, etek boyu

Dedikodu, etek boyu


Bayanlar Futbol Ligi şike iddialarıyla çalkalanıyor, suçlamalar doruğa çıkıyor


       Bayanlar Deplasmanlı Futbol Ligi'nde son haftalara girilirken akıl almaz söylentiler ortalığı bulandırmaya, şike dedikoduları "ayyuka" çıkmaya başladı.
       Şampiyonluğun iki iddialı isminden Deltaspor, bu hafta oynayacağı İzmir Öztürkspor'un maça çıkmamasıyla ilgili, zirvedeki rakibi Marshallspor'u ağır bir dille suçladı.
       Rakiplerinin şampiyonluğu kaybetme korkusuyla yarışta centilmenlik dışına çıktığını ve çirkin oyunlara başvurduğunu iddia eden Deltaspor Kulüp Başkanı Ogün Altıparmak, "İlk yarıda onlar bizi, ikinci yarıda da biz onları aynı skorla 2 - 1 yendik. İş averaja kalınca mücadelelerini kendi bildikleri yöntemle sürdürmeye başladılar. Yaptığımız araştırmalar sonucunda İzmir Öztürkspor'un İstanbul'a tam takım halinde geldiğini ve otele yerleştiğini saptadık. Ayrıca sahaya çıkan futbolculara tavırlarının nedenini sorduğumuzda 'Böyle talimat geldi. Arkadaşlarımız otelde kaldı' dediler. Federasyon ciddi bir araştırma yaparsa dönen bu dolabı bütün içyüzüyle ortaya çıkarır." dedi.
       Deltaspor Yönetim Kurulu üyeliği yapan Futbol Federasyonu eski başkanlarından Yılmaz Tokatlı ise bayan futboluna bir renk ve heyecan getirmek için bu işi soyunduklarını ancak daha ilk yılında büyük hayal kırıklıkları yaşadıklarını belirterek, "Bu tür çirkinliklerin döndüğü bir camiada dev bir müessese olan Delta'nın ismini kullandırmayız. Federasyon bir an önce soruşturma açmaz ve sorumluları cezalandırmazsa Don Kişotluk yapma yerine bütçemizi dondurur, kulübün kapılarına kiliti vururuz. Açıkta kalacak olan sporcularımızın vebalini de federasyon üstlenir" diye konuştu.
       Delta Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı ve Deltaspor Yönetim Kurulu üyesi Adem Yılmaz ise bayan futbolunun henüz emeklemeye bile başlamadığı bu dönemde bu oyunlarla doğmadan ölmeye mahkum hale geleceğine değinerek, "Hem paramızı, hem zamanımızı feda edeceğiz karşılığında aklımızın almadığı tazgahlarla karşılaşacağız. Bizim amacımız Türk futboluna ve bayan futboluna bir hizmettir. Nasıl diğer barşlarda bayanlar müesselerin desteği ile güçlü duruma geldilerse, biz de futbolu kalkındıralım dedik. Aksi halde dertsiz başımızı niye derde sokalım. Ayrıca bizim yapımız da buna müsait değil. Şimdi bir süre sabırla bu işin sonunu bekleyecek ve kısa süre içinde aldığımız kararı kamuoyuna duyuracağız" dedi.

ÖZTÜRKSPOR 'Ağzımızı açtırmasınlar'

       Özgür Özgürengin

       İzmir Öztürkspor'un kurucusu, başkanı ve teknik direktörü Leyla Öztürk, Deltaspor'un suçlamalarına sert bir dille yanıt verirken, " Neredeyse Marshall'dan para aldığımızı söyleyecekler. Benim ağzımı açtırmasınlar. Zaten Delta'yı federasyon koruyor. Biz en kötü zamanımızda bile bu tip işlere girmedik. Sponsorumuz yok, paramız yok ama şerefimiz, onurumuz var. Bu bizim için her şeyin önünde gelir. İnsanlar önce kendilerine baksınlar" dedi. Annesinin rahatsızlığı nedeniyle İstanbul'a gidemediğini söyleyen Öztürk, "Şu anda hastanede yatıyor. Ben olmayınca aileler 15 - 16 yaşındaki kızlarını Antrenör Nilüfer Kutlar ile birlikte göndermek istememişler. Bir oyuncumuz hafta sonunda evleniyor ve izinli. Açık öğretim sınavlarına girenler var. Duygu da sakat. Bu nedenle İstanbul'a sekiz kişi gidildi. Metro Turizm'de kayıtlarımız var. İddialar asılsız. Bizi Delta ile Marshall arasındaki hesaplar hiç ilgilendirmiyor. Delta bizi yense şampiyon olmayacaktı. Ama olayı saptırıyorlar" diye konuştu.

Yazarlar